Препорака за добар психијатар

Дискусија во 'Психологија' започната од atopic, 22 ноември 2013.

1. Iki lepi

Iki lepi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    306
    Женски кажете некој добар др,на клиника за психотерапии,добар психијатар

2. Blesok

Blesok Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    22
    Дали најде некој добар психијатар?

3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.523
    Допаѓања:
    17.054
    @Elperseguidor#
    Јас, не....

4. Elperseguidor#

Elperseguidor# Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    Па не, ама закажав кај Жанета во ПЗУ Анима, па ќе се вратам да споделам искуство.

5. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Здраво на сите,ми треба мислење за доктор Панов психијатар. Ординацијата му била некаде кај зелен пазар.Ако некоја има искуство со него пишете ми добар ли е докторот.

6. Tete Capdevila

Tete Capdevila Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2016
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    16
    Кај кој психолог си одела? Сакам и јас да одам, а не можам да најдам.

7. Elperseguidor#

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    @Tete Capdevila Одам скоро година дена кај Марија Стефанова. Има број на нет, побарај психолошко советувалиште Петар Пан. Марија е прекрасна, немам зборови да опишам колку ми го разубави животот. Ќе ти ги крене критериумите за тоа што значи добар терапевт.

8. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    326
    Лошо мислење за тие што навистина имаат потешкотии и потреба од доктор мислам дека ова не е за темава. Можеби на многумина ни е јасно каде сме но сепак би рекол не.

9. Elperseguidor#

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    Не знам дали те разбрав баш...
    За што лошо мислење?

10. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.053
    Јас одев кај Зора Митиќ и ти ја препорачувам.
    Тоа што ти е битно и мене ми беше - да ме нема на Мојтермин дека сум одел кај неа.
    Сесијата и е 2000 денари саат време, јас бев 3-4 пати во текот на 2 години бидејќи толку и ми беше потребно само.

На Elperseguidor# и GirlLove им се допаѓа ова.
  11. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    326
    Докторите, дијагнозите и лековите се за луѓе и тој што има потреба од доктор најдобро е да си оди на државно со упат.
    Човек што има реален психички проблем и му треба доктор не е во твоите кондури за да бира што ќе пишува во извештаите.

На Mumoftwo30, GirlLove и Elperseguidor# им се допаѓа ова.
  12. Elperseguidor#

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    @Flier Имаш право, ќе внимавам повеќе следен пат. Немаше потреба од таа информација, не придонесува никако кон тоа за што сум тука.

Ама тамам работа, никаде не реков дека психијатрите и лековите не се за луѓе, само споделив како е за мене најдобро поради мои лични причини. Секој што си има мака треба веднаш да побара помош, дали на приватно или државно сеедно - зависи од личните преференци. Одењето на психијатар, добивањето дијагноза и земањето терапија не е ништо страшно ниту пак срамно, мозокот е орган кој може да се разболи исто како и другите органи. И исто постои решение за секој проблем. Одењето на психијатар треба сите да го третираме како одење на кардиолог или како одење на ортопед.

На NoirSerpentine и Flier им се допаѓа ова.
  13. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.901
    Допаѓања:
    11.013
    Државен:
    Славица Арсова-Државна.

Приватен:
    Александар Марцикиќ-Евромедика.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.902
    Допаѓања:
    142.903
    Зошто правите табу од одење на психијатар?! Зошто да нема во мој термин? Срамно е да имате поместување во хормоните? Срамно е да пиете терапија за да ги средите?

Од вакви постови луѓе се срамат и не одат на психијатар.

Баш и ви треба психијатар.

На Smiley92, Mumoftwo30, Angie1432 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    326
    Денес е срамно да отидеш на доктор ако немаш интерес ти или можеби и докторот за Ситуацијата кај нас е таква да здравството се политизира и владеат лични интереси и со тоа здравјето денес или се купува или се продава.
    Ама сепак главното во оваа алка е менталитетот и свеста на пациентите тука нема невидлива моќ што може да ги промени работите.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  16. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.104
    Допаѓања:
    2.713
    Оние кои примаат терапија не прават. Прават оние кои заради тоа потоа ја гледаат таа личност која пиела како да е помалку вредна од другите. Иако не е е во ред за сите оние кои се борат со ова, ги разбирам оние кои „не сакаат да им стои“ затоа што и докторите функционираат на тој принцип - ќе видат дека има дијагноза (за било што, не само за ад) и потоа цело време се придржуваат до тоа, без воопшто да размислуваат да разгледаат други опции или направат други испитувања. Колку и да сакаме да нормализираме, додека да се случи тоа, мора да одиме постепено околу овие работи.
    Членот се извини и поправи дека е сопствено искуство и не ги суди другите преку тоа, што е фер и во ред.

Последна измена: 12 август 2023
    На Angie1432, Elperseguidor#, Dorotka и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    326
    @NoirSerpentine Во психијатријата се комбинираат анксиолитици антипсихотици и антидепресиви за најдобар ефект. Нема фама ниту услов да мора пациентот да пие една врста на лек за да се среди туку освен комбинација и се менуваат истите.
    Моето искуство вели дека неукоста и проблемот е прво кај пациентот не кај докторот. Кога ќе види докторот каков е пациентот обично исто така се однесува кон него.
    И друга важна работа е што има многу луѓе што им треба ургента или релативно итна помош со лекарства и тука нема простор за чекање.
    А дијагнозите се менуваат и тие не се стални. Проблемот е што се политизира и што од здравството и здравјето се прави погрешна фама.

18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.523
    Допаѓања:
    17.054
    Дали си стручен во оваа област?

19. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    3.034
    Од приватните психијатри, Александар Марцикиќ по мене е најдобар, и доста скап.Но, не е само до добар психијатар и терапија, по мене, психологот има поголема улога во решавање на проблемите.Добар психолог, може да ти отвори многу повеќе полиња, ќе ти отвори поинаква слика и агол на гледање, за да размислуваш за работите што те мачат.

Последна измена: 12 август 2023
    На Mumoftwo30 и GirlLove им се допаѓа ова.
  20. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.901
    Допаѓања:
    11.013
    Се согласувам за Александар, јас одам кај него, чевекот ме ислушува и како психолог првично, па после се останато. 2000 ден е приватно, ама раб и со фондот па мојата матична ми закажува и така. Се наоѓаат термини.

На Darko90 му/ѝ се допаѓа ова.