Кога ќе прекинеш со доење , да поминат 6 месеци и тогаш да одиш на преглед, освен ако имаш некој симптом нешто па да одиш сега дури доиш. Ќе ти кажат и лекарите
Државно тешко да најдеш скоро термин, подобро ти е некаде приватно, имаш за 1500 ден. добри доктори, ако имаш проблем оди, ама ако не, кога ќе престанеш со доење после 4 до 6 месеци, се оди на ехо за гради. Јас сум била кај Чалческа во 8 септември, и кај Огненовиќ во Букурешт, задоволна сум од двајцата др. прегледите се по 1500 ден. и кај двајцата приватно, државно тешко термин кај Чалческа, или кај било кпја друг/а др.
Приватни термини има, одиш таму на шалтер и им кажуваш дека сакаш термин кај докторката (ако си за приватно)
Devojki zdravo, sea od skoro mi najdoa nesto na levata grada, somnevaat deka e fibroadenom ali mi kazaa moram biopsija da napravam. Ako moze da mi predlozite koja doktorka e dobra za kor biopsija vo privatnive, i dokolku nekoj ima praveno kakva e procedurata, dali e bolna?
Во 8 септември др. Чалческа, сомнителен им е фиброаденомот, зароа бараат биопсија. Јас имам фиброаденом, ама не расте и не е опасен, па не ми кажале да правам биопсија, појди кај докторкава нека те прегледа, 1500 ден е приватен преглед, ќе ти каже што и како најдобро, може да и кажеш материјалот да го однесеш да ти го испитаат во Хистолаб, мислам дека за 3 работни денови имаш резултат.
Bev kaj Elizabeta vo Remedika mi kaza biopsija moram, i otidov i do Calceska za vtoro mislenje - isto mi go kaza i taa mora biopsija da se napravi zasto e vekje 20 mm, nema prostor za sledenje. Me inteeresira koj ima iskustvo so Petanovska vo remedika za kor biopsija. Ili pak nekoj dr doktorka predlozete.
hahaha sorry, pisav za preporaka na doktorka koj kako znae, ne za analiza na mojata uste necelosna dijagnoza, bez lutenje.
Аko do sega ti nemaat kazano doktorive da pravis biopsija sigurno ne treba da se sekiras. Fibroadenomot sto go imam e dosta golem i zatoa mora biopsija. Dokolku ti e kako mojot moze treba da si posetis drug doktor za mislenje.