1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препорака за добар психијатар

Дискусија во 'Психологија' започната од atopic, 22 ноември 2013.

1. Iki lepi

Iki lepi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    303
    Женски кажете некој добар др,на клиника за психотерапии,добар психијатар

2. Blesok

Blesok Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    22
    Дали најде некој добар психијатар?

3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    15.730
    @Elperseguidor#
    Јас, не....

4. Elperseguidor#

Elperseguidor# Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    Па не, ама закажав кај Жанета во ПЗУ Анима, па ќе се вратам да споделам искуство.

5. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    674
    Здраво на сите,ми треба мислење за доктор Панов психијатар. Ординацијата му била некаде кај зелен пазар.Ако некоја има искуство со него пишете ми добар ли е докторот.

6. Tete Capdevila

Tete Capdevila Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2016
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    13
    Кај кој психолог си одела? Сакам и јас да одам, а не можам да најдам.

7. Elperseguidor#

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    @Tete Capdevila Одам скоро година дена кај Марија Стефанова. Има број на нет, побарај психолошко советувалиште Петар Пан. Марија е прекрасна, немам зборови да опишам колку ми го разубави животот. Ќе ти ги крене критериумите за тоа што значи добар терапевт.

8. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    312
    Лошо мислење за тие што навистина имаат потешкотии и потреба од доктор мислам дека ова не е за темава. Можеби на многумина ни е јасно каде сме но сепак би рекол не.

9. Elperseguidor#

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    Не знам дали те разбрав баш...
    За што лошо мислење?

10. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.059
    Допаѓања:
    1.435
    Јас одев кај Зора Митиќ и ти ја препорачувам.
    Тоа што ти е битно и мене ми беше - да ме нема на Мојтермин дека сум одел кај неа.
    Сесијата и е 2000 денари саат време, јас бев 3-4 пати во текот на 2 години бидејќи толку и ми беше потребно само.

На Elperseguidor# и GirlLove им се допаѓа ова.
  11. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    312
    Докторите, дијагнозите и лековите се за луѓе и тој што има потреба од доктор најдобро е да си оди на државно со упат.
    Човек што има реален психички проблем и му треба доктор не е во твоите кондури за да бира што ќе пишува во извештаите.

На Mumoftwo30, GirlLove и Elperseguidor# им се допаѓа ова.
  12. Elperseguidor#

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    @Flier Имаш право, ќе внимавам повеќе следен пат. Немаше потреба од таа информација, не придонесува никако кон тоа за што сум тука.

Ама тамам работа, никаде не реков дека психијатрите и лековите не се за луѓе, само споделив како е за мене најдобро поради мои лични причини. Секој што си има мака треба веднаш да побара помош, дали на приватно или државно сеедно - зависи од личните преференци. Одењето на психијатар, добивањето дијагноза и земањето терапија не е ништо страшно ниту пак срамно, мозокот е орган кој може да се разболи исто како и другите органи. И исто постои решение за секој проблем. Одењето на психијатар треба сите да го третираме како одење на кардиолог или како одење на ортопед.

На NoirSerpentine и Flier им се допаѓа ова.
  13. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.116
    Државен:
    Славица Арсова-Државна.

Приватен:
    Александар Марцикиќ-Евромедика.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.887
    Допаѓања:
    132.532
    Зошто правите табу од одење на психијатар?! Зошто да нема во мој термин? Срамно е да имате поместување во хормоните? Срамно е да пиете терапија за да ги средите?

Од вакви постови луѓе се срамат и не одат на психијатар.

Баш и ви треба психијатар.

На Smiley92, Mumoftwo30, Angie1432 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    312
    Денес е срамно да отидеш на доктор ако немаш интерес ти или можеби и докторот за Ситуацијата кај нас е таква да здравството се политизира и владеат лични интереси и со тоа здравјето денес или се купува или се продава.
    Ама сепак главното во оваа алка е менталитетот и свеста на пациентите тука нема невидлива моќ што може да ги промени работите.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  16. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    2.294
    Оние кои примаат терапија не прават. Прават оние кои заради тоа потоа ја гледаат таа личност која пиела како да е помалку вредна од другите. Иако не е е во ред за сите оние кои се борат со ова, ги разбирам оние кои „не сакаат да им стои“ затоа што и докторите функционираат на тој принцип - ќе видат дека има дијагноза (за било што, не само за ад) и потоа цело време се придржуваат до тоа, без воопшто да размислуваат да разгледаат други опции или направат други испитувања. Колку и да сакаме да нормализираме, додека да се случи тоа, мора да одиме постепено околу овие работи.
    Членот се извини и поправи дека е сопствено искуство и не ги суди другите преку тоа, што е фер и во ред.

Последна измена: 12 август 2023
    На Angie1432, Elperseguidor#, Dorotka и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    312
    @NoirSerpentine Во психијатријата се комбинираат анксиолитици антипсихотици и антидепресиви за најдобар ефект. Нема фама ниту услов да мора пациентот да пие една врста на лек за да се среди туку освен комбинација и се менуваат истите.
    Моето искуство вели дека неукоста и проблемот е прво кај пациентот не кај докторот. Кога ќе види докторот каков е пациентот обично исто така се однесува кон него.
    И друга важна работа е што има многу луѓе што им треба ургента или релативно итна помош со лекарства и тука нема простор за чекање.
    А дијагнозите се менуваат и тие не се стални. Проблемот е што се политизира и што од здравството и здравјето се прави погрешна фама.

18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    15.730
    Дали си стручен во оваа област?

19. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    3.017
    Од приватните психијатри, Александар Марцикиќ по мене е најдобар, и доста скап.Но, не е само до добар психијатар и терапија, по мене, психологот има поголема улога во решавање на проблемите.Добар психолог, може да ти отвори многу повеќе полиња, ќе ти отвори поинаква слика и агол на гледање, за да размислуваш за работите што те мачат.

Последна измена: 12 август 2023
    На Mumoftwo30 и GirlLove им се допаѓа ова.
  20. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.116
    Се согласувам за Александар, јас одам кај него, чевекот ме ислушува и како психолог првично, па после се останато. 2000 ден е приватно, ама раб и со фондот па мојата матична ми закажува и така. Се наоѓаат термини.

На Darko90 му/ѝ се допаѓа ова.