Колку чини таму преглед? Јас бев кај Толофски кај докторката, не знам како се викаше, ако има некој инфо како се вика др?
Нема термини за ехо никаде у наредни 2 месеци, и не можан да се замарам искрено, со ова држаниве иституции, џабе плаќаме здравтсво.
Во дијагностички беше 2000, сеа во февруари кога бев 2500 ми зедоа. Иначе многу се фини, и докторов е темелен.
Во Жан Митрев имаше попуст, 1800 ден. беше, не знам дали уште важи, кај матичниве е 1500, ама не прават сите.
Pa ubavo si razbrala prvo bese memo, sega ke e eho. Redovno za nad 40+ Vo Zan Mitrev koj e dobar za eho znaete?
Последен преглед на ехо ми е пред короната, тогаш матичната ми закажа преглед. Сега гледам за Скопје нема воопшто термини за ехо, да не е сменета нешто процедурата? Гледам има нешто Кабинет за дојка ми треба за превентивен преглед.
Da, toa e kabinet za dojka, ali mnogu malce termini pustaat za onie bez simptomi, vidi so maticnata pred dve nedeli imase pusteno termini za pol.bukurest za onie bez simptomi . Proveruvaj redovno na moj termin. @joy1 eho na dojka treba da pravi samo radiodijagnosticar, radiolog, ne pravete kaj maticni, internisti i sl.ne se obuceni za toa, bar koga plakate privatno odete kaj onie sto toa im e specijalnost.
Те разбирам во право си.Меѓутоа немам проблеми,чисто одам онака рутински.Повеќе од 15 год сум нејзин пациент и и верувам.Мислам дека е способна барем да примети било каква промена на градите(творба,грутка,чвор) и да ме препрати после кај друг.Радиолог од Штип не виде на снимка на плуча, тумор кај мајка ми. @Mumoftwo30 од Гв сум.Овде одам на контрола.
Бирадс 4 не се остава така. Мора магнет со контраст или биопсија. Тоа е сомнителна абнормалност на ткивото кое има шанси да биде канцерогено.