Битолчани, добро утро. Ако може да ми препорачате добар психијатар во Битола? Ми треба за вештачење, а и да поразговараме за одредени прашања и проблеми кои во последно време ме мачат. Ви благодарам однапред.
За тешки заболувања како шизофренија и биполарно мора да одите на државно да ве контролираат доживотно. Додека за депресии и такви полесни состојби барајте на приватно оти државните не се замараат кога се работи за депресија.
Мене ми треба за вештачење. Бев нападната на работно место и сега го тужив идиотот. За на суд ќе ми треба за претрпен страв. Од кога тоа се случи секоја ноќ се будам по неколку пати.
Дечки, ќе да ве замолам ако некој од вас има било каков контакт(ФБ, инста, тел.број) од психијатарот Никола Николов во велешката болница доколку може да ми го испрати во ЛП, потребен ми е итно.
Dali nekoj pie zanfeksa na alkaloid ,ili velfaks na pliva ,koi se podobri spored vas,ako moze iskustva.
Imam rodnina sto odi kaj nea ,i e epten zadovolna e,stvarno i ja poguduva terapijata od prva,i koga ne i e dobro ja stanuva za maksimum nedela dena.Preporaka ,za teski slucai navistina pomaga.
Дали некој познава добар дијагностичар психијатар од типот што беше др. Чадловски, тој знам дека беше карактерно многу непредвидлив но од друга страна многу добар дијагностичар, проблемот ни е многу специфичен, посложен и долготраен. Подолго време сме кај една др. но некако како да лута со дијагнозата, па ми треба навистина некој што добро ќе знае да направи проценка, затоа што мислам дека многу јаки терапии му дава др. на пациентот а подобрувањето оди многу бавно..
Доколку најдовте контакт ако сакате да споделите и со мене и јас се обидувам да стигнам до него. Не знам дали работи приватно ….на државно тешко се начекува термин
Препорака за добар психијатар? Потребно е стручно мислење за менување терапија, некој што е навистина добар во таа област и има доста познавање. Од досегашните искуства ни треба некој што ќе се замара и што нема да одговори со "како сакаш" или "тоа е" за тие 40 минути
Драги членки ве молам препорачајте ми добар психијатар или психолог што е навистина стручен во областа со преметувања во исхраната- анорексија и булимија??? Напоменувам добар и стручен, бидејки навистина имам посетено побеќе и некои не ја разбираат прпблематиката и целиот тој зачаран круг и не можат да помогнат. Не знам веќе како да си помогнам☹☹☹ предолго трае ова .... Очајна сум што секако пробувам и на крај како да морам пак се прејадувам неконтролирано и повраќам. Не можам повеќе не сум јас ова, не се препознавам, многу сум слаба и искрено се загрижувам многи и за животот и за иднината Ве молам за совет и помош??
Не знам да ти дадам препорака од лично искуство но пробај обрати се тука (доколку веќе не си). Ти ја посакувам сета среќа и трпеливост да успееш да се избориш со овој предизвик!
Дечки, дали некој ја посетува д-р Зора Митиќ, дали има некаде објавено дека нема да работи денес? Се зезнав, не се јавив, отидов до таму по рецепт и беше затворено. Сега треба да седам неколку дена без терапија.
Здраво на сите. Барам препораки за добар психолог или психијатар. Не сакам сама да дијагностицирам, но би рекла меѓу анксиозност и шизофренија. Со специјалисти од оваа особено е битен првиот контакт, и затоа се обидувам да најдам соодветен. Особено што предстои тежок период на убедување да се посети специјалист, што до сега не ни успеало. Растегната сум меѓу убедување дека клиниката е место со стручен кадар и несигурноста во приватните ординации. Не би сакала да шетаме од ординација до ординација бидејќи за пациентот това е поразително и може да се откаже од барање помош. Забележав дека Клиника за психијатрија не ја спомнуваат, а на оскудниот сајт ги видов овие имиња. Дали имате искуства со нив. Многу би ми помогнале со вашите искуства. Благодарам.