Предрасуди кон луѓето што не сакаат деца

Discussion in 'Психологија' started by G_lgbt, Feb 7, 2021.

1. childfree

childfree Активен член

Маката ми е што не ми е пријатно што кога ќе кажам некаде дека нема да имаме деца одма ме гледаат со предрасуди, чудни сме им,и сакав да се искажам, да знаат дека и моето е нормално

Дм мисли дека тие што имаат деца се би дале да ги немаат, да ја имаат целата слобода и среќа, дека никој не сака да биде родител, туку дека секој живее за да патува, да ужива, да излегува

Last edited by a moderator: Apr 13, 2021
  2. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Па што се дружиш со такви особи?
    И мене ми зборуваат цело време дали ќе се мажам, веќе не се ни дружам со нив.
    Просто е многу.

3. childfree

childfree Активен член

Ние ги откачивме,ама не ми е пријатно било кој кога ќе ме праша за дете, навистина ми се непријатни а ако им плеснеш во лице дека нема да имаш дете ко чукнат те гледаат

4. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Едно нормално што е вашето... Нормално е тоа што не сакаш деца, ама далеку од нормално е што пишуваш. И што е со постовите другар, колешка, друг другар, свекрва, шура, комшика, братучетка од 8 колено. Досадна си, мајке ми.

5. childfree

childfree Активен член

Да ама такви примери имам што да правам, ете ги како завршија

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Wtf :worried:
    Многу мислење не е на арно.

tinka-mace, S.W.A.G, smooch and 6 others like this.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Јас можам да заклучам дека дечко ти е тој што не сака/мрази деца, не ти. Ти само не сакаш да имаш деца покрај таков човек. И тоа е исправно.

cresa-jagoda, Осе, Jana06 and 16 others like this.
  8. GrimTheReaper

А што те боли тебе за нив? Живот немаш или што?

9. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Тоа со векови не се сменило, а уште помалку со тема на форум. Менталитетот е таков.
    А, сега, дали ти длабоко во себе имаш одбивност спрема тоа да имаш свое дете? Ама искрено. Пошто ако сакаш размисли со каков човек си. Не те осудувам, само ти давам совет.

mode-kristina likes this.
  10. childfree

childfree Активен член

Ме боли што ради такви имавме кавга дома со нашите, имаа период каде што на секое слушање кажуваа оваа роди, онаа што убаво со децата, за да се сетиме.

11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Да во право се, чудни сте

12. GrimTheReaper

Да бе другите ти се криви, што дечко ти е психо.

13. childfree

childfree Активен член

Искрено не би се замислила со дете, знам дека дм нема да го сака, он ми викаше ако имаме дете може додека е мало да го дадеме на чување кај нашите и на олеснето на готово на големо да си го земеме, кога нема да има потреба од нас, како цимер да ни биде.
    Некако не ме влече, не сакам да се осудувам, ама знам дека би се мачела

14. cavalli

cavalli Популарен член

Дечко ти е случај за на психијатар.
    Срамно е и ЖАЛНО да колнете и навредувате нечии деца, СРАМОТА.
    Ако не сакаш деца, не сакај, никој не те осудува, ама те молам, дај преберете се со овие размислувања, возрасни сте, децата биле пречка за да уживате, бре мајка. На такви особи со такви размислувања само Хитлер. Извини вака, ама се запрепаситв што прочитав.

15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

@childfree не знам кој коментар попрво да ти го коментирам (facepalm) ама ова ми е дефинитивно последно излагање на темава.

По ова што го имаш споделено, дечко ти ми личи на трујач на мачки, не оти му праат беља, туку оти дишат. Во суштина, сакам да верувам дека си измисли прикаска, оти ако е навистина таков, нема река што ќе го испере од гадости.

Види, да не сакаш да имаш дете без разлика од која причина, е скроз легитимна, твоја лична интимна одлука. Она што девојкиве овде ти посочуваат е дека оние предрасуди што ти се упатени тебе од кои се жалиш, ги имаш соборено со уште толку повеќе твои упатени кон оние што имаат деца.

Ти кажав еднаш и ќе ти кажам уште еднаш. Не знам дали не се приметуваш, ама цело време збориш како дечкоти ова, дечкото она, значи тебе тој те убедува дека вака слободни ви е поубаво, ти не стоиш дека си најубедена во тоа, само си затрескана во него па замижуваш пред глупоштините негови.
    Колнел деца, стасал до суд. :puke: Баба ми покојна, бог да ја прости колку ми недостига, со 4то одделение и израсната пасејќи волови на нива, никогаш никого не проколнала.
    Најсериозно, совет од мене ти е, да се преиспиташ самата со каков човек си во врска.

16. lackygirl

lackygirl Форумски идол

:rofl: :rofl: :rofl: мислам дека и сама не знај :D

17. cavalli

cavalli Популарен член

Ако не те влече, не коментирај повеќе.
    Има луѓе животот ќе си го дадат за да добиат дете, имај респект малку со коментариве.

Guns N` Roses and GrimTheReaper like this.
  18. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

А ова сериозно го мислиш??? ние со деца сме несреќни? дека децата ги родивме? дека завршивме факултет и работиме??

Не ја рабзирам потребата да осудуваш тој што има деца а ти не сакаш..демек тие со деца те осудуваат тебе..бог да чува муабет.

Секој си прави како си сака..дали со деца или без секој е среќен-несреќен на свој начин..

19. childfree

childfree Активен член

Ајде искрено замисли се со некој што би те оставил сама со дете без да се јави да праша како е, замисли се он да игра игри на пц и да ти вика земи го детето ме замара,или случајно еве да купиш цела соба за бебе и да те убедува дека за тие пари ќе си отидела некаде на одмор, или замисли да дојдеш од болница породена и да ти вика нека спие дома бебето ела на алкохол со нас (вака ги бараше другарите и нивните жени за да излеземе) јас не би родила, а и не знам ако навистина е тешко со бебе не би издржала

20. moli.mk

moli.mk Истакнат член

Ова не е одговор од особа која е сигурна во својот избор..Не е работата како во тој случај дечко ти ќе те прифати или околината, туку ти што сакаш, дури и без тие личности во твојот живот..
    Ти се плашиш дека ќе го изгубиш дечко ти во тој случај и можеби свесно се обидуваш да се убедиш дека не сакаш деца..

Од прочитаното мене така ми личи..

Доколку ти си сигурна дека навистина не сакаш деца дали со овој или друг дечко, тогаш, ок..сосема твое право, твој избор..
    Без мразење на остатокот од светот, без колнење..

Ставовите на дечко ти не би ги коментирала.. има стручни лица за такви случаи..