Оваа е , ја има во Еликсир парфимериите , околу 3000 ден. Вреди многу, јас во Грција ја земам сет со шампонот така е доста поевтино
Зелен не сум видела, ама тиркизен имаш колор шампон во ДМ. Еден период имаше и некои како тонери или спрееви за фарбање коса ама мене сум сигурна дали сеуште ги има.
Не ми треба колор шампон, туку зелен шампон за неутрализирање на темно црвено тонови. Гледам има по некои сајтови ама се надевав дека има и кај нас. Фала ти сепак.
И колор шампоните ја имаат истата улога само се поконцентрирани. Ако не можеш да најдеш, можеш колор шампон да измешаш со регенератор (сооднос можеш да најдеш на нет) и ќе има ист резултат.
Те разбирам. Обично се капнува една капка во многу повеќе регенератор ама зависи и за каква должина на коса се работи. Може да се користи и шампон со бел изглед. Ќе видиш што најдобро ќе ти одговара и со среќа И да зезнеш нешто, сепак е колор шампон и брзо се одмива, така да нема зошто да се плашиш
Исто и јас имав таков проблем, сега темето ми е осетливо и треба да се мијам со таков шампон сензитив, го земав на балеа и уште еден на baby love може за тело и коса лосион 500 мл за 200 ден го земав на акција, него го пробав и сум задоволна моментално, не ме чеша како претходно темето, не прави многу Пена бидејќи нема сулфати, и го користам само за темето, а за надолу се мијам со друг шампон, зависи за каква потреба, имаш на Алверде, конопка, бабушка агафиа природни а не толку скапи. Слики не ми дава да постирам нешто не можам да ти пратам
Женски од кој силвер шампон сте задоволни? Ја нијансирав косата па сакам да земам да не ми стане жолта
Мене најмногу ми се погоди виолетовата пена Fanola. Одлична е, само цената е малку...претеризам, 1200 денари за 250мл.
Овие силвер шампони како се користат еднаш во месец или? Јас бев почнала на секое миење, после читав некаде дека е штетно за влакното.
Два - три пати месечно јас ставам, зависи колку ти е жолта, јас дека ја бланширам и не ми е жолта воопшто. Силвер шампонот ја суши косата , силвер маска можеш почесто да ставаш
Здраво девојки Каде можам да го најдам силвер шампонот Imel, која е цената и колку пати месечно го користите?
Ми правеа нијансирање со бланш но не ми се допаѓа бидејќи многу сјае и преминот е лош, како пресечен. Дали може со прелив или нешто да ја затемнам барем за нијанса?
Ја го користев тој од Лореал ама не ми делуваше нешто посебно. Мој совет оди побарај виолетова маска во hair shop, похранлива е. Не знам дали имаат виолетова маска во дм