1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Преливи за коса, тонери и силвер шампони

Дискусија во 'Коса' започната од snegulka21, 2 март 2011.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.074
    Допаѓања:
    108.908
    @Mishela @anggell

За маскава од Wella professionals , како сте задоволни? Јас имам бланширана коса, вчера ставав од Сајосот 13-5 што осветлува 9 нијанси и дали допираше до веќе бланшираниот дел зошто косата ми е многу кратка се оштети косава почна да се кине. Не знам што да правам се мислам од маскава да земам и да ставам потемна нијанса , само сакам да знам дали целосно ќе се измие од косата или ќе остане нешто

2. Selfcontrol

Selfcontrol Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    46
    Loreal tonerot го имаше пред околу една год во ДМ, но сега кога го барав ми кажаа дека го немаат. Може пак ќе го набават

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.300
    Допаѓања:
    81.877
    Ја немам користено Wella, сè уште сум на Фанола и некако не ми се менува. Мислам дека овие Wella се доста слични со колор шампоните, ефектот им избледува по Х миења.

На koritsaki и Selfcontrol им се допаѓа ова.
  4. Selfcontrol

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    46
    Фанола дали избледува , дали е јак пигментот и од каде може да се купи?

5. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.300
    Допаѓања:
    81.877
    Виолетовиот Фанола неутрализира жолтило, а синиот неутрализира бакарни тонови во косата. По неколку миења ослабува ефектот, ама сепак зависи до нијансата, па и до влакното што го имаш.
    Јас не сум бланширана, косата ми е третирана само со боја и го користам шампонов за да ми го неутрализира жолтилото кое знае да се јави кога се изложувам на сонце.
    Инаку го има во Hairshop, има пена против жолтило (супер е), маски, свашта нешто. И супер ми се покажа досега сè што пробав.

На Selfcontrol му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Selfcontrol

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    46
    Ме интересираше виолетовиот, сакам да добијам ладен тон, да нема жолто и портокалово. Кај мене има и бланш и фарба, мешам фарби, мн експериментирам. Ми треба некој добар тонер, не знам дали со Фанола ке го постигнам тоа што го сакам, но може да пробам штом си задоволна. Благодарам мн за инфо :l:

7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.074
    Допаѓања:
    108.908

Јас Фанола го имам но многу ја пресушува косата , барем мојава што е бланширана:)

8. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.300
    Допаѓања:
    81.877
    Шампонот измешај го со маска за коса во сооднос 2:1 (шампон : маска) и нанеси го како третман да стои барем 20 минути на цела коса. Така воопшто не ја суши косата. Маската по можност да биде протеинска.

9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.532
    Допаѓања:
    12.840
    Според мене ништо посебно, пак не би зела. Не видов некој ефект освен ептен минимално.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.