Прва акција "Титаник" за изборни злоупотреби

Дискусија во 'Политика и настани' започната од PogbaPol, 12 февруари 2016.

1. Bulgarian

Bulgarian Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    751
    Celiot cirkus moze da se zavrshi so opshta amnestija i na tie od sdsm i na tie od vmro.Ili pretsedatelot da gi abolicira.Ali ako go fati inaet na Gruevski moze da se dogovori so pretsedatelot da gi abolicira samo onie od vmro.I togash neka mu ja mislat od sds.

2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.497
    Допаѓања:
    13.754
    Цело време ја коментираш Катица. Не е проблемот во неа, туку во криминалот кој се прави со години, во долгови сме, народот се раселува, државата пука со сите страни, а ти ми кажуваш Катица не била оратор. Грујо ли е оратор што смешно збори англиски, Миле со прилепскиот дијалект? И не мора да е оратор само нека не спаси од овие психопати.

На kukla21, cresa-jagoda, calliope и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    За разлика од вчера, денес не ми е денот за дебатирање. Кого коментирам е моја работа, како што твоја е ти кого ќе коментираш, веројатно и не знаеш како Катица упадна во разговорот, прочитај од почеток ќе ти се разјасни поентата.

4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.497
    Допаѓања:
    13.754
    Исчитав и ми се чини дека намерно ја оцрнуваш. Грујо го гледаме 9 години, а Катица ја знаеме јавно 2 месеци и не ви чини. Претерувате. Оратор не ни треба, туку способен човек што не спаси од пропаст ако има спас за нас.

На kukla21, cresa-jagoda и Valas им се допаѓа ова.
  5. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    Не ме смеј те молам хаххахахх ЈАС ЈА ОЦРНЕВ КАТИЦА ? хахахха ај, поздрав.

6. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Чудно...читајќи те тебе, добив впечаток дека БАШ Катица е тема на муабетот...односно нејзините ораторски (не) способности.. а не она за што е наменета темата

На cresa-jagoda, Nausicaa, anel и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    Поентата беше друга и пишано кој сака може да прочита :) не е прв пат погрешен впечаток да стекнеш како на пр. со она за изгледот,а мене ни на крај памет тоа не ми беше.

8. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    тоа за изгледот го реков Јас а не Ти...незнам за каков впечаток збориш. А за тоа што сакаш да кажеш и нафрлиш тука, целосно е јасно...и самиот факт што си вака упорна и залепена на темата овие два дена, збори колку илјада напишани страни.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lans

lans Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    153
    za razlika od mijalkov koj e poln so razbiranje i dobrina koga naracuva crnci za boskovski vo zatvorot?

На Tanjamm и ninja35 им се допаѓа ова.
  10. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    Не нафрлам туку не ми се дебатира. Залепена исто колку и ти, значи тоа многу кажува за двајцата :) Пишав што мислев и немам намера да се оправдувам поради тоа, што др да ти кажам ?

11. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    на пример ...кажи што мислиш за случајот каде високи државни функционери создале злосторничко здружение заради правење изборни манипулации...мислам, многу е поинтересно отколку дткањето на гица прасица...

12. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    Прочитав си бил цајкан. Зошто ти наместо небитно модрирање и уште понебитни муабети за прслуците, целулитите и гаќите на СЈ Обвинителки, како експерт, демек орган, на пример не дадеш мислење околу начинот на кој Темелко е приведен, за нечовечкиот пристап и суровото однесување кон него. Гостуваше на ТВ и сам кажа низ што поминал и дома при приведувањето, и во Ресен, и во Скопје. Понездраво приведување, здравје.
    И уште една побитна работа, не треба ли ти токму како орган најмногу да ја познаваш, почитуваш и практикуваш пресумпцијата на невиност? Особено во случајов, кога СЈО скоро и да не обелодени некои сериозни докази против осомничените.
    Ако веќе се бара сериозност.

На Valas му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Бидејќе гледам дека си лаик, ќе ти кажам дека од самото негово кажување, Темелко е приведен како господин..за разлика од Љубе, Велија, еден куп службеници од полиција, царина, македонија-пат..плус кога се приведува осомничен за ЗЛОСТОРНИЧКО ЗДРУЖУВАЊЕ треба да се приведе со специјалци од дома како куче а не како овие што ги оставаат сами да се јават во суд, што пак од друга страна збори за тоа колку е испартизирано судството...
    И тој некој си Темелко, без оглед што е преставник на една група на наши кои живеат во друга држава, треба да одговара како и секој друг криминалец.
    Тоа дали СЈО обелоденил некакви докази, ТИ најмалку знаеш, како и ЈАС и цела македонска јавност...тоа го знаат само СЈО, судиите и обвинетите.

