Овој аргументов со младиве девојчиња не знам за што веќе не го имате употребено. Настрана од темата за бајачи пошо немам особено мислење за нејзе, ако родителите на млади девојчиња сметаат дека на сешто можат да налетаат на интернет, тогаш нека им го контролираат седењето на интернет. Не може интернетот да се цензурира пошо младите читале. Нека не читаат.
Може ли и овде да не ја продолжувате истата дискусија? Избришани се мислењата, нема потреба овде да продолжува расправијата. Доколку продолжите ќе следуваат банови. @Pufcedijanasteve прочитај ги правилата на форумот, пишувај на кирилица. Закани не се ниту пожелни, ниту дозволени, ќе добиеш перманентен бан за тоа ако се повтори. Ова не е точно, ништо ние не промовираме, ова е отворено место за дискусија, а не за некакво промовирање. Членовите разменуваат мислења, идеи, ставови, зборуваат за тоа што ги интересира, а не за нешто што ние го промовираме. Така што темата не прекршува правила на форумот, ако е на некој од интерес тогаш може да пишува.
ДОБРО. Веќе не ти праам муабет. Утре ко ќе те снема и тебе и цитатите твои, јас несалам ќе изгледам Темата за гатање/баење е дискутабилна. Да, слобода на убедување и разменување искуства, аман сепак ми е малку даркнет. Сака ли форумов да има даркнет катче?
Да се бришеа по желба профили 90% од темите смисла немаше да прат. Поарно нека се бришеа и темите, значи шојма врска, вИе НаЈбИтНи СтЕ. Аман веќе пораснете. За гатање и баење, пола мкд оди на бајачи. Нема шанси да не се збора за то. Ама ко ќе се види патологија кај некој веќе мора бар да се спомни кое место е соодветно. Ако се навреди некој место да сфати каква помош му треба конкретно тој некој има проблем. Али еднаш се спомнува, не се спама. Не можи секој да мисли исто, а впрочем и не треба.
Ауууу, ова модераторите покажуваат дека се плашат од јавен линч?! Како бе ти забранува у тема отворена за прашања за форумот да прашаш?!
Како не е точно? Вие одредувате во кој правец 'оди' форумот. Тој што одбира која тема ќе остане, а која ќе биде избришана, тој одредува каков 'тон' ќе има форумот. Ако е: “Кој за што сака“ - и секс чет тема ќе имаше. ... пример
Ама дали е навистина од интерес? Мислам дека сериозно треба да се размислува што сѐ е дозволено да се напише. Буквално “интересот“ е споделување на контакти од илегални бизниси. Мислам, следно да отвориме тема за кај да најдам рекетари ако ми требаат.
Бришеме броеви кои се јавно споделувани. Ќе ја прочешлам пак темата ако има објавено броеви. Ќе треба да навлеземе многу подлабоко ако почнеме до толку да забрануваме. Потоа ќе биде ама зашто оваа тема стои, мојата е избришана, ама јас сакам да има таква тема, зашто да нема кога нема ниту една иста, не е ни дупла...
А зошто да не се банираат членови кои кажуваат дека ги тепаат децата, поддржуваат ќотег, објавуваат слики на тепани деца, тепале животни ич око не им трепнало? Нели има правило форумов дека не смеат да се објавуваат содржини кои промовираат насилство?
Не викам дека не е така, ама дефинитивно треба да се прочешла, не е само таа тема, него таа вчера ја силуваа па забоде во очи. Не е нормално што вика и Мантуб да се дискутира за тепање деца, животни, за разно-разни илегални активности и работи кои просто не се дискутираат, нема простор за дискусија. Од друга страна се забрануваат да, експлицитни теми, ама тие теми па, барем ако ништо друго, не поддржуваат криминал. Бајачките и гатачките и треварите, колку што знам, ни се рег. бизниси, ни бутур, а земаат пари, а фискални нема Луѓето можат во што сакаат да веруваат, ама мора да се има граница до каде е верувањето и општа дискусија дали во нешто веруваш или не, и да се дава платформа каде што им носите бизнис на истиве преваранти.
Јас искрено не знам зошто постои тема Ќотег како воспитна мерка. Ко да збориме за стилови на родителствување.
И сликата што промовира да се истепаат децата, за да не станеле вакви или онакви. Иако е пријавена, уште си стои. А демек на форумов е забрането промовирање насилство.
Ќотек е, не ќотег, знам дека знаеш, ама не знам зашто така уште го пишуваш. Инаку, не знам колку сте виделе според статистиките колку уште од родителите користат вакви дисциплински мерки. Многу се. Премногу. Ако ние ја избришеме темата ништо не сме постигнале, ќотекот се уште ќе постои, децата уште ќе бидат тепани. Можеби некој кога ќе прочита поинакви мислења, ќе види дека тоа не е некаков си стандард и дека така треба, па ќе промени мислење. Не е поентата само тоа не чини, ајде ќе бришеме, поентата е да се дискутира зашто нешто е, зашто не е во ред. Супер објаснувања има и за сликата, зашто не е во ред, зашто е толку погрешна. Знаеме каде живееме мислам, треба да се дискутира, наместо да се бутаат работите под тепих и да се правиме дека се е супер. Отворајте теми за кои сметате дека треба да се дискутира, за кое сметате дека е вредно за дискусија, можеби ако малку повеќе се отвораат такви теми и се дискутира на нив другите нема да бидат толку истакнати.
А зошто едноставно не ги игнорирате темите кои не ви се свиѓаат наместо да барате да се избришат? Како да ви кажам, форумов е на сите, не лично за вас.
Јас не знам кои се тие теми за кои се расправате, ама сум против да се бришат од причина што секој најверојатно се пронашол во некоја од тие теми и зошто да му се одзема правото да пишува и дискутира во која - год да е тема ако му е интересна. Кој знае дали имам 10 % отворено овде теми за да ѕирнам што се пишува Ако нешто не ме интересира, не читам и не отворам воопшто. Мене ова со бришењево профил ми е чудно дека нема опција, ама тоа е - нема избор
Вајлд што ти е? Мислење сме сакале да и наметнеме... а ти не сакаш да им наметнеш на побожните верници?