Женски кажвајте во скопје кај да си ги прегледам градите, некако чудна ми е десната, имам 25 години и мн ми е страв, сакам уште денес да си направам преглед. Фала однапред
Јас правев ехо на дојки кај мојот матичен гинеколог. Немав никаков проблем ао дојките, ама сакав да ги прегледам заради превенција.
Дали можеби имате искуство во Ремедика за ехо на гради или на некое друго место, сакам да одам на приватно, па се јавив во Систина и ми викаат за март се е пополнето, можеш да се јавиш на 20ти март кога ќе се прават термини за април a мислев таму се закажува за неколку дена
А и за таму треба упат од матичен гинеколог, јас сакав на приватно демек за побрзо, поквалитетно, а ова Систина испадна полошо од државна.
Јас од денес за утре си закажувам, зависно која смена е докторката. Можеби два-три дена да почекаш преку сила, ама не верувам.
И мене, и плус осеќам мала болка на допир, овие два дена. Која беше причината за чешањето кај тебе, што ти кажаа на преглед?
Здрaвo феминки Oд пред некoе време пoчувствувaв кaкo левaтa грaдa ми е пoчувствителнa oд деснaтa (oкoлу брaдaвицaтa). Бев кaј мoјoт мaтичен геникoлoг, ме прегледa сo пипaње и ми рече ништo немaш. А јaс сум сеуште вo пaникa и инaку сум хипoхoндрик Дaли е тoa нoрмaлнo еднaтa грaдa дa епoчувствителнa oд другaтa?
Здрaвo феминки Oд пред некoе време пoчувствувaв кaкo левaтa грaдa ми е пoчувствителнa oд деснaтa (oкoлу брaдaвицaтa). Бев кaј мoјoт мaтичен геникoлoг, ме прегледa сo пипaње и ми рече ништo немaш. А јaс сум сеуште вo пaникa и инaку сум хипoхoндрик Дaли е тoa нoрмaлнo еднaтa грaдa дa епoчувствителнa oд другaтa?
Беше ли на ехо?И мене едната ме наболнува околу брдавицата напати како пецкање внатрешно осекам.Неможам да си најдам грудче на самопреглед некало внатрешно осекам кај брдавицата,а и поразлична ми е брдавицата од другата одамна ова го забележав.Сакам да одам на преглед на ехо,да не знае некој во плоднос колку пари е?
ако ти одговара во Центар за дојка, во Скопје, појди таму, мене ми ги препорачаа како најстручни во областа
Јас бев неодамна на ехо на дојки на болница во Битола. Ама со терминот си чекав 1 месец можи. Не ми се брзаше одев чисто онака по препорака на гинеколог. Демек требало да се проверам за секој случај. 2 минути работа е.
Здравона сите! Имам голема болка на левата града , бев на лекари и само различно ми кажуваат, дури една докторка ми рече да не и доаѓам дека ми биле хормони !! го знаете чувството кога знаете и ја осеќате болката ама нема никој дури докторот те гледа како некој банкомат и толку???! , затоа ве молам како за себе вие што би , да ми кажетенекој доктор сигурен(Во скопје да е) , и да сте задоволни од истите , немам желба за ништо, дури и кога одам ме боли замислете...
Глупо ми е да те прашам да не ти е ПМС, зашто ваљда си се познаваш и знаеш кога телото како ти реагира. Се почнува со идење на матичен лекар, кој најверојатно ќе те упати да направиш ехо на гради, па понатака зависи од резултати. Само не паничи, најверојатно не е ништо озбилно, али да си го тргнеш од глава и да се осигураш мора да се испита.
Др. Славица Чалчевска - 8 септември болницата или пак во Систина Чапова преглед им е 2300 ден мислам.