Женски здраво. Сум правела балијаж на природна боја на коса и прекрасна ми беше, ама почнаа бели влакна да ми излегуваат па следниот пат кога се правев фризерот прво ми ја исфарба па ми направи балијаж. За жал иако платив мн солено за не цел месец земав фарба 7.1 и се префарбав затоа што ич не си се допаѓав. И така терав долго време ама не сум задоволна. Проблемот е што мојата природна коса можеби има некој црвен под тон па без разлика дали редам ASH бои, портокалевиот сјај е скоро не избежен. Сега не се фарбам скоро два месеци и пораснат ми е коренот па сакам уште некој месец да почекам и што би ми препорачале. Јас мислам (без цел корен само да фати кај што имам бели влакна) да ја напеавам цела бланш и да ставам прелив без црвени тонови , нели на бланш фаќаат фарбите и тонерите баш како од брошура. Дали некоја го има ова направено или нешто слично?
Некој имаше купено виолетов прелив, мислам во оваа тема беше, кој беше точно, знам само дека од ДМ беше. Или некој ако има искуство да сподели, колку време трае бојата.. За темно виолетов мислам..
Имаме пишувано погоре мислам во темава. Особено сум задоволна од виолетовата маска од керастас. Е сега скапа е, јас ја земав околу 3000ден. Ама трае. Јас ја користев еднаш неделно, и можеби и 6 месеци и повеќе како ништо траеше. Косата ми беше малку под рамења. Е сега тоа што мене ми ја изгореа на фризер и останав без коса е друго поентата е маската помага и е супер.
Dali nekoj ima kupeno toner za kosa od hairshop? Mi deluva primamlivo za koristenje doma, nesto kako preliv na frizer No toa preliv mi paga za 2mienje. Silver sampon premnogu susi, a maska nezna koja. @koritsaki onaa na kerastase se isplati li? Kako deluva..bidejki ne mi e plava kosata, nijansirana mi e. Zatoa baram nesto so ke gi ozivuva pramenite..
Јас имам многуу лошо искуство со тонери, зборам купечки. Тие од фризер се океј. Ама ја експериментирав и земав баш еден од Субрина. И имав зелена коса. Буквално ми позелене косата. И не се задеше нит покриваше. И морав второ бланширање. And kids that is how останав со косата во раце тој ден А за керастас маската преубава е, ама скапа. Но можеш еднаш неделно или на недела и пол да ја користиш и трае доста, бидејќи е големо пакувањето. Зависи и колку долга коса имаш.
Kako pozelene, haha lele sega me isplasi. A bas sakam da si pravam prelivi vo domasni uslovi. Od kade kupi? Inaku ne mi e plava, osvetlena mi e so prameni, smego nijansirana. Sega slednoto blansiranje treba da e posvetla. Nekade pod ramenici. Nz dali maskata na kerastase ili nekoja od tie na blondenesse, farmavita, od hairshop so se...
Субрина мислам имаше и во hairahop, Веро, дм. Има веќе скоро 1.5 година. Така да не памтам убаво од каде го земав. Не препорачувам преливи во домашни услови. Или ептен ако е прелив за да покриеш жолтило, тогаш преливот треба да е виолетов. Никако сив. Бидејќи сивите тонови на жолта основа проверено даваат зелена боја
Оваа е таа виолетовата што ја збориме дава и хидратација плус. Да има уште една ама таа е за хидратација само , лично ја немам пробано
@koritsaki дали ставаш и на корените? Кај мене проблемот е во горниот дел ми е пожолта надолу си е супер.
Па не, јас дека ја бланширам косата нема потреба на корен да ставам само надоле. Не ми пожолтува скоро воопшто.