Фала му на Бога немав ништо. Тест за корона не бараат, ехото го правев во државна болница на оддел радиологија. Платив помалку од 50 денари. Среќно!
Може. Ама ако не е нешто итно, почекај да завршиш со доење, па едно шест месеци после прекинот може да направиш преглед. Секако ако имаш потреба, може и порано.
Ми се полнат градите со млеко и грутчиња ми се прават, па ме паничи секој пат тоа, пред да ги исцица малиов или да се измолзам.
Ако ги снемува после измолзување или откако ќе цица детето, не е страшно. Ти пак провери се ако сакаш, за секој случај.
Zenski ve molam za mislenje.. Od pred dve nedeli pocna da me boli levata grada.. I normalno pametot odma na najlosoto mi odi.. Pri dopir ne osekam deka ima nesto kako topce ili grutka, mozebi mi e samo malce potvrda od prethodno, ama ne zabelezuvam nesto cudno ili somnitelno.. A da napomenam deka od neodamna pocnav povtorno da vezbam vo teretana, pa mozno li e od toa da me boli? I predlozete mi kade da napravam mamografija i eho i ako znaete kolku e pregled otprilika
Ехо прво, после ако според ехото има потреба ќе правиш мамографија. Јас одам во Ремедика кај Наде Петановска, има и Центар за дојка, Чапова во Систина е ок, има и во Жан Митрев радиолог за оваа проблематика. Тоа е се приватно, цените беа од 2000-3000 само за ехо, за со упат преку матичен доктор не би знаела да ти кажам каде има добар радиолог.
I jas bev vo Remedika kaj Nade Petanovska i sum zadovolna. Pojdi si ako imas finansiski moznost da si bides raat. Inaku moze da e isprovocirano od muskulna bolka oa duri i loso spienje. Pozdrav.
Здраво жени, колку чини мамографија во систина а колку во жан митрев? И дали мора и ехо и мамографија или може само второво. Се работи за жена од 55 години, со болки во десната града веќе 2 недели.
Луѓе, осеќам нешто тврдо кај левата дојка одма до брадавицата, ме отепаа мисли да не е некој рак на дојка.. Некој слично искуство?
Јас имав тврдо поголемо топче, не беше болно. Испадна дека е јувенилно ембрионално ткиво. Мораше да се оперира пошто беше поголемо, а јас имав само 14 години, можеше да дојде до некој деформитет. Дефинитивно оди да се провериш и со лесно.
Гарант праен муабет, ехо на гради доктор на државно? Денес треба да (не) добијам а мене десна града ме боли, жеже, пече. Кај одите?