Елена во Плодност, радиолог. Ептен сум задоволна, се осеќав уште малку агол дека ќе измислеше за убо да провери.
И мамографија може таму да се прави на приватно ? Која е цената знаете? @lalinda презакажи го за Наде Петановска јави се
Ццц. не знам зошто воопшто им се дозволува на докторите да ја користат државната клиника за приватни прегледи. Тоа треба да е со закон забрането. Бидејќи се знае која е нивната пракса: Намерно ќе поставуваат отежнувачки административни пречки (пример немање скоро термини) за да морате да одите на приватен преглед. И на тој начин ДВА пати им плаќате. Еднаш со вашиот данок за здравство, и втор пат на приватен преглед. Мамето нивно хоштаплерско.
Затоа што не е така, др. останува плус од својата смена и работни часови, за да прегледува приватно, а вака нема термини, и скоро секогаш е кај неа полно и има луѓе што чекаат за преглед. Зошто да работи бесплатно, а да седи повеќе? Ти така би работел? Има да, се има. Ама која цена е мамографија, искрено не знам. Јави се прашај, најдобро ќе ти каже. Докторката е предобра.
@eli25 не ме држи за збор, ама нешто околу 4000 мидлам дека е мамо. Јас пред две недели бев за ехо и баш на шалтер прашуваа за мамо колку е. Докторката верувам дека е солидна. По многу препораки закажав и јас кај неа. Отидов на приватен термин каде чекав 40 мин на наплатено да дојдат да ми кажат дека си заминала дома и да одам следниот ден кога сакам зошто е дежурна. Отидов и тогаш чекав, прегледот со се комплет не беше повеќе од 5-6 минути. Инаку прво прашање и беше кој ти закажа? Ама така остричко. Така да секоја чест на оние доктори што после работното време остануваат и си тераат приватно, ама дежурство никако не спаѓа надвор од работно време!