Јас лани правев ехо во Ремедика, ама кај Наде Петановска, термин има од денес за утре, не се чека, 2200 чини.
Јас бев во Јануари. Најчесто нема потреба од многу чекање. Прегледот/ехо чини 2200ден. Јас сум кај др.Петаноска Наде, ја избрав бидејќи кај неа беше првиот слободен термин кога закажував. Задоволна сум од пристапот и вниманието кое ми го посвети.
Девојки до сега не сум била на преглед на градите, па еве решив конечно да одам.Она што ме интересира е дали е важно кога ќе се оди, во смисла пред или после циклус? Некој ми вели дека Е важно, некој дека не е, а јас веќе закажав преглед па сега се двоумам. Не ми е итно воопшто, можам да почекам но дали има потреба да презакажам термин за после циклус?
Здраво, сакам да прашам кај кого сте оделе на преглед на дојки во Систина и која е цената за ехо таму, дали сте задоволни и дали се чека, да вртам ли со време или има термини? Престанав со доење пред еден месец и имам цело време болка во едната града, и на тоа место имам како празно, како истегнато нешто, незнам како да го објаснам. Се плашам да не има нешто бидејќи од ивф има несакани последици од хормонски терапии па со време да одам, но нели 6 месеци после доење е најубаво да се провери, па незнам како да постапам.
Чапова е во Систина, ама се чека кај неа. За цена на ехо не знам. Не чекај да поминат 6 месеци, имаш мака. Најарно со време да се открие што е.
Денес приметив како топче на левата града и чувствувам болка при допир.Уште дојам а и немам добиено.Да си закажам директно мамографија или може да се оди и кај друг доктор кој би установил со допир?Можеби и си правам филмови син ми кога цица буквално ме јава па болката може и од таму ама вака нема да сум раат.
Ехо направи, не мамографија. Најверојатно е затнат млечен канал, ама да си бидеш раат, нека те види радиолог. Или гинеколог.
Дали некој имал проблем со лупење, перутење на брадавици? Имам 21 година дали можам да направам некаков преглед некаде на доктор без ехо и каде би ми препорачале? Фала однапред
Здраво! Дали некој во скоро време бил во Ремедика на ехо на дојка и мамографија? Колку чини и кој доктор би го препорачале?
Јас сакам да направам преглед на градите. Млада сум и не знам дали има потреба од мамографија или слично, затоа и не сакам туку така да закажам за нешто такво, но не знам кај кого прво да одам на консултации?? Според мене тоа би требало да е специјалист некој, не знам која е процедурата?
На колку време одите на превентивни прегледи. Јас последно бев во Жан Митрев, ми рекоа се ок ама не пишува контрола кога повторно. Плус, ќе наполнам 40ка, треба и мамографија?
Еднаш годишно, ако радиологот не ти каже почесто. И да, со 40 полни треба и мамографија. Така ми кажа Петановска во Ремедика, редовна сум таму.
Немаш некое посебно спремање. Ќе идеш ќе соблечеш горниот дел, ќе ти каже како да се наместиш и ќе те гледа на ехо. Со лесно