Ja imam na wella. Vo plava nijansa. Samo sjaj davaat, ubav sjaj I toa na blansirana kosa... ne vredat spored mene.
Имав земено кога се фарбав црвена, ги користев кога сакав да одложам фарбање. Мене ми беше супер бакарната нијанса на Kromask од Inebrya, ама сега гледам дека ја нема, бар не во тоа пакување што го имав. Јас бев презадоволна, даваше боја на израстокот и покриваше бели влакна, а за сјајот да не зборувам. Беше околу 800-900 денари, со пумпица, се ставаше после бањање на коса исцедена од вода, избришана со крпа, да стои 15-20 минути или пола саат, јас ја оставав максимум 15 минути, доволно ми беше. Сега гледам сменета е амбалажата, а не знам ни дали се исти ко што беа.
Ova sto go zedov jas e na iMEL isto so pumpica e ,da odlozam farbanje kolku mozam. Ke ja probam deneska. A rakavici mora da se koristat ne?
Moze li nekoj da mi kaze kako moze da se neutralizira sivata nijansa pri farbanje. Inaku bojata so koja e farbav e 9.1 a pred toa bev svetlo plava
Dali moze da kazete sto se pravi obratno. Se farbav so 9.1 farba i mi fati na sivo. Kako da se neutralizira sivoto?
Ги прочитав сите мислења на темава и не видов вакво прашање... Јас сум смеѓа, не руса, но сепак имам еквивалентен проблем со портокалов отсјај. Сакав да земам маска за да го неутрализирам. Е сега, прочитав дека сите го фалите шампонот No yellow на Fanola, и претпоставувам дека No Orange е исто толку добар. Но, прочитав и дека шампоните ја сушат косата, па - што мислите за нивните маски No yellow/No Orange? Дали се исто толку добри? И, како се користат? Фала однапред!
За портокалов отсјај земи го No orange шампонот или маската. Јас no yellow маската ја имам пробано супер е , ја оставаш 5 мин и измиваш.