1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Првут

Дискусија во 'Коса' започната од Sonce, 19 ноември 2009.

1. Mony18

Mony18 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    329
  2. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    17.594
    Случајно ја видов темава, сигурно повеќето од вас имаат проблем со првут. Да ви кажам што ми помогна а го видов на инстаграм случајно
    1: Било кој шампон пред да го ставите на вашата коса прво малку расчинете го со вода (кога ке ставите шампон во рака ставете и вода и малку со прст измешајте да се соединат и шампонот да се разреди)
    2: никогаш косата не ја држете во пешкир долго време, и не ја вртете нагоре како што сме учени туку надолу
    3: После 4-7 минути одма сушете го коренот со фен.

Мене ми помогна, се надевам и вам ке ви помогне.

На FreeBird123 и Bezobrazna01 им се допаѓа ова.
  3. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.177
    Допаѓања:
    1.051
    Девојки ,имам констелива долга коса ама ненормално првут ,секој шампон пробав не вреди ,секој втор ден ми се мрси ама првут ненормално многу имам значи кажете некој убав шампон против првут?

4. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    6.072
    Ако сакаш добар шампон , барај го во добро снабдени аптеки
    Внимавај да биде Sensitive со розово бидејќи имаат повеќе видови за првут
    74D9F423-E2FA-4D90-809C-CDEE48BFD36E.jpeg

На Kikiccc му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    5.304
    Шампонот од ив роше( 1 е само побарај против првут) пробај го, ја што све не пробав. Резултат имам од овој и Деркос( шампонот напоменат горе)

На Kikiccc му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    1.807
    Screenshot_20211003-015259.jpg
    Девојки имате искуство со ова масло/серум?
    Последна надеж ми е :(

7. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    6.598
    Од кој тип на head and shoulders најмногу сте задоволни?

8. NESKAFE25

NESKAFE25 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    29
    Mene ne mi pomogna,dva pati staviv,mislam deka uste poveke mi napravi.Ama probaj kaj sekoj razlicno deluva.
    Site samponi protiv prvut mi se probani,i organski i od apteka,znaci sekakvi i ne mozam da go smirqm skalpot.Kazuvajte nekoe resenie.Ne znam dali ako bi posla na dermatolog bi pomognalo Edinstveno tie dva samponi sto ste gi ponudile pogore ne mi se probani

9. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.263
    Јас имам атопичен дерматитис, и лани ми се појави и на скалпот, никако нѐ ми се смируваше местото и ми се создаваше првут. Ниеден шампон нѐ ми помогна.

Нарачав Неутрогена Т - Сал преку ebay, со две миења веќе ми е смирено црвенилото и нѐ ме чеша. Обично овој период ми се активира, ама со шампонов, мислам конечно ќе ми се смири.

На Mia Fuentes му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    1.807
    Баш сега го зедов на попуст, само еднаш ставив и супер, немав ронка првут. На следното капење не ставив и ете пак имам и тоа бааги :(

11. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    5.304
    Буквално никој, тонннн првут имам после секој, главава ме чеша уште повеќе!(n)

Се мислам овој денес да го купам, да не го има пробано некој? Ривјус се одлични каде и да прочитам 44116718-7269-4522-BD16-DD3ADABF224C.png

Последна измена од модератор: 19 декември 2021
  12. Pea

Pea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    666
    Го имам користено, ефикасен е само што мене многу брзо ми се истроши и ми ја мастеше косата, преку сила 2 недели дали го користев.

На Hisha му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    435
    Јас го имам и не ми помогна, првутот си остана а пишува дека е за себореа и првут. Пробај го, може тебе ќе ти се погоди.

14. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    5.304
    Скап е многу?

15. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    435
    Околу 900 денари. Скап е за мене, ама дека е медицински па таа е нормална цена за таквите шампони

16. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    5.304
    Лелеле, ме предомисливте, више смачено ми е давање по 700 и више мислејќи ќе помогне. Овој од ив роше ми е топ, али дал треба фа паузирам дал дека зимо ме зачешува коса и имам по малце првут. Ќе видам тогаш што има поефтино за замена на овој што сега го користам. Фала на сите за инфото

17. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    435
    Најдобар беше Selsun, ама веќе го нема со месеци. Беше 500 денари. Ако успееш да го најдеш пробај го.

На Hisha му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Pea

Pea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    666
    Кој е тој на роше, од кај го земаш, шо цена е?

19. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    5.304
    06538527-DA66-4ACE-99CB-9357592532F8.png Го земам од сити мол, мислам имаат и продавница у гтц али да не те излажам . 300денари беше пред 6 месеци ,земав две паковања да не се згнувам секој месец, ваљда не поскапел

На Feminka22 и Pea им се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Жени кажувајте чаре.Хед енд шолдерс више не помага, една членка рече да се мачкам со кора од банана, ама не сум го напраила сеуште тоа.Чичково помагаше првите 3-4 ставања.Сега курац.
    Читав позади Реконазол шампон препорачувала некоја.Ќе го земам ако не, и фризерката рече кортико крема пошто напред имам живи рани од чешање.Дај кажете нешто што ви успеало
    гледам @zhap4e @Mishela @Justicija @Peanut Butter @Glowy сте се жалеле овде, дај кажете чаре.Ми се приметува напред.Значи само што ќе ја исушам косата се приметува.
    Ќе пробам после пред бањање, со лимон и маслиново маската, некоја членка позади ја има препорачано.
    И дали ова чудо гнасно останува цел живот?Кажете ми дека не.Ќе се ишишам кец на крај.
    wohooooo.jpg
    ,моментално го користам шампонов.Пошто иам мрсен корен, а суви врвови.Буквално не знам од што ми е првутов.Типував дека е од тоа што ставав бланш.Ама имав лани кога ја направив.Па летоска ништо.И сега зимово УЖАС.УЖАС невиден.Дај Боже да е од зимово, и до летоска да го немам, а може и да е од агресивни шампони а?Дај кажете некој понежен а за мрсна коса да е.Бубрег ќе продадам ако треба да го купам, само да се спасам.Ми се плаче.
    Ја сум опеседната да сум цела средена, без влакна, без бубулици, сакам стакло да сум.Фацава ја средив, сега ова се расипа