Тоа е нормално главата треба да ти биде на седиште потпрена и дур не израмни нема да ја дигаш, ќе дишиш длабоко. Инаку, јас најадена па ми паѓаше и секој пат ми паѓа. Најјако ми има паднато на слетување ама се стабилизира брзо потоа кога допревме писта. Гледај секогаш да ти е вклучено тоа за воздух над твојата глава да ти дува, одма пуштаат клима.
Ај бидејќи темава е за авион да прашам можеби знае некоја членка. Со визаир патувавме, моментално сме Шведска, ама сакаме да ги промениме картите за назад, односно да одложиме уште 3 дена. Меѓутоа картите ги плативме поскапи, а за одложување резервација бараат плус 4000ден на човек, а сме 3. Дали тоа се такси или можи без плаќање да се поттера датумот?
Првиот лет ми беше за на одмор, го памтам како позитивно искуство, освен што ми се одзеде свеста кога полета авионот - и ми се врати за 2 секунди.
Иста бев Човек инструктор по падобранство ми кажа да,земам воздух да,држам и да напумпам главата Два пати летав од тогаш се беше ок Пробај вака
Фала на совет Добар сум сега, ова се деси само првиот пат Ама јас си пијам Драмина сепак за да сум сигурен
Здраво, имам резервирано карта со Wizz Air па ме интересира дали рачниот багаж мора да биде торба со димензии 40x30x20 или може и куферче и дали покрај тоа може да се носи и ранец
Прво https://forum.femina.mk/threads/wizzair.15998/ Второ-едно нешто, или торба или ранец или куферче, со дадените димензии. Можеш и повеќе ако си доплатиш, нормално.
Дечки давајте совет како да се намали тој уплав при секое летање со авион. Дали со апчиња дали со алкохол значи ќе си пукнам. Се имам возено неколку пати и дефинитивно при секое летање ми се умира. Имам желба да отидеме на Бали ама мислам дека нема никогаш да си го остварам тој сон зошто 1 саат не можам да издржам во авион не па толку саати.
Првиот лет ми беше Софиа-Амстердам, и беше прв от 3те последователни летови. Од таму по 3-4 саата летав до Атланта, и од таму до Нешвил. Супер поминав, немам проблем при патувања генерално. Ниту копнено, ниту по вода. За разлика од нас кои се прекачувавме во Амстердам и поминавме супер, групата што минуваше преку Париз имаше проблем со откажан лет и има некои излишни филмови. Но на нашата група после и одложија лет од Нешвил за Денвер. Сум заборавила на тоа. Мислев дека сум немала одложен лет пред јули годинава и дека тоа ми беше првиот пат.
здраво, при прво патување со авион ми го искршиле куферот(кој за жал беше позајмен), пријавено е на аеродром од како го примив, поднесено е пријава авиокомпанијата за оштета, со што ми кажаа да поднесам и јас барање со ливчето што ми го дадоа. Арно ама јас нервозна, изморена од пат и поспана, место да пријавам искршен багаж, јас почнав да подполнувам изгубен. Се обидов да сменам, но барањето е веќе испратено како изгубен и неможе да се преправи. Како да постапам понатака може ли совет се работи за Lufthansa ако има некој искуство нека сподели?
Zdravo, ke odimo skopje nica, pri sto nema direkten let tuku skopje viena viena nica dali vo viena treba da gi zememe kuferite ili diretno si odat vo avion za nica
Треба да кажеш на шалтер дека крајна дестинација ти е Ница и дека таму сакаш да си го подигнеш куферот.
Па имаш билет за до Ница, куферите си одат автоматски од еден во друг авион, заедно со тебе (не буквално де). Нема врска дека треба да кажеш на шалтер која ти е крајна дестинација освен, секако, кога ќе се чекираш-самите ќе видат и ќе залепат на куферот соодветна лепенка со што ќе го распоредат таму кај шо треба да биде.
Dali koga ke otidem vo skopje samo pasos mi treba i tie mi davaat karta ili treba da nosam nesto deka sum platila