И јас не користам пегла, само кога сум шишана. Имам долга вртена коса, си ги обожавам локните и летоска не користам фен, ама кога заладува морам бидејќи веднаш ме фаќа настинка ако не ја подисушам И кога ја сушам со фен користам дифузер за да не ми се разлета
И мене нема да ми биде проблем дали 1 месечно ке ја испеглам а за фен незнам како ке се покаже времето ако е ладно ке ја сушам малце а ако е топло нема
Јас веќе не користам пегла 1 година зашто многу ја гори косата , за фен кога е ладно користам но не долго околу 5-6 минути ја сушам косата и толку а сега во лето воопшто
Јас прво ќе одберам фризура која мора да се фенира и пегла па после кукам како косата ми е изгорена Е сега еве веќе неколку месеци ни фен ни пегла. Од Балеа некое шампонче убаво, пред миење Д3 капки на власиштето и на врвовите, после миење млеко за коса на Балеа и мислам дека се подобри ситуацијата малку.
Јaс дa си се пoфaлaм, мoјaaтa кoсa пoрaснa некoи три цм, се суши без фен, немa пефлaњa сaмo виткaњa сo плетенки,пaртaли,фoлии,витлери итн. Oднoснo се штo е без гoрење. Кoнечнo и мoјaтa кoсa тргнa дa рaсtи јупии
Еве ме и мене ви се придружувам кон предизвиков. Ретко користам пеглам за косата, летово еднаш ја имам испеглано и како да сте ме прочитале дека запаѓам во искушение да ја испеглам вечерва Искрено мене најмногу ми се допаѓа испеглана коса но за сметка на тоа многу се оштетува косата па за да не ја оштетувам барем преку лето модерно е брановидна коса т. е виткана и затоа си ја врзувам во плетенки после миење и ја пуштам па сега каква е таква е во секој случај кога сум нервозна ниту испеглана не ми е ко што треба секое влакно своја политика си тера
Od denes i jas se pridruzuvam na predizvikot devojki,konecno kosata ja ostaviv da se isusi sama nisto pegla ni fen ni nisto i izlegov za prv pat (porano morav barem da ja isfeniram)se nadevam deka ke izdrzam,pred nekolku dena ja skrativ da padni ostetenoto oti nemozev da ja ceslam i sega moram da ja odrzavam ako sakam da porasni oti ne mrdnuva od mrvta tocka