Препорака за добар психолог

Дискусија во 'Психологија' започната од Blue.Butterfly, 8 декември 2010.

1. lessandra_mos

lessandra_mos Нов член

Се зачлени на:
    9 септември 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    7
    Направив профил само за да ти одговорам. Тијана е катастрофа. Јас таква непрофесионалност оддамна немам видено. Неколку пати имав со неа пошто ја открив преку социјални мрежи и по емиции што чат-пат сум ја видела. Многу е 'позната' по социјални мрежи или барем јас таков впечаток добив и си реков ок, мора да е супер.

Гуската ми каснеше пола саат на сесии без претходно да ми каже. После само ладно ќе се извинеше и ќе прашаше дали сакам сега да почнеме или да презакажеме. За жал многу често се заборава од каде парите доаѓаат. Јас сум таа што ја плаќа, не обратно и јас одлучувам каде ќе ги дадам. На неа сигурно никад више. А терапијата исто не е ништо посебна. Често имав чувство дека сум здраво за готово земена. Жената исто мислам дека си палеше цигари на сесии што за мене е исто така еден голем red flag. Кога си на кафе, ќе палиш цигари, не на сесии. Ама ваљда тоа за неа не важи. Така да, плис не прај грешка кај неа да идеш. И не е баш евтина. Сакав и лош ревју да им остаам, ама нема опција, иначе би ја изрешетала.

Нема поголема непрофесионалност од тоа за мене. Да ме оставиш да те чекам без да ми кажеш и да ми се понашаш како ти мене да ме плаќаш. Никаква почит ниту осет за време. Fuck off.

На Cka, xxx-ba, Mihaela2000 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.012
    Допаѓања:
    24.392
    Пред тебе палеше или мислиш пред други палела?
    Општо мене ми е огромна непочит палење цигара пред клиент/муштерија, без разлика за каква професија збориме.
    Инаку немам искуство со женава.

3. BubamaraM

BubamaraM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2025
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    695
    Сум ја сретнала Андромахи во една прилика, дрскост невидена. Се чудам како некои луѓе се психолози.

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lessandra_mos

lessandra_mos Нов член

Се зачлени на:
    9 септември 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    7
    Пред мене си палеше, да. Сред психолошка сесија.

На Munchmallow20 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.012
    Допаѓања:
    24.392
    Те прашува дали смета барем?
    Мислам ако не може во тој еден саат да се воздржи и да му се посвети на клиентот, па малце не е професионално од нејзина страна.
    За тие пари што ги давам, очекувам мирна и чиста средина, не да ми чури у очи.

На Mihaela2000 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lessandra_mos

lessandra_mos Нов член

Се зачлени на:
    9 септември 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    7
    Сесијата ни беше онлајн, затоа што јас не живеам во МК, така да тоа беше единствениот начин. Нормален психолог прво не би ни се довел во таква ситуација, не па да праша дали ти пречи. Иако беше онлајн, не ме праша. Може уште поудобно се осеќала женската дека има екран меѓу нас.

И да, of course дека за поголеми пари ќе очекуваш и човечки однос ама не кај нас хехе. Баш највише заради тоа сум бесна затоа што земаат големи пари, а секогаш забораваат од кај им доаѓаат тие пари. Ама еве не знам, може пред тебе нема да пали хаха. Не знам што да кажам.

На Mihaela2000 и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  7. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.012
    Допаѓања:
    24.392
    А јас мислев во живо било. Сепак ми е непрофесионално. За каснењето да не збориме. И кога ќе видам таков ладен ноншалантен однос, се осеќам ко со сила некој да го седнал пред мене, онаква resting bitch face фаца. Имав вакво искуство кај една и не продолжив да одам, мислам ме стрелаше со поглед. Можда звучам ко спешал сноуфлејк ама барем кога сакам да кажам нешто што ме мачи, ми треба соодветен пристап.
    Факт е оти не е секој за работава, не е само да разбираш ти психологија до детал, ако не знаеш да се поставиш со клиентот, џабе ти е. Затоа со тие исфорсираните по социјални мрежи, повнимателно.

