@hellocity - ако е тешка депресија, искрено го препорачувам Чадловски. Човекот е идиот, ќе те направи од гомно подоле при прв контакт и веројатно ќе ти се одмили животот ама за дијагноза е број 1. Исто така го препорачувам и Александар Марцикиќ и Марко М. (државна, психијатар, не ми текнува презимето) Психијатар кај кого не би одел веќе никогаш - Митиќ З. Ако сте биле кај неа, знаете ..
Здраво! Би сакала ако некој има да ми даде контакт од др. Моме Петковски и да ми кажете дали работи приватно и каде му се наоѓа ординацијата? Благодрам
Кажи ми некој ако знаеш приватно што работе скурчено ми е од партиски војници државни, стабилен психијатар што си ја сака работата не ми треба на некој фа му опнам 3000 и до гомно да ме рамне
Марциќик мене ми беше океј, само што јас не ги слушав неговте совети 1500 ден 40тина минути, така бар беше лани
Prijavi ja Ili snimaj ja na sleden pregled I prijavi vo lekarska komora. Mozebi taa treba da se lekuva a ne da lekuva lugje. Odi vo lekarska komora I dostavi prijava vo arhiva,se ova sto go napisa I tamu napishi go.
izgleda nema ni eden..za zal i mal grad sme i da otides kaj nekoj za pola mesec ke si slusnes muaebt od carsijasta...
Dr. Zoran Sliskovich. Toj e od Kocani, privaten psihijatar, raboti so sini kartoni i naplakja po 150 denari od seansa. Raboti preku razgovor i ne e kako drugite psihijatri da te "prekara" za 5 minuti. Probaj. Maticniot ti zakazuva preku Moj termin.
Имам потреба да разговарам со стручно лице за стрес, депресија, губење на самоконтрола. Тежок случај сум Подобро е со психијатар или психолог? И предложете ми некој во источниот дел.
mislam da probas prvo so psiholog ne deka ke zgresis ako otides i kaj edniot i kaj drugiot,samo davam moe mislenje koa sum na tvoe mesto.
Јас првично бев дијагностицирана со ОЦД од др. Вајс, ординација Павлов, ама ми ги зезна апчињата и не продолжив кај нејзе. Од се срце ја препорачувам др. Невенка Чадиковска од Евромедика. Работи со фондот и е прекрасна за ОЦД.
Jas odev kaj Bosilkova vo bolnicata sto vi e, odlicna doktorka. E sega jas ne sum od Veles, pa mozebi zatoa ne si slusnav muabet
Jas prvicno bev dijagnosticirana so OCD ama psihijatarkata mi rece deka mi e periodicno pojako i na drugi periodi mi go snemuva delumno. Posle dolga terapija dijagnozata mi ja promeni vo OCPD - Obsessive Compulsive Personality Disorder za koj sto ne znam mnogu. Isto taka nema na internet mnogu informacii okolu ova. Dali mozebi nekoj ima slicna dijagnoza i moze da spodeli informacii okolu nea?
imash na angliski dosta na temava opsedati so perfekcija, sledenje na pravila i cistota https://www.healthline.com/health/obsessive-compulsive-personality-disorder
OCD и OCPD се различен тип на дијагнози и припаѓаат на различна категорија на психички проблеми. OCD е во категоријата на опсесивно-компулсивни растројства, а OCPD е во категоријата на растројства на личноста. На форумов нема тема за OCPD, може не е лошо да се започне. На интернет има многу информации, само не се на македонски. Македонските се искрено многу лоши, во некои има и погрешни објаснувања
Чадловски Георги Ми беше професор на факултет, полагав кај него Психијатрија. На прв поглед ќе те извади од памет, некако така зборува експлозивно, гласно и директен е, одма во фаца се ти плеска. Сите студенти се плашеа од него заради тоа. На предавања овие од мојава генерација не сакаа да седат во првите редови пред него, им беше страв да не ги прозве на сред предавање. Си имаше навика сред предавање, да раскажува нешто и да те праша ко гром од ведро небо нешто, да те земе за пример или да те праша навидум рандом прашање а после да го поврзе со темата. Така да не е за плашливи А за дијагностичар и стручњак не се сомневам. И трудови има објавено и прирачник на македонски за ICD-10 за психичките болести.
Tokmu kaj nejze i odam vekje eden mesec, super e zenata i jas isto taka toplo ja preporacuvam mnogu mi pomaga i terapija so medikamenti istotaka i redovno idenje na psiholog.