1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Првут

Дискусија во 'Коса' започната од Sonce, 19 ноември 2009.

1. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.187
    Допаѓања:
    7.744
    Дали на некој од овие два шампони ви се прави првут?
    Ги зедов против опаѓање претходно користев ХиШ бидејќи ми бешр агресивен ми се проретчи косата. Пробав сп овие но ми се направи првут да напоменам дека само 2 пати до сега се измив. Дали треба да бидам поупорна?

Прикачени фајлови:

2. eva993

eva993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    525
    После Head&Shoulders дефинитивно да!

Општо важи за префрлање кон природна козметика, да се има трпение и истрајност од барем 2 недели.

3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.505
    Допаѓања:
    7.380
    Искористив цели 2 шампони од алверде, неколку месеци сигурно, косава престана да ми се мрси, ама 3 години не можев скалпот да си го оправам после користењето затоа што лушпи ми паѓаа од главата. Секакви шампони пробав, со head&shoulders citrus fresh се опраив конечно немам веќе првут и лушпи, никогаш не сум ни имала претходно. Ама косичето мрсно стандард после 2 дена. Би се вратила на алверде за да не ми се мрси, ама тие парчиња од главава ќе прекинат ли да ми паѓаат некогаш?

4. eva993

eva993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    525
    Најискрено со Алверде немам искуство некое за да ти дадам насока. Ако ти направил веќе еднаш проблем, јас би го избегнала втор пат.

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.864
    Допаѓања:
    178.859
    Нит ХШ нит Алверде. Друго чаре барајте. Има толку многу варијанти и во двата правци, природни и неприродни, што и да значи тоа, а мислам овие два гореспоменати се нивните најлоши претставници.

@Erika.greeneyes мислам тој од баобаб шампонот има тенденција да праи првут, тој против паѓање коса засега ми е ок. Пробај само со тој од конопка да миеш.

На Erika.greeneyes и eva993 им се допаѓа ова.
  6. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.505
    Допаѓања:
    7.380
    Најмејнстрим се, h&s од тука го најдов и ми помогна искрено. Сега земав лореал со глина, тој исто по темиве го имам читано. Имам материјал цел живот да менувам шампони, ваљда ќе си го најдам тој што ќе ми одговара совршено, има време :rofl:

7. eva993

eva993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    525
    Од природна варијанта јас би ти препорачала Уртекрам. Има за сите проблематики, а што е уште поважно толку се компатибилни и универзални (што е случај само ако формулата е убаво избалансирана), што и да земеш за друга намена не прави штета.

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    256
    Дали освен овој шампон имате други препораки за себореичен дерматит?

Јас го користев пред 2-3 години и ми помогна, но почнав годинава пак да го користам и никако да се справам со себорејата. Плус, неколку часа после миење ме чеша премногу и сакам да си ги искорнам и тие две влакна што ми се останати ;(

Не знам дали скалпот ми е веќе навикнат, па затоа нема ефикасност, или е нешто сосема трето, но срам ми е да излегувам без капа.

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  9. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.402
    Само тој го знам, јас уште го користам, ама ретко. Уште ми е ефикасен. За жал, се работи за хронична состојба, за која нема лек, туку само ублажување на симптомите.

На carly j му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.187
    Допаѓања:
    7.744
    Јас првиот пат се измив само до конопка и немав првут. Потоа го зедов и тој баобаб и наредниот пат кога ја измив косата прво ставив конопка па баобаб(на друга тема на форумов прочитав дека во таква комбинација двата шампони помагале против опаѓање и згуснување на косата) и имав лушпи првут. Затоа прашав бидејќи и јас помислив дека е од тој баобаб.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.845
    Допаѓања:
    19.550
    Мене блукап ми помогнна привремено само дури го користев и толку ...
    Реконазол дали некој го користел?

12. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.187
    Допаѓања:
    7.744
    Јас го имам користено. Тој те чисти 100% и најбрзо. Ама не знам дали така мене ми изгледа може сум грешка но во коренот многу сува ми ја направи косата подива и поретка и поради тоа го избегавам.

13. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.845
    Допаѓања:
    19.550
    Скалпот 95% ми го очисти , не баш све ,а косата ми стана никаква

На carly j и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  14. eva993

eva993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    525
    Дали си пробала со тој од чајно дрво од Уртекрам? Слични коментари за себореичен дерматит имам читано за тој и за оној со кафеав шеќер. Јас за сите сопствени проблематики сум нашла чаре во нив.

Еве рецензија со претпоставувам сличен проблем на твојот:

Amazing product!
    Rated with 5 out of 5 stars.

Been looking on a lot of different websites for a solid natural shampoo that isn't toxic and doesn't irritate my scalp. Tried a bunch of them and I always ended up getting a ton of dandruff and my scalp got inflamed/really itchy. After trying this shampoo out I can say that it is probably the best shampoo I have used in my life. After a week of using it my hair doesn't feel dried out anymore and the scalp feels and looks absolutely amazing (seborrheic dermatitis and scalp folliculitis are finally gone!). According to EWG database (a website that rates chemical toxicity in beauty products from 1-9) it says that the ingredients that this shampoo contains are all on 1 toxicity level which is amazing. Because of that I've also ordered conditioner, face cream and hand soap from this company although if your scalp is really really easily irritated and sensitive I would recommend that you go for Urtekram's no parfum shampoo even though the parfum in this shampoo is based off of natural ingredients. I've also noticed that if you use this shampoo without a conditioner it still leaves you hair soft, smooth, dandruff free and not dried out. Overall it is 100% worth the money and I will be definitely ordering more from Urtekram in the future.

Was this review helpful? Yes (13) No (0)

15. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.263
    За себороичен дерматит најчесто го фалат овој на Неутрогена дека е 100 % ефикасен, а кај нас не знам дали го има негде.

81j9hVmWHpL._SX425_.jpg

16. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Здраво, извини ја вака после долго време се уфрлам, ама за кој шампон станува збор?

17. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.402
    Blue cap.

На MissWitch му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anaspace

anaspace Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    161
    Каде може да се купи шампонот?

19. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.402
    Во Зегин го има. Околу 400-500 ден.

20. Baby-Blue

Baby-Blue Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    155
    Кој шампон ми го препорачувате за првут како последица од сув скалп проследен со ужасно чешање? Го користев Фитовал ама уште повеќе ми го исуши и исперути скалпот. А себореја немам.