Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препорака за добар психијатар

Дискусија во 'Психологија' започната од atopic, 22 ноември 2013.

1. @Around.World.

@Around.World. Нов член

Се зачлени на:
    30 јануари 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    5
    Пред година дена имав х2 тешки трауми. Изгубив партнер и работа и морав да се вратам во Мк. Во рок од 6 месеци. Истражувајки на интернет одлучив да појдам др Моме. Тој работи на приватно само. Почнав да зборувам, се претставив и "докторот" почна да си гледа во телефонот додека јас зборував.(ЗАМИСЛЕТЕ):?: Престанав да зборувам за да се осети дека не е коректен и тогаш го остави телефонот.
    Дојдов до точка каде што едвај ги изговарав зборовите од тага а тој немо ќутеше.
    15 мин. пред крајот, погледна на часовникот и ми кажа :" Собери се, животот не е лесен, знаеш ли колку потешки ситуации постојат во светот?":^)
    Му реков знам, но во моментот целиот мој живот се сруши.
    И типот како за утеха рече:
    "Ајде,оди на спорт,хоби, ме потапка по рамо и рече:" и најди си некој друг"
    45 минути молчеше и само тоа беа неговите совети.:doh:
    Јас занемена од неговиот последен коментар, оставив 1500ден.(кои тој ги пикна во листовите на една книга) ( да не збориме за фискализација и професионалност) и излегов без да кажам ниту збор.
    Симнувајќи се по скалите си помислив иронично." ЕВЕ СЕГА ПРВИОТ ШТО ЌЕ ГО СРЕТНАМ НА УЛИЦА ЌЕ ГО ПРАШАМ ДА МИ БИДЕ ПАРТНЕР, ХА! " ( како така лесно да се наоѓа партнер после се)
    Бев разочарана од целиот психолошки здравствен систем во нашата земја.

И знам дека уште долги години нема да се промени.
    Единствено што можам да ви посочам е да не се откажувате од самите себе и сами да изтражувате што ви одговара на вас.
    Јас мојот психотерапевт го најдов. И не е од Македонија туку од Србија. Сеансите се онлајн, цените горе-долу исти. Тие се далеку понапред во областа на психологија и психијатрија.
    Доколку се одлучите да работите со било кој најпрво истражете кој правец од Психологијата го изучувал, кои се неговите квалификации и за што е компетентен.
    Пред се да има Психологија факултет или псијијатрија специјализација.
    Поздрав и
    ако не се грижите вие за себе, нема кој друг.

На Trexane, Cosmic Girl, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    321
    Сите се учени во истиот систем тоа е реалноста. Браво за малкуте исклучоци од оваа област што работеле надвор или имаат некакво искуство од таму па сега се назад.
    Ако веќе нема избор тогаш треба да се гледа во карактерот на докторот што повеќе на одговара. Инаку сите се учени во истиот систем.

3. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.292
    Допаѓања:
    5.582
    Таа не е психијатар, психолог е

4. Mystery02

Mystery02 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2022
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    Дали имате искуство со неа?

5. Imagina

Imagina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    130
    Ленче Милошева е психолог, не е психијатар. Гледам дека и во овие теми многумина од членовите не ја разбираат разликата меѓу психолог, психијатар и психотерапевт, па во една тема се поставуваат прашања кои се за во другата тема, итн...

На Cosmic Girl и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  6. daniangel

daniangel Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    72
    Здраво на сите,
    Само што се решив да посетам психијатар, и после долготрајно истражување се решив за др. Жанета Карагоцева - денес се слушнав со докторката и ме извести дека не е етички да прима нови пациенти затоа што работи до 20-ти февруари и после тоа заминува во пензија.
    И навистина искрено се разочарав затоа што и по гласот и начинот со кој разговараше со мене се осети дека е прекрасен човек. И сега ВЕ МОЛАМ за препорака за прихијатар во Скопје, кој работи приватно и нема да има потреба да се тепам за термини и упати - ама некој кој е добар дијагностичар, искусен и успешен во областа, а е од рангот на др. Жанета
    Ви благодарам

На simoncelicius и GirlLove им се допаѓа ова.
  7. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.438
    Допаѓања:
    9.287
    Александар Марцикиќ.

8. behappy111

behappy111 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    139
    • Пишувај кирилица
    Preporaka za dobar psihijatar vo Skopje? Sto raboti so fond a moze i privatno ..

9. Maci -Kaci

Maci -Kaci Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2024
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    32
    Леле какво разочарување од сабајле ми приредивте само што прочитав,не знам дали ќе најдете ако има некој нека каже зш докторката злато вреди .Не знам колку доктори посетени едноставно само таа ја кажа дијагнозата т.е Ниш не ти е и навистина колку лекови испробани никој лек не делува затоа што се нема болест.Ретки се тие како неа.

На daniangel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sweet__19

Sweet__19 Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    • Пишувај кирилица
    Zdravo, da ve prasam dali privaten psihijatar moze da vi prepise nekoj lek protiv anksioznost? Ne mi treba za razgovor za soveti da mi dade kako da se spravam so stresot bidejki imam probano se, kortizolot mi e kacen tripati poveke od sto treba da e, pravev ispituvanja i ne se raboti za tumor, sto znaci psihicki problem mi e. Ve molam preporaki i cena

11. Maci -Kaci

Maci -Kaci Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2024
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    32
    Здраво,може и вашата матична да ви препише анксиолитик,пошто викате дека не ви требаат псиохосеанси .

12. Macedonian leo

Macedonian leo Нов член

Се зачлени на:
    14 февруари 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Može nekoj da mi isprati broj od doktor mome petkovski fala odnapred

13. Macedonian leo

Macedonian leo Нов член

Се зачлени на:
    14 февруари 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Kaj tanja bev privatno na pregled
    Doktorkata za vreme na seansa 4 pati si zboruvase na telefon 2 pati si izleze katastrofa
    Dno od ordinacija

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Macedonian leo

Macedonian leo Нов член

Се зачлени на:
    14 февруари 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1

15. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.041
    Допаѓања:
    52.411
    Вера Типко, ама приватно.

16. Maci -Kaci

Maci -Kaci Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2024
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    32
    Докторката е ок,ама кажете им дека за наш стандард малку е прескапо . Навистина кога се работи за здравје не се гледаат пари ама не секој може да си дозволи преглед(психотерапија)над 100е

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Macedonian leo

Macedonian leo Нов член

Се зачлени на:
    14 февруари 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Kade potocno se naoga ordinacijata na dr.mome
    Znam deka e nekade vo čento kaj tinex
    No moze pokonkretno nekoj da mi kaže

18. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.486
    Допаѓања:
    127.334
    Мислење за психијатрите од ГОБ-8ми септември?

19. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.802
    Допаѓања:
    2.531
    Може некој да ми ја објасни улогата на психијатрите. Бидејќи мојов и како психолог е. Други глеам само главната причина ја кажуваат мојот за се ме испрашува ко на испит за животот сум. И после апче следува секако. А и психолог ако заклучи дека си за терапија би те пратил кај психијатар. А бев и на психолог тој нормално по книга се ми објасни. И не ме прати на психијатар. Не разбирам...

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.710
    Знам дека сите истото прашање го поставуваат, ама вие кои скоро сте биле или вие кои веќе одите подолго и имате искуство позитивно.. во моментов добар психијатар дијагностичар, слушател?
    Ги прочитав Невенка Чадиковска и Александар Марцикиќ. Ок се тие? Друга препорака? Благодарам ❤️