Редовно правам кај матичниот гинеколог преглед на гради...доколку забележам некое грутче или било каква промена земам терапија веднаш, а мамографија не правам бидејќи сум сеуште млада и немам доено.
Да само ехо на дојки минатата година беше 3000, сега е 4000 во систина, а во Центар на дојка е 3000 ден ехо и 4000 ден 3D ехо на дојка, за останатите незнам цена
Мојот не прави,сепак ме праќа кај радиолог за истото,и така треба,само ни термин има ни пристојни цени,факт.И после ќе одат кампањи за свесност за женското здравје!
Потполно се согласувам со тебе, за термини на државна ги пуштаат на 1ви или 2ри во месецот, знак прашалник дали ќе фатиш термин и чекаш со месеци, многу лошо, или во Мегамед може да е поефтино не сум прашала
Со страв ти пишувам,јас пред 6 месеци платив 1500 ден ЕХО,значи само ЕХО кај Јовановски,не би ме чудело сега да е друга цена!Но,веќе 15 години можда одам таму и навистина сум задоволна,морам да кажам!
Tuka da ne odite ni pod razno ,doktorkata e bozemski specijalist za se,ima ordinacija kako maticen lekar,internista,gleda na eho i sto li uste ne.Bidejki mi e vo blizina ja znam i od iskustvo zboram.Nisto licno ama za eho ne idam kaj nea ,kako opst lekar da.
Se e normalno ama jas bev i ne pregleduva dobro toa sakam da kazam.Ako nekoj saka da odi neka poveli.Doktorkata e mnogu povrsna i nisto ne objasnuva nisto,toa e problemot.
Некој да има искуство со ПЗУ Анастасовски? Има евтини пакети, ехо на дојка, мамографија и ехо на тироидна 2500.
Знам дека во денешно време не се малку 4000 денари за ехо, ама кога се работи за здравје и плус мајка ми почина од карцином на дојка, морам посериозно да пристапам. Не е само да се најде ефтина цена или пакет промоција, треба и навистина стручен радиолог. Не е работата било кој да направи ехо. Треба добро толкување. Јас одам во Систина, колешка беше во Жан Митрев исто е задоволна. Пак ќе кажам, можеби не може секој да си дозволи преглед на приватно, тие што можат нека си одберат стручен радиолог, не било каде. Од пропусти и грешки ја загубив мајка ми иако редовно одеше. Мораме да внимаваме.