Каде можам да најдам кафеав ехотон? Во ДМ знам дека имаа само не се секавам дали таа боја ја имаа, знам дека имаше голубово сиво. Не мора да е ехотон, каков прелив би можела да ставам на кафеаво барам на мојата коса да одговара, веќе имам 3,4 бели влакна а не би да се фарбам сеуште.
Јас го пробав Провоке од ДМ пред 1 недела.И задоволна бев од тоа каква нијанса излезе на мојата, но еве неколку дена во паника , како може косата да ми е како искасапена. Се работи за горниот слој одма после скалпот кај коренот, па на средина на косата отприлика 3, 4 прста после коренот....а за врвовите не ни отварам тема. И се мислев дали е изгорена од фарба, дали е исцепена, дали е сокината....како да сето тоа е различно на крај ми текна дека е од шампонот. Сега не знам како ќе ја оправам косата и колку ќе ми треба ама не ми требаше многу за да го истурам целиот во шоља
И јас си ја упропастив косата со тој шампон. Цела ми беше истенчена, искината,ми паѓаше и многу ми се изретчи. На ништо не личеше. Ќе треба доста време да се оправи, добро негувај ја, ставај природни маски, масла, шампони со добар состав, избегавај пеглање/виткање и со тек на време ќе биде подобра
Е сеа ќе заигра лажицата со мајонез. За ваква ситуација и маслиново не е на одмет. Ох, што ми требаше ова
Се продава во шишенца, јас кога бев шатирана си претурав во мало шишенце со распрскувач и распрскував на косата за да не ми бидат жолти прамените, од ехотон ми се зацврсти и косата, течност е тоа како вода само во боја, зависи каква сакаш.
Прво силвер шампон па потоа маска за коса.Зависи јас еднаш неделно ставам, кога веќе ќе приметам дека косата ми пожолтува.
Јас па обратно а некогаш и заедно ги мешам Инаку купив балеа силвер и баш го пробав прееска и искрено поубав ми е од тој од фризерката што го купив (големо лила шише незнам шо марка) Земав и силвер спреј исто на балеа , се прска на влажна коса и не се одмива.
Здраво, дали знаете дали кај нас се продава лилав шампон за плава коса? Јас овој го имам, но ми е при крај и би го заменила со било каков доколку има кај нас.
Пробај го овој на фанола https://hairshop.mk/product/no-yellow-shampoo-350ml/, јас го користам и задоволна сум
Здраво дали можете да ми предложите виолетов шампон за да ги неутразизирам прамените, односно да ми бидат сиви... Користев еден од Дм ама никакобжв ефект нема и по половина час да стои на коса