Дечки здраво. Дали познавате психолог кој работи онлајн и работи и во сабота? Сакав да работам со Александра Стојановска од Емотива ама ми кажа дека не работи за викенд. Дали можеби знаете Ивана Хаџиванова од Неокортекс или Тиана Ивановска од Себесложувалка дали работат во сабота? Фала однапред.
Јас искрено од Ивана Хаџииванова не сум задоволна, мислам тоа е нашето искуство, сепак пробајте си вие. Кога бев веќе закажала кај нејзе, ми рекоа подобро парите да не ѓи фрлам за џабе, но реков доста ја фалат па ке пробам. Така и испадна 2500 ден за џабе, но пак ке речам секој со свое искуство можеби некому е помогнала,па и на вас. Сакав само да го споделам нашето искуство.
Па јави ѝ се, работи и со попладневни термини пример јас работам до 18:00 и најчесто закажувам во 18:30.
Многу ми е мило за тоа што си имала убаво искуство со неа. Стварно. Јас и понатаму останувам на своето мислење. Имаш право да сметаш дека мојот речник кажува нешто/многу за мене, исто како што јас имам право да се изразам така како што сакам врз основа на тоа како сум се чувствувала и кое искуство сум го имала. Ти посакувам се' најдобро
Јас сум била на неколку сесии кај неа, жената е паметна и знае јасно да ти го разоткрие проблемот ама односот и е малце надмен што за психолог е голем red flag. Затоа и само првата сесија со неа ми беше продуктивна - отидов знаејки дека ја фалат и зборев без срам. Е ама после кога го видов нејзиниот одговор на следните сесии кои беа закажувани на 2 месеца имав дури чуство како на моменти да ме исмева, некој ладен цинизам имаше од неа што направи да се затворам место да стекнам доверба. Замисли чекаш термин 3 месеца за на крај на сесија да се почуствуваш глупаво, дури како да те осудува за грешките што те довеле до ситуацијата во која си. Па следен пат не ни можев да и кажам што ми лежи на срце зашто стварно не ми се слушаше некоја несоодветна шала за мојата наивност од психолог кој го гледам 3 пати годишно. За мене тоа е ко да не ме сфаќа сериозно и само сака да ти покаже колку е она на висок левел.
На психолог не се оди 3 пати годишно,изгубено време.За почеток 2 пати во месец,потоа по потреба и поретко.Освен ако сакате инстант решенија,а такви нема.
Со Тина Васков сум имала само една сесија и повеќе не прима термини заради пребукираност, ама таа сесија со неа ми помогнала повеќе од било што друго, па според ова мое искуство за некои проблеми се ок и поретки средби (1 на месец ипол на пример), ако психологот знае што прави и ти даде вежби за тој месец ипол. Меѓу другото Тина ја почитувам и зашто ако нема место ферски ти вика не вреди да чекаш повеќе од 2 месеци за сесија и те пренасочува кај други колеги ако сакаш. За покомплексни проблеми и состојби се слагам дека достапност за почести сесии (еднаш неделно) е нешто неопходно, а не зезање еднаш на 3 месеца, ама некад кога не се достапни си викаш ајде ќе почекам боље ишта него ништа.
Мене вакви психолози ми се ред флег оти ако си пребукиран, нема да прифаќаш воопшто нови клиенти и само да им губиш време. Ко само да ти земе пари испаѓа. Не е само да отидеш еден саат и да ти даде совет и чао пријатно него да има време да ти се посвети на подолг период, да следи дали напредуваш, да памти за тебе. А на 2-3 месеци одење тоа тешко.
Бев со дете 11 години. Требаше 1 саат сесија, во тој еден саат задоцни, си вареше чај, излегуваше да земе пратка на другарка од карго, а знаеме дека е 7 ми спрат па со лифт ја фати 10 мин., го сфакам тоа но можеше барем да ни продолжи од сесијата 20 мин, и на сето тоа за време на целиот разговор ми беше некако како да чека времето да и помине. Пак ке речам можеби тоа е било мое искуство, отидов бидејки читав позитивни коментари за нејзе, сакав само да поразговара со детето бидејки има одредени стравови да допре до него, но ништо од тоа. На крајот само рече времето измина и тоа,си платив 2500 ден ни фискална ни ништо. Тоа е нашето искуство и таков впечаток ми остави, но ете има луѓе што се задоволни од нејзе.
И на нас ни закасни и отиде да си праи кафе... За проблем со дете исто бев.. даде некои ок насоки, но 1час во круг се вртевме
Јас не само на фемина, па и по препорака од луѓе отидов и затоа имав многу позитивно мислење за неа, но за жал излегов разичарана.
Ми го потврдивте мислењето за Ивана Хаџиванова. Немам лично искуство, но, сум ја забележала и сум ја доживеала надмена и на 'висока нога' од она што сум ја гледала по видеа, тв, односно од невербалниот говор. Не го земајте мислењево здраво за готово. Дефинитивно некој кликнува со одреден психолог, некој не.
Исто да, и ова. Кај мене јадеше на сред сесија, пушеше цигари без да ме праша, каснеше ама мораше да си свари и кафе. Секоја сесија ја прекинуваше со по неколку телефонски повици. Шалите што ги спомнав беа дрски и навредливи кон мојата проблематика и без разлика дали се гледаме 3 пати годишно или 3 пати неделно, јас неа ја плаќам за да биде тука за мене и бар во тој саат нека се воздржи од подбив. Последната сесија, на која знаев дека скроз завршив со неа, беше сесија во која се трудев да се отворам ама на секоја реченица она си носеше своја рандом претпоставка и немаше трпение да ми остави простор да се отворам. За на крај откако саатот пројде, а јас одвај успеав да искажам 2 реченици да ми каже "па ти и немаш некој проблем", пак онака ко на шала. Се ова влага во тој "надмен" однос у стил *јас сум тука фацата ќе си праам шо сакам*. Нема почит и приземност за да е приступачна до клиентот што ја плаќа. Мислам дека порано пред да изгради некое име сигурно била поокеј, ама достигна некое ниво на слава и рејтинг и толку и беше..