Мамички нека им се редат како бели бисерчиња на вашите малечки. И ние имаме бела боцка 2 дена. Малиот носе ѓердан и го мачкам на ферзи дерм. Весел е, јаде, си става се во уста. Засега е супер.. Ќе видиме.
Мајка му ставаш ѓердан од оние со камчиња? Мене свекрвата ми запна да сум му ставела, кога му спомнав на педијатарот лом ме направи. Немам навика да се мешам, ама размисли си убаво, со што се врзани тие камчиња, дали може да го скине, не дај боже да голтне некое. Извини ако се мешам кај што не ми е местото Да му се редат бели како бисерчиња
Fala majka, ona jilibar, mi da go dadoa podarok, a moite vnuci nosele,. Pedijater ot go ima videno i nisto nema loso kazeno. Inaku od 3 m go nose, dosega ne povlekol, a sme 8+. fala majka na svetot. Ne e problem, sekoj 8ma pravo na mislenje.
Каков ѓердан. Глупости се тоа. Чист маркетинг. Ни на двете не им ставив. Големата сите заби со лесно ги извади. Еве сега и малово исто. 8 запчиња извади без проблем. За ризикот се сложувам. Како што џапа се со рачињата, не верувам дека би му издржало повеќе од еден час.
Здраво мамички. Дали некоја мајка која го употребува Мундисал гелот, знае од кога ќе се отвори гелот, колку време може да се користи, дали има одреден рок? Фала
Gerdan ja ne nosam so nea,ne pa bebe. Taa od podlogana kocki sto e uspea da odgrize parce, ne pa ova...sinoka ispolepiv po kosevite stitnici demek posle mi tekna ke gi jade i eve denes i od tie otkinala del...
Ние имаме уште едно запче и фала му на бога лесно ги извади и двете, беше само понекогаш покенкав и нормално лигави почесто. Душа мила.
Убав ден, добар ден 16 месеци, сеуште нема забче Некоја мајка со искуство како нашето.. Природно ли е тоа, знак за загриженост.. Башка се соочуваме со проблем на плукање храна ако не е кашеста, блендирана.
Еве и моето 2 месеци има, 3-4 дена е со рацете во уста се лигави, а вчера случајно видов бели точки доле, не ми се веруваше толку мал да вади заби, ама тоа е.
Не се тоа заби. Имаше некое име, не знам како се вика, али и моето има такви бели точки, докторот ми рече дека уште е рано за заби, ако така изгледа значи дека не е спремен за заби. Прво ќе му отече непцето, па ќе го осетиш на допир кога ќе почне да излегува, ќе грепка.
@Annath те прашував кога бебе вадеше заби, сега пак Кога ги вадеше предните кецови му искочија како со жолти наслаги и по малку се изронија. Многу ми беше чудно бебе со такви заби. На стоматолог го носевме со 7-8 месеци, не ни даде конкретен одговор освен да користиме тут мус паста. Еве сега ќе полни 2 години, малку се зафатени и двојките. Прашањето ми е дали може да се мачка нешто на зАбите како за заштита? Дали пак да го носам негде и што би можело нешто да се превземе? ептен ми е криво, 2 години со такви заби.
Да се мијат редовно и темелно, да се исфрли леплива и кашеста храна (да не јаде блендирано, смоки, чипсови, грицки било какви), да се јаде храна на парчиња, да се исфрлат сокови и шише со цуцла, ноќе да не се дава ништо освен вода, евентуално незасладен чај. Тут мус помага, ама џабе ако уште пие сокови и млеко ноќе.
@Annath а од која возраст треба да почне да се мијат запчиња? Или колку запчиња треба да има за да се мијат?