1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препорака за добар психијатар

Дискусија во 'Психологија' започната од atopic, 22 ноември 2013.

1. CocoChannel

CocoChannel Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    116
    Добар психијатар е човек што точно знае да даде дијагноза и да препише соодветна терапија без разлика дали работи на приватно или државно. Според тоа води се.

2. ТрагачПоНадеж

ТрагачПоНадеж Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.118
    Јас за ова време сменив 7 или 8 психијатри ама по разговор со месното население дојдов до мнение и констатација дека секогаш кога ќе ми препорачаат и пофалат "добар" психијатар ми викаат АМА ТОЈ Е СКАП МАЛКУ

3. CocoChannel

Се зачлени на:
    11 јуни 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    116
    Кај руска амбасада му е преместена ординацијата кај кафичот Suchico ако го знаеш. Имам и број од него ако ти треба да ти го пратам

4. CocoChannel

Се зачлени на:
    11 јуни 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    116
    Ти кажав по што да се водиш а ти како сакаш. За колку време ги смени тие 7-8?

5. ТрагачПоНадеж

Се зачлени на:
    10 ноември 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.118
    Ете препорачај психијатар кој не е арогантен полн е со емпатија и работи со фонд, не барам да ме среди барам само да ги има овие три особини

6. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.402
    Поштеди се себе си и твоите финансии. Катастрофален пристап кон пациент, незаинтересираност, никакво подобрување. Ако имаш време на оптег и ти се фрлаат пари во празно, оди. Јас на никој не би го препорачала, а воедно се надевам барем дека неговите пациенти имаат некакво подобрување. Можеби се оправил, ама чисто се сомневам. Благодарение на таквите ко него, лицата кои имаат било каков проблем, понатака не се осудуваат да побараат стручна помош. Навистина не знам каков е неговиот принцип на работа, ама далеку од нормален.

На YesWayRose, Idedemja и Nigredo Odor им се допаѓа ова.
  7. CocoChannel

Се зачлени на:
    11 јуни 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    116
    А да ти препорачам психолог затоа што според тоа ти што го бараш ти треба разговор а не терапија со лекови, што не тврдам ниту негирам дека не ти треба помош од психијатар затоа што не ти го знам проблемот ниту сум стручно лице, ама според тоа ти што бараш, сакаш да разговараш со некого а за тоа се остручени психотерапевтите.

8. CocoChannel

Се зачлени на:
    11 јуни 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    116
    Јас сум му негов пациент и имам само пофални зборови за него. Он ми помогна најмногу во кризата. Јесте малце e unorthodox ама фин човек е и се труди да помогне

9. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.402
    Се додека не ти заспие и хрчи додека пробуваш душата да си ја отвориш. И јас мислев дека е нормално, додека навистина не видов што значи квалитетен психијатар што ја познава и сака својата работа. Со среќа како и да е. Твој избор.

На ole77 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.887
    Допаѓања:
    132.543
    Благоја Стефановски еумедика. Преку фонд, дава терапија ако треба, слуша.

На nena2010 и ТрагачПоНадеж им се допаѓа ова.
  11. ТрагачПоНадеж

Се зачлени на:
    10 ноември 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.118
    Ми препорачаа во меѓувреме додека полемизираме.

12. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.585
    Допаѓања:
    38.889
    За лекарот неговата стручност не зависи од тоа дали работи на приватно или државно. Единствено прегледите траат подолго на приватно, на државно сите термини се на пола саат што е реално кратко за вакви прегледи и тоа мислам дека е минус.И народот мисли ако плати повеќе подобар е докторот што е глупаво секако.А и плус мислам дека се преферира приватен психијатар заради стигмата за одење кај нив.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.887
    Допаѓања:
    132.543
    Пола саат е многу за добар психијатар. На врата кога ќе те види знае што ти е.

На nena2010, GirlLove и Nigredo Odor им се допаѓа ова.
  14. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Дефинитивно се согласувам.
    2016 бев кај него и искуството не ми е никако позитивно.
    Имавме 3-4 сесии, и пристапот не му беше добар бидејќи се едни исти совети даваше. Совети кои во моментов немав услови и можности да ги инкорпорирам во секојдневното функционирање.

Среќа па наскоро го отпушти таа неговата бивша девојка/жена од ординацијата кај Ленинова, па оттогаш не се видовме и проблемот си го решив сама, без терапија.

Кај др. Ѓорге никако не би ви препорачала да одите.

На Idedemja и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  15. CocoChannel

Се зачлени на:
    11 јуни 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    116
    Супер со среќа

16. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Не смета тоа што не е ,,ортодоксен". Напротив. Ни јас не почитувам конвенционални луѓе, ниту дружам со такви.

Ама дефинитивно смета ако си анксиозен и го прашаш дали состојбата ти е нормална? А тој ти одговори со - Па, нормална...што знам..и после 5 минути на телефон да го чуеш како некоја жена нарекува ,,луда Мара". Мислам безвезе скрос. Едно шега, а друго е да не се пази работна етика.

Кај него има многу ,,red flags" уостало.
    Боље нека се држи до бубњевите и да не полимизира многу, зошто реално не го бива.

Не си губи време.
    Потражи друг.
    Поздрав.

На Bezimenka90, Idedemja и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  17. CocoChannel

Се зачлени на:
    11 јуни 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    116
    Се шали луѓе не сфаќајте се сериозно

18. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.402
    Ни пола саат не е, цели 10 минути. Уште името не си го кажал, ааа тебе тоа ти е, нати антидепресиви. Дојди за две недели пак на 10 минути кажи како ти е со нив. Не како си ти, туку како ти делуваат. Дури да се запрашам дали служиме како бесплатен тест за ад или сме живи битија со емоции.
    Точно дека ако платиш не значи дека некој е квалитетен, ама од оние со фонд, не дај боже да се посветат на тебе повеќе од неколку минути и боже сачувај ако излезеш од таму без терапија. А реалноста е, не секогаш треба терапија.

На Idedemja, ТрагачПоНадеж и Nigredo Odor им се допаѓа ова.
  19. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    На психијатарот му е работа да биде сериозен Коко.

Со тоа всушност покажува колку е професионален и колку сериозно ја сфаќа професијата.
    Плус има граница шалата. Она што јас го пишав горе не е шала воопшто.

На Bezimenka90, Idedemja, Traveler91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.402
    Психијатар е, ако сакам да се смеам на неговите шали, ќе платам stand up comedy да гледам. Мене дијагнозата ми беше размазеност. Ако ова сугерира на професионалност, не знам што.

На mira.mira, Bezimenka90 и Idedemja им се допаѓа ова.