Користи само еден, да не си направиш поголем проблем. Нема потреба зошто наизменично. Добро е повремено да се промени некој шампон да не се презасити скалпот, ама така наизменично, посебно со осетлив скалп, не би.
Јас секогаш го комбинирам. Два пати шампонирам и првиот пат со некој Алверде шампон (такви обично користам), второто шампонирање ми со Еуцерин и оставам некоја минутка плус за да остане во контакт со скалпот малку подолго од вообичаено шампонирање. Секогаш така правам, ретко некогаш да се измијам само со Еуцеринот, затоа што приметив дека многу ми ја сплескува косата ако го користам само него.
Почнав со Еуцерин против сув првут, веќе 1 месец го користам исклучиво само него, се намали првутот, но е далеку од исчезнување. Единствено што многу помалку ме чеша главата. Има некој друг со слично искуство?
Јас никогаш во животот не сум имала ваков проблем, сѐ до пред една година. И цело време се мачев, те едно, те друго. Прво, бев убедена дека од премногу средства за стилизирање ми се направи проблемот, па изгубив доста време менувајќи “обични шампони”. Сѐ дури пред месец време фризерка во Мк не ми спомна за Реконазол. Мислам, го знам шампонот, ама бев убедена дека е за мрсен првут само, а јас не можев да дефинирам каков имам, и ваков и таков ми личеше. Ај, си викам немам што да изгубам, да пробам. Прво миење, 90% од првутот ми го снема, што не беше случај со ниеден претходно. Од второ миење веќе, (пу, пу) немам воопшто. Цел месец се употребува редовно на секое миење, по месец време, еднаш неделно, или на 10 дена за одржување. Лекот е 5 пари, буквално.
Заборавив да пишам, во самото упатство внатре во Реконазолот пишува дека е и за двата вида првут, и мрсен и сув.