девојки 9+3 до денес , сабајле да се туширам и некако градите ми се подсмириле ми омекнале , многу ме болеа без прслуче неможев да функционирам ( имам поприлично големи гради ) гледам денес брадавиците чуствителни ама помеки градите ми се и не ме болат , уште ми се лоши ама не повраќам и некако ми се смирија симптомиве па одма ме фаќа патраноја има кај некоја од вас ваква ситуација ??
И јас не ги осекам секој ден симтомите . Има денови кога ми е лошо , има и кога сум супер , градите останаа подуени ама брадавиците чуствителни многу. Кога се туширам од туш цревото бегам како од ѓавол да не се поткачам по нив Нормално е сетоа тоа , јас сум 5+6 денес. Здравје петок за срцето да го слушнеме ќе одам на преглед
Мене уште од 8ма недела ми престанаа симптомите и тоа сите наеднаш и еве сега сум 21+5 не ми се вратиле симптомите
фала на одговорпт се испоиспаничив и вондредно утре ехо закажав па ете бар ќе го видам гравчето како е
јас до пред неколку денови немав некои посебни симптоми, градите стандард како и секогаш ни болка ни ништо и баш се чудев кога пишувавте дека имате ненормални болки но ете секоја бременост е различна нели.. е сега од пред неколку денови ми доаѓаат страшни ждриговини, од сабајле се поинтензивни а преку ден од време на време, денеска не можев да појадувам ни ладно млеко не ми помогна за да ми се смират.. преблагодарна сум на Бога бидејќи не повраќам, бидејќи и така сум си послаба уште тоа ми фали се надевам дека ќе остане вака, а ждриговините ќе ги поднесувам тоа е... сепак ќе направиме и ќе истрпиме се што треба само за тоа мало ангелче кое расне во нас нели ве ситеее
Јас сум 9+6 и исто и мене градите не ме болат многу. Немам многу гадење, ама повраќање на утро и навечер по еднаш имам, ама не како што бев мртовец. Сега сум по жива, малце симптомите ми се намалија и мене оваа недела. Мислам дека е нормално.
Јас денес сум 11 недела сеуште имам мачнини и повраќања, многу исцрпувачки само лежам не сум способна за ништо Болката во градите секој ден со различен интензитет
Ајде уште две недели издржи и ќе почне да ти се намалуваат мачнините. Те разбирам најубаво како ти е, мене така ми беше 24/7, гадење значи нонстоп, повраќање, уморност, немање енергија за ништо. Сега почна да се намалува по малку ама навечер сеуште се мачам и на утро.
Баш сум 24/7 со мачнини, страв ми е навечер да станам по мочање додека да се вратам во кревет, ужас сум...саксм да кажам постојано се тука
мене психава ме дотепа , незнам кој крај да го фаќам и цело време во мисли , цело време симптоми , цело време и досаѓам на докторкава .... незнам како да се подоправам , ова ми е 5та бременост ама волкава паника и страв не сум имала до сега дури помислив да идам на консултации со некој психијатар хааххаха..... вика гинекологот ела си на ехо и ке се смириш само од минатиот мисед дека без никаква најава никаков симптом и дека немаше конкретен причинител ете овој пат полудев во вистинска смисла на зборот се си мислам нешто се случува со бебчето .... да не сте ми Вие тука феминки толку беше од мене
Lele zenski ja sum 6+3 i mnooogu sum nervozna i depresivna. Dali nekoja se osekja taka i kako si pomaga? Inace piem samo femibion 1 , ali epten sum zbuneta ,ispasena , se taka bezveze...
Феминки, доколку има некоја заинтересирана за да напишеме отворено писмо од име на трудниците во врска со ослободување од работните обврски ве молам да пишете на оваа тема https://forum.femina.mk/threads/Бременост-и-породување-во-време-на-Корона.31426/page-16#post-4974887 Доколку некој смета дека постот не е за овде слободно избришете..
Девојки здраво јас сум 5 недела бремена и мин петок бев на преглед се во матка е ама малце како помало да му изгледа а и јас така мислам и виде само сакус а плодче не и ме натера денеска да направам бета пак и озлезе 4064 а мин четврток 1005 мислејне ваше дали е во тед со бременоста и за петок оовторно на контрола фала