мене за ова маслиново масло многу ми помага....ке го ставам и ке протрљам на проблематичните места и ке го оставам пола саат...па се миам со head&shoulders против првут...и после немам
Што ли не пробав за да го отстранам првутот од скалпот, но ништо не ми помага. Некои шампони помагаат малце, некои ич, некои повеќе, но никој не ми го отстрани како што треба Последно што користев беше шампонот против првут Reconezol (го има во аптеките) но не ми помогна многу, ајде првутот можеби малку се намали ама косата почна да ми паѓа и престанава да го користам..не знам што ке правам со првутот
Дерматолог..можеби имаш некој посериозен проблем со кожата на главата што треба посериозно да се третира со антибиотик или нешто слично, а не само класичен првут. Реагирај на време додека нема поголеми последици!!
и јас порано имав проблем со првутот но откако го користам хедендшоулдерс првутот исчезна...само со редовна употреба и не повеке од 2пати миење во една недела..пробај можеби ке ти помогне и на тебе
од кната сигурна сум дека не, но доколку имаш чувствителна кожа на главата иуште ако се фарбаш редовно со некоја неквалитетна фарба мислам дека голема е веројатноста првутот да ти е од тоа...а со кој шампон иначе ја одржуваш хигиената на главата?
јас имам многу првут , се сум пробала ама никако да исчезни.Секакви шампони сум користела и по препорака на доктор и сама што сум користела на своја рака ама ефект никаков. Сега користам еден стреј од фирмата Борола(цинк пиритон)и е многу ефикасен,се прска од спрејот на скалпот се масира нежно и се остава барем неколку сати да делува и потоа се мие косата .Се препорачува да се користи секој ден. Го намалува првутот а со редовна и правилна уптреба и се лечи затоа што првутот е сепак некое пореметување на балансот на скалпот било да е предизвикано од габична или бактериска инфекција.Овај препарат е по препорака на доктор и верувајте имам многу големо подобрување со оглед на тоа и што не го користам редовно а се надевам дека со редовна употреба би исчезнал првутот.Да напоменам дека многу го намалува и чешањето и црвенилото на скалпот .Многу е ефикасен ,ПРОБАЈТЕ...
Имав премногу првут додека не почнав да го користам Гарниер Фруктис 2 во 1 против првут, и од тогаш не сум го сменила.
Јас по препорака на феминки го купив Реконазол и по првото миење се чувствува дејството,кога ке поминам со нокти низ скалпот нема ништо на ноктите,мислам дека ќе ми се погоди ,уште да усогласам за фарбана коса..кај ќе ми е крајот
вообичаено кожата на главата се обновува на секои 25 до 30 дена преку умртвување, т.е лупење на клетките. кога тој процес е брз се појавува прекуумерено количество лушпи што е знак за перут. така што перутот не е болест туку состојба на кожата на главата, и зошто не е болест не може да се лечи но може да се контролира со добар шампон со кератолитички ефект и антибактериски супстанци најмалку три пати на ден и истото ни малку влијае на зголемено мрсење на коса, ниту пак на создавање перут.
Одкога започнав да го користам шампонот од Авон против првут немам никакви проблеми со истиот. Презадоволна сум и немам намера во скоро време да го сменам.
имав првут со години , што ли не сум пробала , од нешто имасе повеке ефект од нешто помалу! од оние со повеке ефект се kene i alpecin a3 ама дефинитивно...нај нај нај добро РЕШЕНИЕ е од фирмата ducre KELUAL DS дефинитивно бр. 1 . го има само во аптеки јас го купив од кај мене во кислеа вода во аптека ГЕА ми обајснија све што како сампонот е закон !!!!!!! ПРОБАЈТЕ ЦЕНА 880
девојки ги иам некој користено сапуните од докторс? баш сеа видов на сајтот ама има повеќе што се против првут ај ако кај некого имал ефект нека пише кој, јас немам нешо посебно мн првут ама сепак има па сакам да пробам со некој од овие инаку еве ги сите http://businesshouse.com.mk/doctorsprod ... &Itemid=79
Дечко ми имаше ваков проблем и се спаси со Бекутан . И тоа во рекордно време ,се изначудив! За една недела ни трага ни глас од првутот ,а претходно беше Jingle Bell ,снежни невремиња му паѓаа од косата !
^На мене мислам од бекутанот уште повеќе првут ми се направи. Воопшто не ми помогна. Ама, за кој како. После со шапмпонот од Авон против првут пробав и сега немам.
Имав првут неодамна, и не користев некој одреден шампон, туку различни. Веќе користам Garnier Ultra Naturals од јајце и сум презадоволна.