На referentka, ana-milo, Rama и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    Судството никогаш не било департизирано. Пред да дојде ДПМНЕ на власт Бранко Црвенковски постави 400 судии блиски до СДСМ. Нема независни судии. Тоа е илузија. Или работат за едната и другата страна или си седат дома и праќаат огласи за вработување. Многу јасно и кратко.

Мене многу ми е јасно дека снимките се аутентични, дека се перело пари и се останато, но единствена разлика од ДПМНЕ и СДСМ е тоа што овие ги има на снимки, а другите не ( барем не ги објавија)

Друга теза ми е смешна што се пласира константно. Тоа дека 500-те гласови од Пустец, лифтовите, мртвите или останати спинови дека ги решиле изборите. Поголема патетика и глупост немам чуено. ПР-от на СДСМ е очаен, полоша екипа немам видено, издувани ликови стари 30 години на македонска политичка сцена. Едноставно не носат резултати, па се бараат смешни изговори за дебаклите на избори. Ако сака СДСМ да види резултати треба да донесе ебачи од типот на Бранко Црвенковски и Бузлевски, но некорумпирани или делумно чисти. Такви моментално немаат или не сакаат да имаат.

На Abeja, Outlook, corto.maltese и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Valas

Valas Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    30
    TEMELKO e kriminalec koj gi prodal svoite sogragjani za pari, toa na sekoj mu e jasno, samo neznam kako moze da gi gleda sega vo oci , nemali sram nemali dostoinstvo I cest. Bruka e on I da e posledniot makedonec na svetot bi go zatvoril I ako saka neka e I bez noze.

На Priroden му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Valas

Valas Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    30
    Za prvite dva pasusa sekoja cest taka e , se slozuvam do nekade, ama I ne se samon 500 glasovi, veruvaj mi, mnogu poveke se, nemoze vo krivicnata prijava da se nabrojat site 100000 toa e smesno, nema vreme, moznost a I sudska potreba, dovolno e eden za izboren kriminal ako e so umisla I organizirano, sramota za ministri da se zanimavaat so toa I ini da organiziraat, sfakas, drug nekoj obicna gjukela ok, gi ima sekade.

17. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Не сум чул некој да каже дека тие 5000 гласа гинрешиле изборите и најверојатно тоа е некоја манипулација на медиумските измеќари, бидејќи никој при здрав разум не би изјавил нешто такво.
    Предметот под име Титаник е збир од повеќе врсти на изборни манипулации а не само на нашинците од Пустец. Тоа е комбинација од криминални активности на членови на ДИК, судии од Управен суд, преставници од управни органи на Телеком, градоначалници и министри....

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  18. corto.maltese

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    @ninja35
    Не те разбрав, тогаш ОК е Едмонд да се апси како куче, не е ОК Љубе да се апси како куче? Обратно? Или?
    Плус нели ги мењате овие од власт што апсат онака сурово како што ги апсеа Велија, Љубе... Ни требаат ли исти?

Фактот што судиите, на кои се повикуваш дека најдобро знаат, решија за ниеден од еден куп осомничени да нема притвор говори дека СЈО нема нешто сериозно со што би ги држело во шака. А и на онака шминкерски прес каков што оддржаа, не верувам дека ќе пропуштеа прилика јавно да кажат што имаат како доказ.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Не треба да се има различен третман, нели...и онаа шлакнатата министерска што како хиена се кикотеше на туѓите несреќи, заслужува како крпа да ја влечкаат со лисици, зошто да има поинаков третман од другите...барем Љубе во еден критичен момент за државата беше воен херој, па воен затвореник, што е Гоца и Темелко повеќе од него па да имаат поинаков третман.
    А за доказите пак ќе кажам, колку и да се слаби или силни, никој не може да го присили судијата да изрече мерка за обезбедување на осомничен, притвор. досега притвор се изрекувал на основа на еден исказ на заштитен сведок...а кај овие има по неколку заштитени сведоци па пак не е изречена мерка притвор, што пак од друга страна доволно кажува за пристрасноста на Сваровски судиите...

На JuLleE, Tanjamm, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  20. corto.maltese

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    Од оние ли сведоци уценувани од Катица, кои досега и стегнаа 19 тужби?