Јас купив ампули по препорака на фризер и после третата веќе изчезна првутот.Терапијата трае 1 месец 2-3 пати неделно после миење масирање на скалпот со ампулата.Пред тоа пробав со милион шампони против првут ништо не ми помогна.
како се викаат ампулите ? јас немам првут ама имам мака со кожинката на главата и морам преку 1 ден да ја мијам ако не ја измијам ме боли кожата како да сум изгорена итоа не цела глава него на некој си места страшно боли пржи печи а не ме чеша незнам што се случува со мене по некогаш си помислувам данее некој знак дека че ми попадни косата страшно можи да се случи 2 месеци да е се ок и после недела дена да ми траат болките и после прекинуваат
Go koristam prviot od levo. Mirisa ubavo i duri ocite me pecat od samata mirizba. Ama ne pomaga. Ima da go zasupam i toj pa so sjaj da se mijam.
И јас имав премногу првут ,испробав различни шампони и на крај многу ми помогна шампонот на балеа што е против првут и сега да не се заречам ама воопшто го немам а и косата почна да не ми се мрси како порано .. цената му е 105 денари
Ампулите ги купувам од кај мојата фризерка незнам од кај таа ги набавува,ги купувам една по една а името го има на паковањето,на ампулите не пишува,ќе се информирам и ќе ти пишам.Ништо друго не ми помага никаков шампон,незнам што немам испробано.50 ден е една ампула,откако ќе се информирам како се викаа ќе ти ја пишам и постапката.
едно мало вакво пакување ми го исчисти првутот, оттогаш воопшто ми се нема ни појавено првут, а веќе една година не користам таков шампон
zalosna-Ампулите се викаат SERI-против првут,незнам дали ги има во парфимериите,инаку се ставаат после миење се втриваат во скалпот и се масира.Резултати има уште првиот пат.Инаку третманот трае 1 месец 2-3 пати се ставаат неделно.
ХЕЛП.. имам огромен проблем со првут..единствен шампон што ми одговара е CLEAR.. не знам дали некој знае за него. го имаше во Тинех, ама сега веќе никаде не можам да го најдам. Случајно некој да не го има видено некаде или да знае каде можам да го најдам?
Девојки, другарка ми од Америка ми донесе FULFIX против опаѓање и за побрз раст на косата, меѓутоа ми донесе повеќе отколку што и нарачав. Затоа 3 шишенца ги продавам по многу поволна цена т.е многу поефтина од оваа што ја нудат во Македонија. Ги продавам и сите заедно, но и по едно. Кој е заинтересиран очекувам порака во inbox. Линк за да видите за што станува збор http://www.fulfixcomplex.com/nz2BXazdF/ FulFix® - Нair growth product with Biotin. Get rid of hair loss www.fulfixcomplex.com
Се вратив на темава да го пофалам Реконазолот, по дадена втора шанса Го користам редовно веќе месец дена и можам да кажам дека првутот ми е 90% исчистен. Најважно од се е дека го немам неподносливиот јадеж и големите парчиња првут кои изгледаат ужасно. Косата ја мијам еднаш неделно со шампонот, само првата недела 2пати. Јас и онака имам пресува коса, и еднаш неделно миење ми е сосема доволно, но ако има потреба за миење повеќе пати ја користам копривата на Афродита или Бекутан. Се надевам дека овој пат ќе се среди целосно. Цената е 140-160 денари за 120мл. Го има низ сите аптеки.
^ Дефинитивно шампонов го решава проблемот со првутот. Пред некое време прашував во темите и една феминка ми го предложи,од тогаш го користам и се спасив од првутот. Кај стигнам го препорачувам по луѓе. Прво се мијам со обичен детски шампон на Гарниер со јаболче,па со овој како што пишува на упатството на секои 3-4 дена. После второто миење немам веќе првут,ама ќе продолжам со терапијата месец дена како што си пишува.
Мал совет од феминките кои го користеле Реконазолот? Од породувањето и дењето имам голем проблем со првут. Не малку, туку цели лушпи паѓаат од мене. Неподнесливо е ова. Доколку на некој не му е тешко, дали би можел да провери во упатството дали можам да го користам иако дојам? Ми е страв да не има некоја активна супстанца која би се пренесила во крвта, со оглед на тоа што не е за честа употреба .
Отвори на интернет има поопширно за него ако сакаш да си прочиташ,инаку пишува дека не е штетен ни за бремени жени за фетусот ни за доилки за бебето.
Ја одамна си имам проблем со првутот, ми се појавува скоро секогаш кога ќе ми се измрси косата Прочитав некои мислења погоре ^ па може ќе ми помогне и мене некој шампон!