Да се надополнам: -Пороци (алкохол, дрога, коцка) -Љубомора, контрола и забрани -Нехигиена -Заостанати сфаќања и размислувања -Мамин син
preku lica sto sto mislat deka se nesto 'poumni' i ke de provociraat a realno vrska nemaat od zivotot (ne deka im premolcuvam de ke im vratam i potoa ignoriram ) lica koi ne e vo sostojba da prifatat poinakvo mislenje od nivnoto provokatori, manipulatori ,prevrtlivi luge, lagi , izmami , nasilnici, kriminalci, narkomani, alkoholicari, nesakam takvi luge vo moja blizina
Toa da nema pocit, da imame problem podolgo vreme, a da si se pravi kao nisto da ne e Da me zema zdravo za gotovo, da me zanemaruva Za nasilstvo veke ne ni zboram Toa e uglavnom
Насилство. И физичко и психичко. Ако само еднаш ме удри, навреди, понижи или потцени, веќе го нема во мојот живот. Еднаш насилник, секогаш насилник. Неверство. Ми се повраќа кога некој ќе ми каже дека тоа значело дека е посакуван и дека мене ќе ми се врател. Ма, немој! Довербата е многу тешко да ја изградиш, а е многу лесно да ја срушиш. Лаги и манипулации. Тоа ми е исто што и неверството. Мрза. Да му бидам слугинка? Не, благодарам. Пороци. За нив нема што да се каже Непочитување. Тоа е поврзано со сите лоши работи. Ако прави барем една од овие работи, значи дека не ме сака, а уште помалку ме почитува. Болна љубомора. Ова вклучува и забрани. Важен е партнерот, но важно е и друштвото, семејството. Тој мене не ме поседува. Последно, но и најважно
Охо листата ми е поприлично долга . 1 . Болна љубомора . 2 . Лош секс . 3 . Мрзеливост . 4 . Мамин син . 5 . Пороци како алкохолизам . 6 . Навредување . 7 . Психичко и физичко насилство . 8 . Да ме игнорира . 9 . Јас за се сум во право , дури и кога не сум - типови . 10 . Неверство . 11 . Лажго . 12 . Кога заборава на ветувањата што ги дал . Ова е само дел од листата , ако минтекне и друго ќе дополнам . П . С . Највеќе мразам насилство , пороци , неверство и болна љубомора , за другите можеби би " прогледала низ прсти " , доколку тој докаже дека навистина се кае и се потруди околу моето простување .
Неверство Лаги Насилство Болна љубомора Забрани Тешки навреди Мамин син Токсичност Коцка, кражби, криминал