Препарати за плава коса

Дискусија во 'Коса' започната од Miss-Independent, 2 јуни 2010.

1. gossip-girl

gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    218
    Имам плава коса .... но ужасно сакам да си ја вратам својата :'(
    Имам јако влакно и воопшто не ми е оштетена, но си ја сакам мојата :)
    Користам фарба на evolution сива скроз, не знам кој број беше често менуваат каталози :worried: немам воопшто сив сјај, и не ми излага жолта. Ако не сакате да имате жолт сјај користете од тие фарби што се со графит боја, ќе ви кажат по парфимериите кои содржат графит :)
    Иначе косата ја мијам со Бекутан [​IMG] :D
    и ставам маска на Genera [​IMG] (црвената), после сушење ставам од зелените капки од Авон :)

2. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.417
    Допаѓања:
    126.991
    Добивам светло плава коса со убави сиви природни тонови и свежо изгледа :)

3. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    Еј феминки јас штотуку си ја шатирав косата и супер ми излезе ама ме интересира каков прелив за коса да користам и каде да го набавам,сакам преливот да биде стрикно бел,не сакам да е сивкаст или лилјаков ко што користат најчесто, туку стрикно бели да бидат прамените, ми ставија Glynt ама не ми кажа што како, мислам дека беше фарба за коса glynt и не со хидроген туку со вода го помешуваше, навистина екстра излегоа...ај искуство нека сподели некоја како се става прелив каков и бројче ако знае да ми каже некој за фарбата или прелив.....

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. soncicko

soncicko Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    73
    малку касно ама мозес сама да го направис ако си заинтересирана писи лп

5. soncicko

soncicko Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    73
    преливот за да ви биде косата сива се прави вака секако ке нагласам дека ова е за плава фарбана коса на нефарбана незнам како испаѓа
    1/4 3% хидроген со 100мл вода и 1/12 од графит фарба или големина на едно гравце :D
    да нагласам дека сеуште не сум го пробала ова но фризерката ноонстоп ми го ставаше на коса и да нагласам дека трае неколку миења
    поздрав се надевам дека помогнав ако некој го проба ова нека пише како му испаднало

6. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Кога бев со мајка ми на фризер прашав за преливи и 100денари е да ти ја направи косата со прелив и тоа баш сив :D

7. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Јас ова го користам

Околу 200-220 денари е, се прска после миење, дава сјај, ја омекнува, а да не зборам колку убаво и интензивно мириса косата.

8. Cloee

Cloee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    35
    дај кажете некој добар шампон за фарбана плава коса,за поубав сјај и да не паѓа бојата толку брзо(за другарка една прашувам).

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Cloee, имам испробано безброј шампони за плава коса, и од мое искуство, ти ги препорачувам следните:

Балеа шампон за плава коса (го има во ДМ маркети) [​IMG]
    Eugene Perma Silver Shampoo (го има во Космо) [​IMG]

Првиот се користи исто како нормален шампон, додека вториот е против жолтило кај фарбана плава коса и се држи само минута, максимум две на глава и веднаш се плакне. Ако стои подолго, косата ќе стане сива, дури накај виолетова. Како и да е, си има упатство на него.

Би сакала да го пробам и овој, сигурно е добар, ама не сум била скоро во ДМ да видам дали го има:

На Cloee му/ѝ се допаѓа ова.