@LadyC Шуќур немаш, не барај беља Кога прашував овде дали е нормално што не ми се лоши и не повраќам, ми рекоа да сум среќна. И навистина е така, ниту еднаш не повратив и пресреќна бев што многу лесно поминав во прво тромесечие од тој аспект.
Antidepresivite ne se prekinuvaat naglo a ima i antidepresivi sto se bezbedni vo bremenosta no zatoa treba da se sovetuvas so tvojot psihijatar jas toa go znam oti imam postporodilna depresija I vo bremenosta mi davaa fluoksetin ama ne piev oti mi bese strav da gi pijam
I jas posle skriningot, imav bolki. Mozebi oti so vaginalno eho. Maticniot mi zgolemi magnezium i se smiriv
Па подобра сум. Немаше вчера во аптека пантенол па млеко со прегорен шеќер пиев, супа, течности и денес малце како подобра, само глава ме боли. Си се потам си се пресоблакам и тоа е тоа, се надевам нема да трае долго
Ако е настинка можете витамин ц плус цинк кесички и за грло може спреј за грло било кој или пастили од жалфија,лизобакт ,септолете ментол и парацетамол.
Јас Јас сум 6та недела, го прашав Ивановски за мед и млеч, ми се изнасмеа, рече нормално дека можеш...
Девојки јас сум 6+3. Вчера кивнав и имав болка ко со нож во стомак. Кратко траеше, но повремено сега 2 дена имам болки како пред добивање и пецкања во јајници. Мн се плашам, ме тера на плачки, мислам на најлошо, а башка што докторот ми кажа дека имам Т форма на матка и е по критично до 12та недела.
Болките се нормални, ако се издржливи. Ќе се појавуваат и ќе исчезнуваат цела бременост. Се шири матката, се поместуваат органи, чуда внатре, ќе ве сецнува и долу кај стомакот и во станување (станувајте без нагли движења) и во кивање/кашлање, кај стомакот има и мускули, лигаменти, што не Без паники
Слушнавте во таа недела? Не се грижи за болките, доколку се издржливи, не се плаши ги имаме сите. Освен да бидеме позитивни ништо друго не ни преостанува за да ни помине лесно денот
Какво плашење ...потоа сподели го тазе најпрекрасното чувство да знаеме како е. И јас сум некој ден после тебе и превозбудена сум
Тоа што ти е матката во тн " Т" форма нека не те плаши воопшто. И кај мене беше така, па си добив бебче без проблем. Болките се нормални, посебно првите три месеца. Се додека не е некоја јака, остра и трајна болка не треба да се паничи. Ако болката не поминува, или е проследена со крвав исцедок, тогаш е најпаметно да се оди на доктор.
Девојки, во 10-11 недела отприлика треба да се прави испитувањр за генетски аномалии и сл. Нешто поусовршено од амниоцентеза. Амниоцентеза не правам. Сакам всупшност да го правам испитувањето преку крв. Ве молам за искуство? Фала ви
Јас правев Нифти во 10+0, тогаш имаше попуст и беше 670 евра, не знам дали уште има. Во вторник дадов крв, во понеделник ми се јавија со резултати. Има тема Неинвазивни пренатални тестови, ѕирни таму, доста е пишувано за нив. Кликни тука.
И јас сега се мислам со првата бременост близнаци правев нифти а сега 36 год матичниот гинеколог ми вели најсигурно амниоцентеза.Скрининг кај Димчев ќе одам што ќе рече он тоа ќе правам.