Еве една случка баш за нг ми се деси За НГ ме фати некој грч во стомак викам што е ова Ме боли ќе пукам ! И викам ќе одам во вц и дечко ми Добро ти е? Да дојдам? И тука, не не добро ми е онака ќе идам . А ја сирота мењам нијаси на лицето. И одам во вц коа гледам гасовите ми правеле болка. И демек ајде да прдам тивко , и ете дечко ми на врата Абе добро ти е? Бич плис само тргни се од вратата и ќе ми биде топ И видов не видов неможам да се ослободам во вц да не се слушне , викам ај ја ќе прошетам околу куќа си завртев неколку круга и се вратив Никогаш немам гасови ( освен при консумација на грав) ама за нг како на дедо бељата ми дојдоа .
Зборувам со другарками по телефон и ја прашувам нешто и оваа ми вика: Чекај брат да прнам и слушам „тррррр бррр“ (како и да е) и си продолжи да зборува... после тоа со денови сме се смееле ко чукнати
Темава е лудница значи. Јас прдам само пред моите дома и пред никој друг! Дали сум со дечко,другарка или некој друг јас се воздржувам. За мене тоа е срамота и неможам.Исто така и тие не прдат пред мене и така. А и јас да споделам една случка од вчера.Излегов со дечкото и сеа си седиме онака опуштено си се зафркаваме и смееме и на поваѓање тој кога го испушти БУУУУФФФФФ ТУУФФФ ДУУУТТТ и јас Ништо се направив на тошо демек не сум чула и појдов напред.Али толку силно прдна и толку остро замириса што душата ми ја отру.Изгледа јадел лук или нешто такво и мирисаше......можете да замислите..... И веднаш почна да пее нешто глупости ... Јас премолчив само за да не го ставам во незгодна ситуација,а и глупо ми е да му кажам - ти ли прдна? а ти ли беше
Темава е ЗАКОН ,недај боже да слушнам некој да прдне пред мене.....неможам да се свестам од смеење...абе и јас кога ќе си прднам се умирам од смеење
Хахаха ме изнасмеавте Ај,и јас да си кажам... Вака,сеа...јас и еден другар во автобус... и сеа си се возиме,си праиме мубает.И,наеднаш,ЈАС ПРДНАВ тие тетките пред нас,кога му свикаа на дечково: како не ти е срам во јавност;засрами се,ауффф што напраи бе дечко ххаха а ја онаква си седам и едвај се воздржувам,а да не се смеам Го окривија дечкото за моја вина
Абе убаво е кога ќе прдеш и кога ќе се олесниш. Од една страна убаво е кога ќе прднеш тивко, никој нема да те слушне, али затоа после е општа копакабана. Додека гласното прдење не мириса, али затоа има милозвучлив тон. Заклучок како и да прднеш некого ќе мрднеш (ако има некој во тој момент со тебе). Прдењето најчесто е предизвикано од грав(барем во моја ситуација)затоа и избегавам петок да не јадам дома и идам да јадам било каде кај што нема грав. А, да ќе заборавев најубаво е прдењето под ќебе ќе се стоплиш на тој начин. Но, кога ке дојде ред за откривање е тогаш е трагикомичната ситуација. Имено татко ми не се страми да прди нормално и секогаш кога му доаѓа секогаш ми вели на мене да му го потегнам прстот за да си прдне човеков на раат. Јас ретко прдам, еднаш или два пати пред дечко ми(за среќа и несреќа беше тивко па не се слушна, али затоа замириса и среќа што беше лето па отворив прозор и имав убаво оправдание дека од надвор е) Епа чаоо
Е ова на 8 годинки ми се случуваше (не велам дека не и сега али пред другиве )Еднаш у друштво се собравме и мене ми се прди ми се плаче.Стискам,оф леле неможам чоек!Другиве се смеат,кикотат за некоја тема а ја за прдежов како ќе го испуштам мислам.Сакав да отидам понатака но по мене овие .Седам така така и одеднаш ТТТТРТ!Се испрдев,сам прдежот не издржа!Морав да се извадам и викам ви сварив кафе.Почнаа да се смеат ја буце у лицето цела црвенка си бев .Али сега тоа пред други не ми се случило и нема ни да се случи.Ако денес ми се случи пред други брука бе чоек.Ќе ми биде страм да излезам до надвор од радознали-до по радознали нема.И најверната ќе ти каже дека ти се испуштило исто како у 4 ќе те издадат дека збориш .Али сепак не велам,сите треба да прдат за да се олеснат ЛОЛ
Дечко ми си нема срам пред мене, си го испушта без проблем ама најтрагично е што ме подготвува за тој совршен чин така што ми вели - “Факај... тррррррррррррррт“ -е шо да му фатам бре, мене вегите ми се изретчија, уште за факање е
Во школо професорката по физичко да се наведене како војна да почна леле сите ќјутат а јас кога прснав во смеа и професорката вика на ској може да му се деси хахаххаха ама сеуште кога ке ми текне се смеам ко луда
До сега уште се немам посрамено со прдењево, ама морам да признаам во последно време ептен многу прдам. Просто не можам да се изначудам
Јас преска додека зборував со дечко ми на телефон ми се испушти и прднав Леле, ќе пропаднев во земја од срам, тој се направи дека не ме слушна.. или можеби навистина не слуша, незнам Важно ептен усрамено и грдо се осеќам
Пхахаха леле значи и ваква тема сте отвориле бе! Е сеа да ви кажам за бабичката херој која си се испопрди .... Вака се качувам во автобус и една баба стои до мене и само се слуша - “пр пр пр тррррррррррррррт’’ и ја бегам 100 метри позади демек треба да излегувам се праам идам позади и се скапав од смеење! Кој кретен сум бе , и се изнасмеав
Пред се прдењето е знак на блискост, доколку можеш да прднеш пред некого без да се засрамиш или да ти поцрвенар образите, значи дека пред таа особа си доволно опуштена и ја сметаш за блиска. Мене ми пречат само оние вулгарни прдења, пред се од машка страна кои се одвратни од типот: Намерно напнување, доаѓање до тебе и што би се рекло прдење во лице, или пак оние финти повлечи ми го прстот и ќе се испрди као вол. Тоа се сиуации кои никако неможам да ги истолерирам, инаку прдењето пред родителите, браќа, сестри е сосема нормално се разбира и пред особи пред кои се чувствуваш доволно опушено. Секако дека прдењето знае понекогаш да не засрами во одредени ситуации. Еве јас ќе ви кажам еден мој пример, отидов на генеколог и таман легнав ги качив нозете на тоа и докторот почна да ме прегледува, кога ми се испушти еден јак звучен и ароматичен ефект ми идеше да пропаднам во земња.
Лелеј темава, се пресмеав до солзи . Знам една ваква случка за другар од клас. Си седиме и тишина во училницата...кога *трррррррррррррт* од тој другар ми, а има и вишок кг. Кога почнаа сите да отвараат прозорци ова она.. ама и навистина мирисаше. Али тој ни перде ни срам си призна... го потчукнува тој до него што седеше и му вели: Несакајќи беше бе брат, навистина бе брат.. Абе ние сите умревме од смеа .
Си прдам јас така почесто ама само дома На јавно место уште не сум се посрамотила а не ни сакам и пред дечко ми не прдам страв ми е да не го угушам.