За посериозна дијагноза се работи. Од таа причина ве замолувам од лични искуства и блиски што имале големи ефекти би сакала да слушнам совет за кој психијатар да го изберам, кој е подобар дијагностичар, др.Жанета Карагочева или Александар Маркициќ?
ДрЖанета лично искуство многу добар дијафностичар од прва сеанса дијагнозата и беше погодена,но ќе ве разочарам моментално е на боледување и кога ќе се врати не се знае.За докторот не би коментирала не сме биле.
Здраво,имам дете 15год. (пубертетлија во права смисла на зборот), и имаме проблем со неодење во училиште. Овој проблем трае 2год.,(8 и 9одд.), ама со класен испит некако го изгуравме основното.Но,повторно со истиот проблем се соочуваме и сега во средно, иако се запиша таму каде што сакаше и инсистираше, одеше првите 2недели и толку. Не дава објаснување и избегнува секаков разговор поврзан со школото, (нема булинг и некои проблеми со деца,затоа што надвор од школо комуницира со нив). Бевме и на психолози, но веќе не сака да соработува и одбива секаква помош од таков вид. Дали може да ми препорачате некои добри психијатри кои се специјализирани за адолесцентна психологија,кои можат да работат со него и да му помогнат да ја преброди оваа криза?
Ќе одите кај вашата матична и на клиника за психијатрија има баш таков отсек ,,Адолесцентна психијстрија,,
Може ли контакт да добијам. На Гоогл ми дава на друго место, а ако негрешам ординацијата се наоѓа кај Зелен пазар.
Почитувана, докторката е на боледување дај боже само побрзо да се опорави ,а не е кај зелен пазар во Аеродром е .Тоа е и адресата.
Здраво, се обидувам да најдам број од др. Невенка Чадиковска, каде и се наоѓа ординацијата? Некој да ми даде број?
Не знам дали ми треба психолог или психијатар. Немам некои проблеми, панични напади, анксиозност, туку премногу животни промени и некако не се справувам баш најдобро со се тоа, константно размислувам за минатото, што би било кога би било, си го преиспитувам детството и така натака. Но проблем е што не сум во МК, па ми треба некој кој работи преку онлајн платформа. Доколку имате совет би ви била благодарна.
Обиди се прво со психолог, ако примети дека има потреба од психијатар ќе те насочи. Можеби да видиш со разговор.мк платформата? Тие имаат онлајн опции на допишување, повик или видео повик.
Здраво, патам од депресија/анксиозно растројство/изолирање итн Ве молам препорака за психијатар што работи со фонд, досега сменив двајца - Зора Митиќ - каде дадов огромни пари и која после 3 години успеа да ми изгуби и работа - крајно полошо ми беше, почнаа проблемите со концентрација и фокусирање, како преведувач наидов на потешкотии и после 5 години се решив да ја сменам со Др ѓорѓи Ангеловски - дно од психијатар - спиеше на сеанца и ме прашуваше што да ми препише - лековите да немав искуство ќе ги пиев така тродупло како што ми ги пишуваше - ве молам за помош. Сега сум невработена и многу ми е тешко - кругот на пријатели ми остана 0. Помош, ве молам.
Ако имаш опција оди директно на приватно ама контролите ќе мора да ги плаќаш пример ако се 2 во месец тоа се секако трошоци. Или 8 септември или клиника таму нема многу разговарање ама ќе се следи
Zdravo . Veke 4 meseci odam na psihilog ama posle tolku vreme teranje inat odluchiv da zakazam na psihijatar za lekarstva , kaj dr. zhaneta karagoceva , i ko za inat koga najmnogu mi treba e na boleduvanje . Gledam tuka predlozi za privatni psihijtri , no da ne se navrakjam 34 stranici nanazad , koj spored vas e najdobar psihijatar na drzavno vo skopje , sto ke mi dade asalni lekarstva za anksioznost ? Fala vi .