1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Првут

Дискусија во 'Коса' започната од Sonce, 19 ноември 2009.

1. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    Првут

Маска од јајце.
    Во еден сад стави две јајца измешај ги.
    После намокри ја малку косата,стави ги јајцата,и остави маската да делува 10 минути.
    И одкако ке поминат 10 минути,измиј си ја косата со шампон.
    Мене од ова ми помина.

2. lili....sweet

lili....sweet Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2012
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    19
    Првут

јас имав првут едно три месеци најмалку ама кога почнаф да го користам шампонот против првут од рецепт ми го снема ...

3. dzvezdicka12

dzvezdicka12 Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    12
    овој шампон го користам и ми помага. го препорачувам на сите што имаат проблеми со првут! малку е поскап но помага со гаранција!

Прикачени фајлови:

4. bebe1

bebe1 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Имам многу осетлив скалп после вториот ден на миење на коста почнува да ме чеша скалпот и да ми се прават мали ранички, значи користев скоро 3 до 4 години шампон за осетлив скалп на фирмата Рецепт од алое вера а сега го користам Вош анд Го скоро 2 години исто така од ало вера за осетлив скалп ,исто така користам и Синодерм гел за надразнет скалп ,се ова ми се случува на промена на годишно време но сепак мислам дека треба да промена шампон,кој шампон можам да го користам и дали имате неакаков предлок за мојов проблем? Однапред ви благодарам ≧◔◡◔≦

5. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Маска од лимон
    зависи колку ви е долга косата мојата е негде до раменици и цедам 2 лимуна и 1 ипол лажица маслиново масло.Откако ке го измешате тоа го натапкувате на косата и нека постои 10-15 мин и потоа измијте ја косата.Мене многу ми помогна вреди да се проба :rofl:

6. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    ова помогна :D

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  7. I.want.to.sleep

I.want.to.sleep Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    469
    Прашав на фризер и ми рекоа дека имало еден Шампон на субрина и дека бил многу добар против првут. Цената му е 150 денари. Дали некоја го има користено и какви резултати се добиваат? :)

8. SEKERLEMA

SEKERLEMA Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    408

Јас последен пат кога имав првут го користев овој (малку гледам дека е изменет на изглед ама битно дека е тој) дека тоа беше пред околу година дена и бев презадоволна,од две миења беше видлив ефектот а и како шампон ми се погоди супер па до крај го потрошив :)

9. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    988
    колку е делотворен шампонот против првут Recept?читам некој го препорачувате....отприлика по колку миења ќе има резултати? :sweat: оти стварно неможам поќе со овај првутот,од контакт ме вади |(

10. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    Јас кога имав првут еднаш се избањав со Бекутан, и првутот го снема :lol:

11. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Тетка ми вечно има првут,и незнам како се справува....Не шампони,не маски што се не ставаше не и помага...Тоа е..Нек се снајде,незнам што да и кажам,се испроба и ништо,имаше надеж со тој рецепт шампонот и пак не и помогна...Многу грозна и зезната работа е ова првутов,бреј.... :puke:

12. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    лошо !! мене ми помогна head and sholders

13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.903
    Допаѓања:
    81.171
    Купете си Реконазол - стотина денари е низ аптеките.
    За резултати, зависи колку првут имате - ако е помалце, ќе ви го исчисти дури и при првото миење.
    И јас често имав проблеми со првутот, ми се правеа и корички низ косата, па шампонов ми дојде како кец на десетка.
    Убаво прочитајте го упатството, не му е намената да се користи како обичните шампони. :)

14. mackice

mackice Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    12
    Jас се мијам 1 месец со реконазол и никакви резултати нема пак е исто со првутот,само приметив не ме чеша скалпот како порано со другите шампони ,мене косата не ми ја мрсни воопшто ми ја прави крута некако посува ...предлог некој друг шампон медицински да пробам??ви благодарам

15. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Сулфаре, Еуцерин или Нирел против првут можеш да пробаш дали би ти помогнале.
    И доколку долг период ве мачи првут и не поминува со користење на медицински шампони, не е лошо да отидете на лекар за да се види проблемот. Не е кај секој обичен првут кој лесно се решава само со шампонче.

16. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Мене ми се појави и неколку месеци не успеав да го исчистам со различни шампони. И бев на фризер и девојката ми стави некоја ампула против првут и ме измасира. Потоа си земав Дове шампон и веќе немам, така да прашајте на фризер за таква ампула..

17. gentle.girl

gentle.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    251
    и ја пред некој ден почнав да забележувам првут, што до сега сум немала..
    Почнав да користам шампон Dove против првут и помага навистина :)

18. NewYorker

NewYorker Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    95
    Јас имав првут и користев шампон Eucerin специјален за тоа(не е евтин,беше 500-600 денари).За 2 недели ми го снема првутот,па затоа морам да го пофалам шампонот.Скап е,ама вреди за сите пари. :wink:

19. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    А после миење со шампонов, се изми уште еднаш со друг или само со овој треба?

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.903
    Допаѓања:
    81.171
    Јас го комбинирам. Прво мијам со Реконазол еднаш, па еднаш-два пати со регуларниот шампон кој си го користам, ете на пример Шаума.
    Може да ја миеш косата и само со Реконазол, во упатството пишува убаво што и како, не ми е при ум веќе, сум го заборавила. :)

На la-chicka му/ѝ се допаѓа ова.