На Mumoftwo30, Mihaela2000, Sun&Moon и 2 други им се допаѓа ова.
  8. HollowAndNull

HollowAndNull Нов член

Се зачлени на:
    Среда
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    14
    Дали некој има искуство со Верица Бакулеска од неокортекс?

9. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    1.121
    Ти пишав порака.

На HollowAndNull му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.668
    Ако не ти е тешко пиши ми и мене, ми ја фалеа.

На LadyF95 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.549
    Допаѓања:
    17.163
    Не разбирам, зошто јавно не пишувате, да знаеме сите

12. Dr.MoniMa

Dr.MoniMa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    17
    Дали има некој онлиајн психолог во Мкедонија?

13. blahblahblah

blahblahblah Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    5
    • Пишувај кирилица

Jas odam kaj Tiana na sesii mozebi godina ipol, prasav edna clenka tuka vo privatna poraka i mi ja preporaca. Prezadovolna sum od nea, nikogas ne mi docnela bez pricina i ova sto go pisuvas voopsto ne lici na nea. Na prva sesija i mene me prasa dali mi precat cigari, jas rekov da i go zapomni toa pa nikogas ne zapali. Vo vrska so pristapot, ne poznavam covek vo mojot krug ,a ne pa psiholog so tolku topol i prifakjacki karakter. Zenata bukvalno napravi povekje da se sakam i prifatam sebe, da go gledam svetot kako mnogu podobro mesto za ziveenje. Da ja narekuvas guska e mnogu nepristojno, zhal mi e za tvoeto iskustvo no sepak i tvojot recnik mnogu zboruva za tebe. Od mene ima topla preporaka za nea, zhenata si go izrabotuva sekoj denar do minutka, bila tuka za mene i koga sum imala krizi na pocetokot 2-3 pati sum ja barala na telefon bez denar da mi naplati.

На Mumoftwo30, Mihaela2000 и blueeparadise им се допаѓа ова.
  14. Non4e26

Non4e26 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2019
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    20
    Препораака за добар психолог?Ми треба разговор

15. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.960
    Допаѓања:
    11.251
    Истото и јас имам да го кажам за Тијана, мене ме спаси жената од дно, заедно со Марцикиќ психијатарот.
    Ова што го пишала членката ич не личи на неа, не знам зошто така, ама се случува на секого да задоцни, што знам што да кажам, јас имам се најдобро да кажам за Тијана, дури и кога и да сум и пишела и тоа да било доцна, секогаш ми враќала на пораки со топол пристап, и секогаш одговор и помош сум добивала....

16. blahblahblah

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    5
    • Пишувај кирилица

Prativ edna drugarka kaj nea, i dade isto vaka kombiniran pristap. Prvo ja prati da ispita hormoni, pa posle na endokrinolog. Zenata e podvizna enciklopedija, na kraj ispadna deka drugarka mi ima Hashimoto i blagodarenie na nejze ja stavija na terapija i sega si e super. Si odi po potreba na sesii, ama Tiana uste na prva sesija pamtam deka i kaza deka nema odma da ja zeme na sesii pred da gi napravi ispituvanjata. Sega skoro imav edna neubava slucka, i pisav za sredba mi rece ne ti treba sesija mozes sama da se izboris, sme go rabotele ova. I vo pravo bese, stvarno se izboriv sama mnogu polesno od sto mislev. Da rabotese samo za pari, nisto od ova nemase da pravi ama nie ne znaeme da si go cenime toa sto ni e vredno, ni kako lugje ni kako nacija.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.549
    Допаѓања:
    17.163
    Каде се наоѓа и колку трае една сесија и колку пари?

18. blahblahblah

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    5
    Мене ми е 1700 денари сесија, канцеларијата им се наоѓа на Прашка 13 во Тафталиџе

19. Maelina

Maelina Активен член

Се зачлени на:
    Недела
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    12
    Дали сте задоволни од некој од платформата разговор.мк? Ги има многу и искрено не знам кој да го одберам, а сепак не се евтини сесиите.