Знам знам, ама дали е исто како ехото точно, или? Која е поентата двете да се прават ако даваат исти резултати?
@LadyC Тоа е тест за трите најчести трисомии 21,18 и 13, открива пол на детето, фетална фракција и други почести заболувања. Тестот е со точност 99,9% исто како и амнио. Изнесува од 500 до 650 евра од прилика зависи преку која фирма ќе правиш и зависи што ќе испитуваш. Ѕирни има група пренатални неинвазивни тестови ќе се информираш повеќе. https://forum.femina.mk/threads/Неинвазивни-пренатални-тестови.23908/
И јас не правев приска зашто сметав дека нема потреба да се потресувам за нешто што 'би можело или не' да се случи. Се информирав и испадна дека е обична статистика. Докторката според ехото ми кажа дека нема потреба ни за пренатален, така да поминав само со скрининзите.
И јас не планирам тоа да правам. Само скринингот, приски миски во Систина знам не ми правеле 100% само може кај Ложанковски. И јас нема да ја правам.
@monka_bonbonka кога ќе правиш скрининг? Јас закажав за нареден петок, знам дека сме ептен близу со термините
Петок. Ист ден сме. Ако имам среќа кај Димчев мож и пол ќе дознаам. Ај таман ќе пишеме тука, баш ќе кажеш како се бебушките.
Јас закажав на 30.01 вајда нема да е касно.. Денес сум 11+1. За син ми во 12 та ми рекоа женско па излезе во 21 ва машко
Димчев не збори и напоменува дека не е сигурен ако не е 100% сигурен за полот. А ако е сигурен ќе каже и утка нема. Мене за Константин он од прва ми кажа и така остана. И да не каже, ќе се дознае на следна контрола, нема кај да бега. Инаку таман си закажала. Треба од 11та до 13 та недела да се закаже. Ти ќе си 12+ Значи и со тебе сме мала разлика. Јас секој петок влагам во нова недела, денес сум 11+2 . Што и да е, здрави и живи да се.
Izolirana vo urina mi e klebsiella pneumoniae pa zenicki imala li nekoja iskustvo so ovaa bakterija vo prvo tromesecie?Neznam dali se dozvoleni antibiotici da se primaat,bremena sum so bliznaci 11+4 i se grizam mnogu
Јас и ти изгледа иста судбина и јас сум со цистит и болки, чекам утре резултат од урина и брисеви ќе правам. Ти брисеви направи? И во вагина и цервикс да не има не дај боже. Не дали смее туку мора да ти дадат терапија. Јас ја имав таа бактерија пред инвитрото ја излечив со антибиотик амоксиклав мислам ( на антибиограм се гледа на кој антибиотик е резистентна бакт.) И со чај од диво оригано, ама сега во бременост не смееме да го пиеме. Имаш ли симптоми? Ќе ти дадат терапија ќе се среди. Веќе можеме антибиотик вкегуваме неделава во 12та.
Имаше симптоми? Јас чувствувам болка во левиот јајник и се шири накај половината. При мокрење немам ништо. Чекам утре резултати.
Не јадете благо, пијте многу течности, јас визијана од стокомат купувам и пијам по 2 шишиња. Јас кога зачна бебево изгледа ја фатив 1000000 ама ми се исчисти ептен експресно оти мн пазев на се тоа. Пиев и панцеф ама 7дена додека не направив тест. Кога видов 2 црти прекинав, па сама ја долекував.