Кај Чапова бев и ништо а јас осеќам и само едната ме боли, имам нешто тврдо и ме боли ,, а таа Чалчевска на приватно е , имаш ти отидено кај неа, и кај се наоѓа 8-ми септември и дали е приватна болница?
8-ми Септември е државна установа, работи со плави картони, мада во вакви случаи според мене не се битни и не се гледаат парите, и каде да се помине поевтино, но нејсе, секој со своето. Се наоѓа во населба Карпош, спроти Лептокарија и Кардио центарот ,,Филип II`` на Жан Митрев. Можно е да ти е некоја воспалена жлезда, или циста.
За здравје никогаш не треба да се гледа, мене ми е на приватно полесно и брзо , само што и приватните почнаа по месец да чекаш, најлошо е што прва ми рече проширени канали, па друг фиброаденоми, па трет масно ткиво , па четврт хормони затоа полудев
Можеш да одиш кај Чалчевска на приватно, мислам дека е 750 ден прегледот. Кажи и дека си на приватно, ќе најдат одма термин за тебе, не се чека. Инаку јас одам во Ремедика кај Наде Петановска, 1800 беше последно прегледот.
Devojki da prasam nesto. na majkami vo gradata se pojavi nesto kako topcd i ja boli pupkata. sto moze da bide toa
Ќе се јaвиш тaму и ќе се дoгoвoриш кoј ден дa те прими пoсле зaкaжaните термини, ќе нaглaсиш декa сaкaш привaтнo. Брoј немaм, зa жaл.
Знае ли некој дали има некое правило кога пуштаат слободни термини на мој термин? На пример за ехо на дојка, сега има пуштено од клиника за 1ви 2ри и 3ти Фебруари (трите работни дена од првата недела на Фебруари) веќе се пополнија додека да ми закажат неписмените докторки/сестри кога да очекувам да пуштат термини за остатокот од Фебруари? Аман веќе, кога и да им речам да ми закажат, се нема термини за нив...изгледа од што се многу ажурни
^ Во таков случај поарно следи сама, на мој термин.мк и одма јави им да ти закажат. Те сфаќам пошто и мојата редовно ми испушта термини и све приватно си одам
На колку години прв пат сте имале преглед на гради? Јас имам 24, и веќе ме пукаат некои филмови онака да идам да се проверам.
После 30тата, ама поради тоа што мајка ми е оперирана од рак на дојка, па спаѓам во ризична група. Иначе, нема потреба од толку рано, освен ако не забележите некои атипични промени. Прегледи правам кај Елизабета Бабушку во Ремедика.
Од гинекологот добив мислење дека дури после 40тата година, освен претходно ако не приметам проблем. До тогаш само самопрегледување.
Сосем случајно наидов на вашето прашање.. читам, барам препораки за ехо. Гледам тука не сте добиле одговор, очигледно има доста време откако сте пишале.. се надевам сте добро..
После колку време се прави ехо откако ќе се престане со доење? Моето се одби пред 2 месеци но сеуште имам млеко. Може ли да праваам ехо?
Обично се чека да поминат 6 месеци, но ако имаш потреба, може и порано. Го одбив малото лани во мај, на преглед бев во ноември, имав уште млеко во каналите. Сепак, на добар дијагностичар нема да му смета да види тоа што треба да се види.