Првиот пат кога бев, ми кажа магнет или биопсија. После тоа одев на 6, па на година. Последно бев јануари. И немам веќе цисти. Дали се повлекле од доењето ( макар што кратко доев) или од чаевите, не знам. Да, за мамографија и јас ќе почнам од јануари 2026. Ќе бидам 36 тогаш. Не се чекало кај вакви случаеви со 40. Мајка ми не е жива, доцна беше кај неа и покрај операција и хемо/зрачење. Инвазивен имаше и доста раширен под пазуви, а после и на органи.
Извини, жал ми е Мајка ми 3та операција на иста града рецидив и инвазивен многу се намачи и се мачи, многу ми е тешко Викаат треба силни да сме ама како
Немам контакт. Ако сакаш приватно, оди во 8 Септември, таму бо одделот каде што работи докторката и ќе ти закажат
Не мора да е чапова, затоа прашав да искуство кај друга На интернет не можам да најдам доктори во центар за дојка, за таму некоја препорака?
Јас пред две години бев кај една друга,само таа и Чапова беа тогаш,сега не знам колку се. Убаво ме прегледа и совети ми даде.
Фала ти. Некои викаат тоа е исто како ехо за бебето што се прави на стомак, некој вика почекај... Па затоа тука да прашам ако има некој искуство да сподели. За рана бременост се работи.