1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препорака за добар психијатар

Дискусија во 'Психологија' започната од atopic, 22 ноември 2013.

1. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    3.017
    Го знам, сум бил кај него многу пати, првиот пат кога влегов кај него, се исплашив, мислев леле кај дојдов.После првиот разговор, сфатив дека човекот е меѓу најдобрите тука.После повеќе сеанси, се сретнавме на кеј, одма ме препозна, ме поздрави, си позборевме.После 5 години повторно имав потреба од психијатар, и место кај него, отидов кај друг, не би го именувал, небо и земја се со Марцикиќ, се покајав што отидов таму.

На Milobebence и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    15.730
    Јас никако да појдам н второ мислење... Нз како ќе ме прифати ете тој психијатар, дали ќе ми смени терапија?
    Дали да продолжам кај него.
    Плус е маж, никогаш немам појдено кај маж - психијатар.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.110
    Е што ако е маж? Јас бев кај жена психијатар и ич не бев задоволна, сменив 3ца, Александар излезе одличен, јас не би одела кај друг, мн приземен и смирен човек. Пробај закажи и оди кај него, ако треба и нека ти смени терапија, кажи си го проблемот со години наназад, јас и плачам некад кога одам кај него, ми вика слободно ако сакаш и како сакаш намести си се и раскомоти си се, сакаш чаша вода? Марамица? Што и да е.. јас имам супер искуство со човеков.

На Milobebence, NoirSerpentine, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    3.017
    И што дека е маж? Човекот е професионалец, се е дискретно кај него, топло ќе те пречека негова асистентка.Ќе си влезеш, ќе си кажеш што те мачи, ќе ти даде насоки, ќе ти закаже сесии, контроли, ќе ти даде број да му се јавиш ако имаш криза, се е професионално.Батали стереотипи, маж, жена, пред се идеш кај доктор, фокусирај се на себе.

На NoirSerpentine, Mumoftwo30 и GirlLove им се допаѓа ова.
  5. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    312
    Еден добар не значи дека за сите ќе биде добар проблемот е што некој веќе спомна треба дисциплина и работа на себе. Ако не пиеш лекови и ако сам си играш со дозите нема помош и башка што ако одиме подалеку некои психијатри работи на пример повеќе со зависници и алкохолизам како и самите се судски вештаци за тешки случаи додека други немаат ни клиничко искуство или па работат како во бизнис канцеларија. Добар доктор треба да има клиничко искуство и ако ситуацијата е итна за лицето тука веќе многу е друга работата.

6. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.110
    Па затоа и пишав, ако не одговара едниот, оди на друг па и на трет др ако треба. Некој мора да се погоди стручен за нашата дојагноза, сами одлучуваме.

На Flier му/ѝ се допаѓа ова.
  7. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    2.294
    Не знам како можеш ова да го напишеш кога пациентот не ни треба да биде учен, затоа и оди кај доктор - затоа што тој доктор учел, одел на пракса и дури потоа станал доктор. Според оваа логика, сите треба да знаеме се'? А тоа не е можно затоа што за сите работи и области си има стручни лица кои поминале многу додека да се стекнат со некое звање. Исто како што не одиш кај кондураџија за да ти нацрта план на куќа или не одиш кај архитект за да те лечи од болест.. нема логика, нели.

Искрено не знам зошто ме означи мене бидејќи она што јас го напишав нема многу врска со она што го имаш ти напишано освен последната реченица што пак нема некоја логика: се политизира?

На Angie1432, GirlLove, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    15.730
    Понови искуства со др. Ортаков и др. Оливера Димова од Систина.

Одлучив Систина нека е, за второ мислење

На Darko90 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Сани$

Сани$ Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Дали најде?

10. JessicaH

JessicaH Нов член

Се зачлени на:
    17 август 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дали некој имал позитивно искуство кај наш психијатар со справување со anger management issues, трауми и суицидни мисли. Ми треба препорака од некој што го има поминато сето горе наведено кај психијатар што му има помогнато. Очајно барам добар психијатар за конкретниве состојби. Би била многу блаходарна ако некој сподели и искуство слично.

11. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    312
    Двајцата се од Бардовци што значи сигурно виделе се што може да се види и овој првиот доктор работи во државно во центар за зависници.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Smajlyy_

Smajlyy_ Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2023
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Здраво на сите, пред неколку имав зголема анксиозност и депресија терапијата беше 1 месец деметрин, и скоро 8 месеци зепира 10мг кој постепено го исфрлив. Потоа функционирав нормално до пред една недела, во неможност да одам кај саглам психијатар, локалниот ми препрепиша maprazax 0.5, да пијам 1 навечер и пола насабајле и сабајле сум заспан, плус еглнил од 50 2 пати дневно, и зепира од 10 мг. Дали има некој искуство со maprazax некако како да ми ствара кошмари и халуцинации навецер или тоа е нормално првите денови...

13. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    312
    Maprazax е алпразолам седатив за смирување и не ствара ништо од тоа освен што секако може да успива што е и целта на седативите.
    Халуцинации тоа е комплицирана и сериозна работа и тоа треба да каже докторот дали се работи за дијагнозата што ја имаш или нуспојава од антидепресивите и антипсихотиците. Почекај па види ако не ти се подобри кажи за таа работа.

На Smajlyy_ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    15.730
    Одлучив да одам на КБТ.

15. Dreamsdocometrue

Dreamsdocometrue Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    256
    Дечки,
    Ве молам некој да сподели искуство и контакт од добар психијатар во Ск - да работи и приватно. Некој што се интересира за пациентот..

16. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.110
    И приватно и со упат од матичен работи, др. Александар Марцикиќ-Евромедика се вика установата, во близина на Државна болница. 2000 ден е приватно преглед/сесија и дава терапија доколку смета дека е потребно, со упат е 150 ден. Околу 30 мин.трае разговорот/сесијата. Јас некогаш и до 1 час сум се задржувала.

Последна измена: 29 октомври 2023
    На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Roxy1991

Roxy1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    149
    Zdravo dali bi mi pomognale i mene za phihijatar. Jas se porodiv pred 4 meseci imav posporodilna depresija,no nekako go prebrodev toa no od koa se vrativ od bolnica povtorno traumi da mi preoporacate dobar pshihijatar. Za vakvi rab so trudnici.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    312
    Во клиника за психијатрија има дневна болница наменета само за таа работа. Секако прво ќе си бараш упат за некоја докторка од таму кај матичниот и после ќе те препратат од психијатрија за дневно болничко доаѓање или само за контроли зависно што ќе треба.

19. Баблс

Баблс Нов член

Се зачлени на:
    19 август 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Да се надоврзам ако може да препорачате некој што држи сесии онлајн или по телефон барем за почеток, за лице што има страв да излегува од дома.

20. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Vesna Vajs Pavlov

На Баблс му/ѝ се допаѓа ова.