Ве молам за совет Вчера ми открија фиброаденом.мислам така се викаше,не било страшно но мора да се прави пункција со игла. Прв пат се соочувам со нешто вакво и ептен сум исплашена. Споделете препорачајте каде да одам , докторот ми препорача негов доктор.
Нормално е да се плашиш, ново ти е и непознато. И мене ми беше исто така, ама брзо беше и лесно се заврши. Тенка е иглата не боли премногу. Повеќе бев засекирана за резултатите, кај мене беше друго во прашање. Инаку правев во Хистолаб.
Јас имам, ама 1цм е мојот, и не ми кажале да правам биопсија. Одев на 6м на преглед, сега на 1 година. Колку цм е? Што ти кажаа? Не се плаши, обично скоро сите фиброаденоми се бенингни, ако се поголеми од 1цм или ако растат, се прави пункција, ако е потребно се оперира и се вади, ништо страшно и до тоа да стигне.
Јас би ти ја препорачала Наде Петановска во Ремедика. Јас правев кор биопсија со анестезија, не боли.
И јас имам, 8мм. Сега одам на 6 месеци, се плашев дека сум бремена да не пораснал, ама денес докторката го измери пак 8. А имало толеранција и нормално било ако порасне во бременост. Пак ќе одам во декември, ако се менува или расне, ќе го вадам. Инаку, 7000 денари ехо во Систина, денес бев.
Hi, досега сум правила ехо на дојки секои 6 месеци во Гевгелија поради фибреоденом, но сега поради работа и факултет не можам да се вратам скоро па сакам еден преглед во Скопје, само не знам каде. За некоја причина мојот гинеколог не прави, а на државно е премногу чекање, па кадр би препорачале вие што не кошта рака и нога. Гледам цени од 3000/4000/5000 само за ехо и тоа е искрено болно, на мојата плата би било прескапо
Јас би ја препорачала Наташа Башуровска од Промедика, мислам дека ехо и' е 2500 денари, детално прегледува. Исто Маја од центар на дојка е многу добра, меѓутоа прегледот е 5000 денари.
Јас да прашам нешто , не знам дали има тема баш за ова. Бев денес на преглед на гради, правев ехо , лани правев во мај на едно место, сега закажав на друго. Докторката ме гледаше, рече дека имам на некои места остатоци од млеко , кажа дека кај некои жени може да има и сo години зошто јас дoев две деца , последното пред 6 години. Значи на ехото нели како кругчиња црни се гледа и тоа е нормално некои се бледо бели на краевите и рече дека тоа е тоа сп остатокот од млеко. Ми рече дека е се ок. Има ли некој вакво слично искуство? Ми рече исто така дека бидејќи имам 36 год ќе треба мамографија да правам еднаш ако е се во ред до 40тата година. Потоа секоја година. До сега мамографоја немам правено.
дали знаеш како да дојде човек во контакт со нејзе? пробав преку шалтерот на 8ми септември и само бев on hold 20 минути
Зависи може за 2 недели,плус сега се летни одмори,на приватно само има термин. @Mumoftwo30 имаше број јави се.