Клиника според мене е соодветна за поточна дијагноза и лекарства значи конкретно за психијатрија таму има психолози и дефектолог што работат со пациенти што се во дневна болница или на лечење ама мислам дека не можат да обрнат доволно време кога е во прашање психотерапијата.
Каде си одел кај кого? Јас од таму ги знам неколку. Мислам дека се подобри од приватниве зашто на приватно ги пишуваат истите дијагнози на сите и истите лекарства нема следење за дијагноза само за лекови и плус ќе плаќаш пари.
Најдобар психијатар, после многу неуспешни обиди кај други психијатри е: спец. д-р Никола Олумчев од 8 септември (Воена болница). Човекот е врвен дијагностичар, шанси нема да утне дијагноза и терапија и е премногу фин, достапен и посветен на пациентите, насмеан, чувствителен кон вашиот проблем. Инсистира да доаѓате на контрола што е за пофалба, одговара на секое ваше прашање, не ве труе со лекови без потреба, она што ќе ви го препише е навистина неопходно за вас. Работи со лесни, но и многу тешки дијанози подеднакво добро, само одете на прегледи редовно и ќе го засакате како пријател, сами ќе чекате следна контрола. Дури сум приметила кај други пациенти, и ако немате термин и дојдете со приоритетен упат не ве враќа... Врв е! Камо среќа да имаме уште неколку како него во државава. Препорака за д-р Никола Олумчев!
Да ви кажам дека ПРВАТА сесија кај Вера Типко чини 6.000 ден. После секоја наредна чини 4000. А за психолошка сесија чини 3 500. КБТ се користи. Информаците се најсвежи. Сакав да ви пишам во случај некој да не му е срам, страв да се јави или го интересира чисто како инфо.
. Изгор е. Ама ако веќе се работи за мое здравје и ИМАМ ПАРИ настрана сакам да пробам. Еднаш 100 евра ќе дадам па што сака нека е. Ми рекоа дрка се правеле тестирања. Морам и сакам да се извлечам.
Како се викаше една ниска, пуничка плавуша докторка? Работеше кај симпо во Карпош. Паметам имав најнегативно искуство кај неа и ме интересира дали сеуште работи. Ќе ме изненади.
Парите не се пресуден фактор во таква ситуација зашто искуството на докторот не е во тоа колку наплаќа и дали одат познати кај него туку кај има работено претходно. Психијатри што работеле на клиника или во Бардовци се многу поискусни отколку некој што се занимава само со канцелариска работа како психијатар зашто ти треба точна дијагноза и следење.
Јас мислам пишав еднаш ако не си била да си извадиш упат за клиника за психијатрија и освен што ќе нагласиш се што се случува ќе побараш да се провери дијагнозата прво и ако ти се види докторката ок тогаш да одиш на контроли. Мора да те следат значи да се врзеш со некого за подолго зашто и дијагнозата и лековите и тоа што ти осеќаш се работи што се менуваат. Ако одиш на приватно таму мора да одиш многу пати исто ако сакаш да видиш резултат не само да ти даде лекови и еднаш да се видите отпосле.
Одам на психолог веќе некое време, немам мир од себеси и од анксиозност. Ама последниот пат ми рече да одам на психијатар и да пробам со медикаментозна терапија, бидејќи ескалираше ситуацијата последниве месеци. Малку поразително си ја доживеав оваа сугестија, бидејќи се надевав дека ќе се средам досега без медикаментозна терапија. Ама очигледно ми треба. Тоа е што е. Од страна 1 читам, а воедно и барам препораки од познати луѓе, а и гледам видеа од емисии со психијатри. И еве уште не знам каде да одам. Никој не ми се допаѓа. Љубинка Спиркоска ми остави најдобар впечаток според видеата што ги изгледав, ми личи на паметна особа. И би одела кај неа, ама сакам на приватно некаде за да не ми стои во мојтермин дека сум пиела терапија. Мислев и јас кај Вера Типко да одам, ама освен тоа што цената е превисока - има нешто што не ми се допаѓа кај докторкава... :/ Ако има некој искуство со неа, нека сподели. Дајте кажете некој асален приватен луѓе живтисве. @GirlLove што се реши? Закажа ли некаде?