Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    361
    devojki kade na ehoto se merkite zaa tezina na embrionot nemozam da najdam ili golemina da ne znae nekoja od vas da gi cita merkite od ultrazvuk.

2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.316
    Допаѓања:
    33.657
    Прикачи ги мерките, па ќе анализираме. :D

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    361
    eve

Прикачени фајлови:

4. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.316
    Допаѓања:
    33.657
    Од главчето до газето е 4,9 мм.

5. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    361
    mi rekoa deka sum 7nedeli i 4 dena a bebeto e 6nedeli i 4dena toa bilo problem ponekogas... inaku bev plodnost oti mnogu krv mi tecese ispaniciv mi rekoa uste ke krvaram imalo malku zgrutcena krv... rekoa kaj nekoi bilo vo red a kaj nekoi ne.. ne prasav progesteronot depo dali da stavam utre pak (mislam na tri dena bese)... inaku utrogestan primam redovno.. doktorkava rece naredna nedela ke se znaelo dali i e vo red ili ne ne bila 100% dali ke bidi se vo red. poludev devojki

6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.316
    Допаѓања:
    33.657
    Смири се, до 2 недели разлика е во ред. Може да си зачнала покасно. И кај мене 5 дена беше разлика од последна менструација до мерки, ама еве сега 21ва сум и е понапред. Немој да се грижиш. Срценце слушнавте?

7. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    361
    se ima be duso srce ko junace 144 cukase imam luge ke vi pratam slika da vidite se ima i pak imam krvarenja taa mi rece nemalo da zastanat imalo mali hematomcinja nemam um vo glava

8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.316
    Допаѓања:
    33.657
  9. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.366
    Допаѓања:
    5.243
    Среќна и успешна да ни биде новата година женчиња.

На моменти ми се лоши, немам апетит, без енергија...по некое време ќе си дојдам при себе и се така во круг.
    Еден ден пак ќе немам никакви симптоми. Нормално е тоа?

На ivance.. и thelittle17 им се допаѓа ова.
  10. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    Нормално е, јас по 3-4 дена немав никакви симптоми, после пак ми се појавуваа. И така се во круг, не се грижи за тоа.

11. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.366
    Допаѓања:
    5.243
    Уф добро
    Абе за никаде сум.
    Си викам готово немам симптоми, нешто се случило, ...миле паника.
    Ех да си имав едно ехо дома :D

На ivance.., Slonce91, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Буквално иста сум кога ми се гади сум мизерна, не мие до ништо дојдено си викам ај нека помине, сега 2/3 дена не ми се гади се препаднав зошто не ми се гади, си викам боље беше кога ми се гадеше(facepalm) за болки исто некои денови имам болки како менструални леле зошто ме болии да не е лошо, после кога не ме боли ништо еве викам сега никаков сомптом немам дека сум трудна, некогаш ми иде да плачам, некогаш се смеам на самата себе колку сум променлива:whew:

На Meckicja и brm_brm им се допаѓа ова.
  13. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Среќна и на тебе иначе нормално е некој ден да ти се лоши некој ден да не ти се лоши

На brm_brm му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    361
    идни мамички среќна нова и наредна година сите бебиња да сликаме.. ајде мамички давајте помош ми рече докторката во плодност дека немало многу вода односно помало количество на вода... еве ви ги резултатите па се плашам дека навистина нешто не е во ред... примам терапија имав малку повеќе крв без болки без ништо и место не ме држеше морав да одам да видам дали е се во ред и да го слушнам срценцето на ангелчето
    ве молам за мислења сега имам ама малку на хартија црвено

15. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    361
    еве

Прикачени фајлови:

16. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    361
  17. Darksoul

Darksoul Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2020
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    13
    Zdravo ,
    Kje moze li nekoja da spodeli iskustvo so otoci na racete vo krajot na prvoto tromesechie od bremenosta ? Koi bi mozele da bidat prichinite , i shto vi bilo preporachano od ginekolog?

Pozdrav :)

18. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Девојки повторно јас. Овие денови ми се случуваше хаос, кој за жал уште продолжува, па ве молам ако има некоја искуство да сподели. На 7ми декември правев инсеминација, после две недели добив позитивен тест, со бледа линија. После 4 дена отидов кај матичниот, но ништо не се гледаше. По два дена повторно не се гледаше, ме прати докторот за бхцг, излезе 1565. Ми рече да одам пак за два дена, според бхцг веќе требаше да се гледа нешто. Кога отидов пак не гледаше ништо во матката, но имаше на левиот јајник, некоја формација што наликува на екстраутерина. Ме прати за Скопје на клиника. Отидов таму, ме гледаа на ехо, утвдија дека е рано и дека не е екстраутерина, бхцг ми повторија, излезе 2580, ми рекоа за два дена на контрола. Но матичниот сакаше утрето да ме види и тој на ехо, пред да одам за Скопје. Кога отидов кај него на ехо, виде крварење во матката и излив позади матката. Ми рече одма врати се во Скопје. Одам таму ме гледаше на ехо др. Јадранка, ми вели не е екстраутерина, има во матката сакус 3мм, ама суспектен е, не знаеме дали ќе се развива. Проверувам бхцг 1860, се намалило. Примав утрогестан, но го прекинав, така ми рекоа на клиника. Крварње немам уште, само слаби болки, повеќе како боцкање, ништо страшно. Но кога ме прегледуваа на клиника, од сондата имав болки. Не знам веќе што да мислам, ве молам ако имала некоја барем слично искуство да сподели. Сега ми рекоа да седам дома 4 дена, дури во понеделник да одам на контрола. Многу ми е страв да не се случи нешто.

19. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Прво, честитки! Од наведеното никоја овде не може да ти го даде вистинскиот одговор, веројатно заради крварењето лекарката се посомневала дека може да дојде до спонтан. Твојата психичка состојба е меѓутоа, поопасна за бременоста од наведената дијагноза. Без паника, те молам, ако е Божја волја ќе си расте, ќе се развива и ништо нема да го допре.

На thelittle17, IRBBB, ivance.. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    6 недела од вчера, буквално неможам ништо да ставам во уста само што ќе каснам две залчиња јас имам нагон на гадење и желудникот ми жеже.
    Многу ми се гади а неможам да повратам.
    Енергија имам нула, како влечуга сум а имам тодлер дома кој само вика мама мама мама:whew:
    Не памтам за него вака дали ми беше на почеток.