Фала ти многу ама веќе закажав во жан митрев. Билјана е на одмор ја барав во жан митрев. Искуства некој со Лидија Вељановска работи кај Жан митрев? Закажав кај неа.
Мене матичната ми направи ехо (така испадна), па ме прати на пункција. Мамографија не правеле под 40 години.
Прават и под 40 ако имаш семејна историја на болеста. Мајка ми беше со рак на дојка, јас како критична категорија плус цисти на дојка, кажаа дека можам од 36 да правам мамографија.
Какви ти беа цистите, дали растеа? Јас многу се плашам, едната сама пукна но другата постојано расти..
На комшика мајка и има, неа ја болеше градата, немаше 40, не сакаа да и направат мамографија, па фати врски и и направија. Јас знам и ако немаш родено не правеле. Мене ме пратија на пункција. А пример тетка ако имала?
Кај мене во извештајот стои како во зона од 2цм повеќе мали цисти. Сега ги осеќам малце зголемени откако се породив, а не доев долго, само месец и пол. Осеќам болка на допир и кога стискам, излегува уште по некоја капка млеко. Јас имам и дуктектазија, проширени млечни канали.
Не. Сестра на баба доколку би била, тогаш да. А и не мора да значи ако некој имал нешто ќе имаме и ние. Ете, мајка ми беше прва. Ниту мајка и ниту баба и имале нешто.
Исто и тетка ми беше прва, ниту баба ми имала, ниту мајка на баба ми. А и не мора да значи дека е наследно, јас така мислам, во денешно време секој втор има, а во фамилијата никој немал.
Jas imam prijatno iskustvo so zan mitrev za pregled na dojka, mislam deka i jas bev kaj lidija , lani bese toa, smireno, detalno gledase se po dva pati. Preporacuvam.
Ако некоја планира преглед кај Маја Чапова, термини има после 17 јануари. Јас денес се јавив, ми закажаа на 17.01.
Што сторија аман... Така и лани кога сакав немаше термин во наредните 3-4 месеци. Среќа отворив темава, и видов, фала ти. Да си закажам уште сега за Февруари најдобро ќе биде...
Денес баш закажав кај неа, ми најдоа термин за 23ти октомври така да провери, можеби сега се пуштени. Инаку да не знаеш која е цената? Не прашав јас