Не го знам името на докторот, но син и татко работат, претпоставувам фамилијарен бизнис е така да синот ме прегледа
Искуства од Систина за ехо на града, кај Чапова дури Август има место, Бабушку има термини ама незнам каква е?
Ми излезе промоцијава Топла препорака за докторкава. Јас со години идев кај Петановска во Ремедика. октомври немаа термини а Промедика имаа исто промоција. другарка отиде и ми ја препорача. Скептик бев ама закажав . Јас таков темелен преглед кај Петановска не сум добила. совети за самопреглед што она не ми ги објаснила убаво. дури ме тераше да повторам дали сум сфатила Потоа бев уште два пати , еднаш за хелико кога имав мака еднаш за друго. Женава е звер. таков доктор у живот не сум сретнала. Достапна ми е за резултати и терапија на вибер дури и сама се јавува за да праша.
а да ве прашам дали има посебен дел/време од циклус кога се препорачува да се направи ехото или тоа нема врска?
Па не мислам дека сме овци тие што одиме во Систина, туку нашето катастрофално државно здравство каде нема термин ни за ехо ни за мамографија со месеци не принудува да одиме приватно. Е сега тие си користат ситуација, па си качуваат цени што не викам дека е во ред, ама нивно право си е, приватни се. А нема сомнеж дека имаат најдобри апарати и доктори. Кај Чапова нема термин со месеци, жената е професионалец. Не е само да те прегледа некој и даде извештај. Треба да си ја разбира работата. Сепак, на крај, секој си одлучува каде ќе оди на преглед. И колку може финансиски да одвои за тоа. Јас ги бирам нив оти сум во ризична категорија поради канцер на дојка кај мајка ми и не жалам пари за тоа.
Дали знаете дали за празнициве ќе работи некој од приватниве за ехо на дојка? Или што работи покасно до кај 19,20ч? Не напипав ништо, ама осеќам некоја тапа болка при движење па сакам ехо да направам
Зборевме конкретно за ехо на града, имаш и поевтини опции за тоа од систина а направата на која што се гледа е таа, имам отидено и на државно и на приватно. Нивно право е да си дигаат цени да ама пак ќе кажам дур има 'куповна моќ' ќе ги дигаат. Ситуацијата во државното здравство е таа каква што е тоа е така, а приватно здравство секогаш ќе е наменето за луѓе кои што имаат повеќе и сакаат да добијат подобар третман тоа е така не само кај нас, сегде во светот. Секако секој со својата среќа и здравје... во денешницата само тоа останува...
Zdravo na site dali nekoj ima slicen rezultat. Doktorot ne zboruva mnogu no mi rece zasega nemalo mesto za panika??? Dali da si pojdam na drugo mislenje ili da baram dopolnitelni ispitivanja
Бирадс 2 е бенигно, но не сфатив што дијагноза имаш? Цисти, фиброаденом... Нема наведено. Какви се тие многу малку патолошки...? Јас би побарала 2 мислење. Посебно со фамилијарна анамнеза. И јас имам. Види кај Чапова Систина, ама мислам тешко за термин. Или некои радиолози во Жан Митрев или Центар за дојка. Каде е ова правено ехо?
Iskreno napipav topce i pojdov na eho, ama nisto ne mi e jasno i toj nisto ne objasni samo ne e nisto strasno vo javna zdravstvena ustanova vo sveti nikole
Закажи си на приватно таму кај што ти предложив. Не ми е јасен извештајот. Треба да има назив за бенигното, и тоа малку патолошки не го сфаќам. Не оставај вака, може не е страшно, ама провери. Ако треба, ќе ти предложат и магнет.
Здраво ако некој има слично искуство да сподели.Во декември правев мамографија и за разлика од претходната микрокалцификатите на дојка ми биле малку погисти .Доктор Иван од Неготино ме прати на кор биопсија кај др.Чапова во Систина.За два дена закажувам преглед кај Чапова таа ми вели дека не е изводливо да се прави кор биопсија и ми предлага магнет со контрас и на магнет се беше во ред.Кога се вратив кај др Иван ми рече дека тоа не е дијагноза (да напоменам тој ми даде нејзин број за да закажам и ми кажа кор биопсија правст само Чапова и Бабушки и двете во Систина).Сега во јуни треба повторно да ј снимам едната града на мамограф за да видам што понатаму.Имам 45год .Сега се мислам дали да одам во ремедика кај Нада за второ мислење за да не фрлам пари а да сум без дијагноза
Бев кај Чапова место кор биопсија ми рече да правам магнетна со котраст и направив ,но др Иван ми рече дека тоа не е дијагноза дали во ремедика правст кор биопсија некој искуство
Како мислеш не е дијагноза? Мора да имаш извештај после магнетот и цд. И јас правев кај нив, имам опис на снимката и на крај дијагноза. Дека се бенигни цисти и бирадс 2. Не може да немаш дијагноза после магнет. Тој баш се праве ако на ехо се гледа нешто сомнително и да се потврди или исклучи. Не мора да правеш биопсија ако си правела магнет. Чапова мене ми кажа после ехо дека можам биопсија или магнет. Јас се одлучив за магнет.
Здраво @Aschenputtel читам погоре дека имаш фамилијарно (мајка) Ист како мојот случај Како е мајка ти? Инаку и јас одам кај Чапова од мои 19 год си пратам нешто на лева града, сега сум 31, треба по 6 месеци пак контрола тоа му доаѓа во јули ама не закажав термин одма и сега нема ,на мене рече да не чекам 40 год за мамограм туку на 35 нормално ако нема порано нешто да мора и магнет по завршување на доењето Незнам ти колку год имаш и што ти има кажано дали ист случај како на сите да одиме на 6 месеци контроли? A za @Draksi кор биопсија прави и др.Чалческа во 8ми сеп. Тешко термин да се најде ама приватно е 3100 мислам И таа е врвна исто докторка