Сите што имате проблем со првут препорачувам да го пробате овој. На моја блиска личност доста и помогна, а баш беше критично, првут од невидени размери што паѓа како снег и рани од постојано чешање. Е сега мана му е што мириса многу одвратно, некако како на запалена гума или пак на нешто димено. Не знам некако многу чуден мирис нетипичен за шампон ама се неутрализира мирисот, интензивен е само кога се шампонира.
Dercos шампонот дали се користи секое миење или наизменично со друг шампон? Сакам да го земам бодејќи ми се појави маку сув перут и ме чеша главата , но се двоумам зошто сум плава да не ми ја обои косата како реконазолот што бои ..Ако може некој што го има користено да сподели дали многу ја пресушува косата ?
Колку што се сеќавам, Dercos не е црвен како Реконазолот, мислам дека беше некоја жолтеникаво-портокалова боја. Ако и покрај тоа ти е страв, земи го Blue cap. Тој е бел, нема шанси да ти обои нешто. Сепак и двата доста ја сушат косата. Можеш или да го употребуваш преку едно-две миења, или пак да шампонираш еднаш со тој против првут, и вториот пат со некој благ шампон. Секако ќе делува, само на почеток ќе треба малку да експериментираш за да видиш како најмногу ти одговара тебе.
Летово имав проблем со првут, чешање и печење на кожата на главата. Што се не пробав, природни шампони, без силикони, без сулфати, кокосово масло и таман се решив да земам некој медицински шампон реков да пробам уште со бебешки. Од првото користење увидов разлика, веднаш ми се намали печењето и чешањето. Ви го препорачувам токму овој, одличен благ состав а чини 100 денари.
Предложете добар шампон против првут? Веќе 2 години го користам овој и ми влијаеше добро, ама од пред неколку недели почна да ме чеша главата и да имам многу првут.
Ве молам за помош, кој шампон го нема пробано џабе е, само Реконазолот ми помага ама кортико е не е дозволено за време на бременост решение?
I jas imam koristeno bebeski sampon za prvut koj mi se pojavi pred nekoja godina potoa go smeniv zatoa sto ja bojadisav kosata i ne mi odgovarase veke bebeskiot no eve veke dolg perod ne ja bojadisuvam mojata prirodna e povkee i povtorno mi se pojavi sega,povtorno kke se vratam na bebeskiot.
Јас имам проблем со првут и сува кожа. Последниве 2-3 години користам Балеа од дм за против првут и ми помага, освен од време на време ми се појавува на саклпот и позади под тилот, но тоа е само кога ќе ми падне имунитетот додека се вратам во нормала. Претходно имав триста шампони пробано и серуми и кожни лекари кои ми даваа апчиња од пивски квасец да пијам и ништо не ми помогнало.
Preku glava mi e od dosaden prvut, i toa samo na teme. Sto ne probav, nema efekt, a i me cesa postojano. Mozno e iritacija ili infekcija?
Vo Zegin, Eurofarm moze i po drugite apteki ama vo ovie dve znam so sigurnost. Samo pak ke kazam malku neprijaten e mirisot i mnogu jak koga se mies, posle so tekot na vremeto isparuva no sepak e malce prisuten, samo ne intenzivno. No ete na covekov stvarno mu prija i so godini go koristi veke.
Zdrave mi pomagna fala mnogu podobar od H&SH, i ketokonazolot, selsun odamna probao ama ne e za mene ♡