Јас сакав термин до 15-ти окт. бидејќи тогаш имаат 50% попуст Редовната им беше лани 4, сега можеби се поскапени
Дали некој има прашано во скоро време за термини и цена во "Центар за дојка". Не можам да ги добијам денес на телефон. И искуства за во Жан Митрев и Толовски, ехо на дојка сакам да направам.
И кај комшиката што ја болеше градата што испадна? Мене ме боли сакам да одам. Пред 2 години исто ме болеше, бев и немав ништо, па ми кажаа ако има нешто скраја да е, тоа не боли.
Ништо не испадна, беше и на мамографија со врски, зошто нема полни 40 години и не сакале да и' направат. Прават ако има нешто како топче. Ми кажуваше ја пипале, барале грутки, немала ништо, ама запна за мамографија. И' кажале листови од зелка да става. И' помина, ама сега пак ја болела градата, сака пак да оди на мамо, на ехо немало ништо сомнително. А ти имаш ли грутка или само те боли?
Само ме боли И минатиот пак така и бев на ехо ми кажаа осетливи гради и жлездите густи ми биле па овулацијата си го правела своето . Ама пак ми е на мисла.
А кај одиш на ехо? Мене матичната ми направи, ама јас бев за пап, ме праша кога сум направила ехо на гради, и ми направи, па ме прати на пункција. А не знам како може да прават некои гинеколози ехо на гради, нели за тоа стручни се радиолозите?
Јас одам во Толовски, 1500 ден е прегледот, и ќе си бараш стрикно кај докторката да одиш, работи мислам и во Жан Митрев истата др. Д-р Билјана Божиновска.
Центар за дојка нема да згрешиш,врти ќе најдеш,Др. Маја е the best,и за дијагностика и за апаратура,немам видено доктор што повеќе си ја сака работата од неа и ја доживува толку лично со пациентите.
Јас бев кај др Лидија во Жан Митрев. Ми требаше итно термин, само таму успеав да најдам. Докторката е фина. Убаво и детално гледаше по повеќе пати. Е сега за стручноста не знам, прв пат одам кај неа. Читам тука на форумот ги фалат докторките Маја од Систина, Маја од центар за дојка, Билјана од Жан Митрев (работела и во Толовски) и Наде Петановска од Ремедика. Ти треба превентивен преглед или осеќаш нешто?
И мене ме болеше и истото ми го кажаа дека лошите работи не болат. Да не треба да добиеш? Мислам дека и цистите болат за време овулација и пред циклус. Чим си била пред две години, оди пак. Пожелно е еднаш годишно да се прави преглед превентивно.
Чудна си ја осеќам градава Не ме боли, ама на моменти ми е тешка/тврда. Посебно сабајле ко ќе станам ко со млеко да е полна, а доев неславно пред 2 и пол години На допир има грутчиња ама тоа се ваљда жлезди