Пред два дена на десна града забележав како грутка, моментално имам три месечно бебе и го дојам. Сакам да одам на преглед дали да закажам на гинеколог па тој да ме прегледа/упати или сама треба да си закажам некаде на ехо?
Женски бремена сум 8 недела и осетив нешто кај градата тврдо накај рамото нагоре инаку имам мастодинија на лева града Сега незнам дали во бременост се оди за ехо на гради?
Систина 5400 ден а ремедика 3800 последно беше ако не е сега поскапо А има и во драчево Med-X ехо на гради 1800 ден.
Може си напипала жлезда, сега ќе имаш промени во градите од бременоста и во доење. Не сум сигурна дали прават ехо, мислам дека прават. А што е мастодинија поточно? Мислев дека е болка што се јавува во ПМС..
И јас незнам што значи мастодинија, Така во извештајот ми пишува Тоа го имам долго време и се осеќа на пипање
Јас вчера бев кај Коруновски, само ехо ми наплати 1000ден, ме прати да направам мамографија (денес ќе видам каде на приватно да направам)
Фала ти. Бев кај Бабушку во ВФВ на крај, од Ремедика сега таму била. Најдов најбрз термин. Сакав Чапова во Систина, ама дури за 4 месеци термин.
Дали доколку сте доеле, сте биле на ехо? Бебе е 5 месеци, ми доаѓа термин за годишно ехо. Не знам дали да одам или се чека после завршување на доењето.
Во Биотек мислам околу 2000 денари беше, може и помалце. Бев пред месец дена кај Др. Весна Илиевска - презадоволна сум. мамографија имаат исто само не знам цена, не правев.
Доколку правите ехо на приватно изберете добар и искусен радиолог. Центар за дојка- Маја, Ремедика -Наде или Систина -Маја. Во центар за дојка или ремедика има термин за 10 дена, додека во Систина се чека неколку месеци. Јас бев кај Наде во Ремедика и сум задоволна од прегледот и пристапот на докторката.
Девојки имам закажано на 7ми март кај Маја Чапова во Систина ехо и преглед на гради, но нема да можам да отидам, утре ќе се јавам да го откажам терминот. Доколку сака некоја може да се договориме да и го ослободам
Devojki, za vo cetvrtok itno mi treba eho na dojki, ne sum od Skopje. Vo Sistina i Remedika nemaat termini. Ke ve molam lekar i dijagnosticki centar da mi preporacate. Fala ♥️