Zdravo zenski Sakam da ve prasam dali nekoja se soocila so topce na grada Veke 8godini go imam vo 2019godina go vodea kako birads 4 somnitelen naod ama ne napraviv ni biopsiha ni mamografija zosto bev samo 20godini Vo 2024ta bitola kade sto me gledaat na eho go klasificira sloboden lobularen fibroadenom i ne mi preporaca ni biopsija ni mamografija Dve godini podocna sega ovoj period imam bolki vo pazuva bolki vo gradata topceto sie prisutno na dopir seuste Prasanjeto mie dali dokolku e maligno znaat da prepoznaat od samo eho pregled i Dali dokolku bese maligno vo ovie godini ke smenese izgled dimenzi ?
Здраво, Сакам да направам ехо на дојка за прв пат,па доколку може да ми кажете искуство со Д-р Наташа од Промедика. Исто така прочитав и за Д-р Изабела од Систина, бидејќи кај Д-р Чапова се чека долго, какво е вашето искуство со Д-р Изабела? Сепак многу мие битна и цената за ехо на дојка и дали треба тие да ве насочат за мамографија или можете по ваша желба да направите и колку е цената за мамографија? Доколку имате и други предлози, слободно препорачајте.
Со БИРАДС 4, не направија биопсија? Цццццц, толку биле писмени тие доктори што те прегледувале, Бирадс 4 е сомнителен за малигнитет, и по најитна постапка се прави биопсија. Ако утнале, а било фиброаденом, не се со сите. Оди на преглед штом сега имаш болки, не чекај, ако треба и по своја иницијатива направи биопсија.
Јас бев со бирадс 4 и веднаш ми направија биопсија. Среќа излезе фиброаденом ама јас сепак го извадив. Имав болки во градата пред да го отстранам. Те советувам да направиш биопсија.
Сте имале некогаш чешање на едната града на самата аерола и брадавица? Нема никакви видливи промени, сега поминува 1 година од последниот преглед, докторката ми вика ехо да направам, може да е нешто лошо што не може вака да се види со око или напипа?
Здраво, сакам да прашам дали сте биле кај д-р Маја во центар за дојка и какво е вашето искуство со неа? Воедно би сакала да знам колку е цената на еден преглед за ехо на градите?
Здраво, јас одам кај неа на прегледи веќе неколку години, докторката супер прегледува темелна е и објаснува се што треба, јас сум задоволна. Е сега последен пат кога бев во мај платив 5000денари, (претходно плаќав по 3000денари) стварно ми дојде скапо ама не сакав да ја сменам, не знам како се движат цените кај другите приватни за ехо на дојка
И мене денес ме чеша на тоа место. На таа имам фиброаденом, а и бремена сум. Читав може да биде причина сува кожа, триење со облека или од некои прашоци. Да се намачкаш нешто, јас ставив од маслото за стрии на Алверде и на градите може. Последно бев 1 јули на ехо, Чапова ми кажа дека не е зголемено, ми беше страв дека хормоните се менуваат во бременост, ама кажа да се опуштам.
Мене ме чешаше фиброаденом кога имав, го извадив и не ме чеша веќе. Не мора да значи дека е нешто страшно, ама добро би било ехо да си направиш секако.
Imam 25 godini i nikogas ne sum pravela Eho, ne sum zabelezala nikakvi nevoobicaeni promeni, sakam samo pregled da napravam. Kade bi mi preporachale od privatnite? Dali da chekam drzhavno nekade termin i koja e postapkata za toa? Dali maticniot ginekolog ili opstata maticna zakazuva za toa?
Сама си закажуваш термин ако сакаш на приватно. Јас имам 24 и направив прв пат лани кога имав 23, кај др. Наташа Башуровска во Промедика. Препорака од мене за докторката, супер е, и детална е.
Ве молам за препорака за добар доктор за ехо преглед на дојка Кај Чапова во Систина има дури крај ноември,во центарот за дојка не можам да се јавам на тој број што е наведен.. Искуство од доктор Бабушку или Вики Толевска? Благодарам однапред
Јас бев кај докторката, задоволна сум многу детално беше прегледот но сепак сакам да појдам и на второ мислење,и веќе закажав за кај Маја во центарот за дојка